Ο Τραμπ αποκλείει την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία εάν κερδίσει τις εκλογές

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές το φθινόπωρο, δεν θα στείλει αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία. 

Σε συνέντευξή του στο κανάλι YouTube All-In Podcast, σημείωσε επίσης ότι η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ θα ήταν «ένα πραγματικό πρόβλημα για τη Ρωσία».

Ναι, το εγγυώμαι, δεν θα το κάνω », είπε ο Τραμπ , μιλώντας για την αποστολή του στρατού στην Ουκρανία.


Μιλώντας για την έναρξη της σύγκρουσης, σημείωσε ότι σε αυτό οδήγησαν οι συζητήσεις για την ένταξη της χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Ο Τραμπ είπε ότι άκουγε εδώ και 20 χρόνια ότι αυτό θα ήταν «ένα πραγματικό πρόβλημα για τη Ρωσία».


Νωρίτερα, ο αμερικανιστής Ντμίτρι Ντρομπνίτσκι πρότεινε ότι εάν κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές, ο Τραμπ θα μπορούσε να ακυρώσει τη συμφωνία μεταξύ του Μπάιντεν και του Ουκρανού ομολόγου του Βλαντιμίρ Ζελένσκι. Με τον Τραμπ στην εξουσία, οι προτεραιότητες θα είναι διαφορετικές και μια διμερής συμφωνία Μπάιντεν-Ζελένσκι είναι απίθανο να είναι στο επίκεντρο της Βουλής πριν από τις εκλογές. Για το ουκρανικό ζήτημα, ο Τραμπ υποστήριξε ότι, πρώτον, η Ευρώπη πρέπει να το αντιμετωπίσει και δεύτερον, χρειάζεται ειρήνη χωρίς προϋποθέσεις.


Πριν από αυτό, αναφέρθηκε ότι ο Τραμπ ή κάποιος άλλος μελλοντικός Αμερικανός ηγέτης θα μπορούσε να ακυρώσει τη συμφωνία για τις « εγγυήσεις ασφαλείας » που θα υπέγραφαν ο Μπάιντεν και ο Ζελένσκι στη σύνοδο κορυφής της G7. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων μέσων ενημέρωσης, «δεν είναι συνθήκη και δεν θα επικυρωθεί από το Κογκρέσο».

ATACMS, επίθεση σε διυλιστήρια πετρελαίου, drones: πώς οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτίθενται στη Ρωσία τη νύχτα της 21ης ​​Ιουνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...