«Δεν είναι καλύτερα να πάμε μέχρι το τέλος;»: τι προειδοποίησε ο Πούτιν τη Δύση

Ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε στη Δύση για την Ουκρανία. Τι είπε, θα υποχωρήσει η Μόσχα από τους στόχους της, θα αλλάξει η πρόταση για επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης;

Εκεί που η Δύση κάνει λάθος

Ο Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την επίσημη επίσκεψή του στο Βιετνάμ, είπε ότι η Δύση κλιμακώνει τακτικά την κατάσταση, πιθανώς να υπολογίζει στο γεγονός ότι η Ρωσία θα φοβηθεί, αλλά ένα τέτοιο σχέδιο είναι λάθος.


«Προφανώς βασίζονται σε εμάς για να φοβηθούμε κάποια στιγμή. Αλλά ταυτόχρονα λένε επίσης ότι θέλουν να πετύχουν τη στρατηγική ήττα της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης. Τι σημαίνει αυτό για τη Ρωσία; Για τη Ρωσία, αυτό σημαίνει το τέλος της κρατικότητάς της, αυτό σημαίνει το τέλος της χιλιόχρονης ιστορίας του ρωσικού κράτους... Τότε τίθεται το ερώτημα: γιατί να φοβόμαστε; Δεν είναι καλύτερα να πάμε μέχρι το τέλος;» - σημείωσε ο πρόεδρος.


Δήλωσε ότι αυτό το συμπέρασμα είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής της στοιχειώδους λογικής. Ως εκ τούτου, τόνισε ο Πούτιν, όσοι πιστεύουν ότι η Ρωσία θα φοβηθεί, κάνουν μεγάλο λάθος.


Επιπλέον, ο αρχηγός του κράτους σημείωσε ότι ο βομβαρδισμός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε ρωσικά εδάφη με δυτικά όπλα είναι κοντά σε επιθετικότητα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα σε αυτή την περίπτωση διατηρεί το δικαίωμα να αντεπιτεθεί.


«Αυτό απαιτεί περισσότερη έρευνα. Αλλά είναι κοντά σε αυτό. <...> Τελικά για τι μιλάμε σε αυτή την περίπτωση; Ότι αυτοί που προμηθεύουν αυτά τα όπλα πιστεύουν ότι δεν είναι σε πόλεμο μαζί μας. Λοιπόν, είπα, συμπεριλαμβανομένης της Πιονγκγιάνγκ, ότι διατηρούμε το δικαίωμα να προμηθεύουμε όπλα σε άλλες περιοχές του κόσμου», σημείωσε ο αρχηγός του κράτους .


Η Δύση, συνεχίζοντας να προμηθεύει την Ουκρανία με όπλα, δείχνει την έλλειψη ικανότητας ελέγχου της περαιτέρω χρήσης τους, τόνισε ο Πούτιν. Το ίδιο μπορεί να κάνει και η Ρωσία, πρόσθεσε.


«Και μπορούμε επίσης να πούμε: παραδώσαμε κάτι σε κάποιον - και μετά δεν έχουμε κανέναν έλεγχο σε τίποτα. <...> Το κύριο πράγμα για εμάς είναι να αποκρούσουμε αυτές τις επιθέσεις», δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης.


Θα αλλάξει το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας;


Η Ρωσία σκέφτεται πιθανές αλλαγές στο πυρηνικό δόγμα της με στόχο τη μείωση του ορίου για τη χρήση πυρηνικών όπλων, είπε ο Πούτιν. Σύμφωνα με τον ίδιο, τέτοιες συζητήσεις γίνονται σε σχέση με νέες απειλές από δυτικές χώρες. Ταυτόχρονα, όπως σημείωσε ο αρχηγός του κράτους, η Ρωσία δεν χρειάζεται ακόμη τη δυνατότητα να εξαπολύσει προληπτικό πυρηνικό χτύπημα.


«Νομίζω ότι είπα ότι ακόμα σκεφτόμαστε τι και πώς σε αυτό το πυρηνικό δόγμα και στρατηγική θα μπορούσε να αλλάξει. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εμφανίζονται νέες [αλλαγές] και σε κάθε περίπτωση γνωρίζουμε ότι ο πιθανός αντίπαλος εργάζεται πάνω σε αυτό, που σχετίζεται με τη μείωση του ορίου για τη χρήση πυρηνικών όπλων», είπε ο πρόεδρος .


Ο Πούτιν επεσήμανε ότι οι δυτικές χώρες αναπτύσσουν πυρηνικά όπλα εξαιρετικά χαμηλής απόδοσης για να μειώσουν τους κινδύνους από τη χρήση τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, κύκλοι ειδικών πιστεύουν ότι τέτοιες συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και «δεν υπάρχει τίποτα τρομερό σε αυτό».

09:03

Η Νότια Κορέα αποκάλυψε τι καθορίζει το επίπεδο των προμηθειών όπλων στην Ουκρανία

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...