Πώς ο Τζόρνταν Μπαρντέλα έγινε το ακροδεξιό αγόρι της Γαλλίας

Με ένα χαρισματικό μείγμα νεανικού σθένους και στρατηγικής επικοινωνίας, ο ακροδεξιός ηγέτης Τζόρνταν Μπαρντέλα έχει αιχμαλωτίσει εκατομμύρια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείγμα της «μανίας Μπαρντέλα» που έχει σαρώσει τη νεότερη δημογραφική περιοχή της Γαλλίας. Μόλις στα 28 του, η άνοδος του Μπαρντέλα στην κορυφή του κόμματος του Εθνικού Ράλι που παλαιότερα ηγείτο η Μαρίν Λεπέν και η έκκληση του Μακρόν για πρόωρες βουλευτικές εκλογές μπορεί κάλλιστα να ανοίξει το δρόμο για το γραφείο του πρωθυπουργού. 

Με μια μακρινή ματιά στον ορίζοντα, τα τέλεια χτενισμένα μαλλιά του φωτισμένα από το απαλό φως του ήλιου και τη στολή του με πεντακάθαρο λευκό πουκάμισο με κουμπιά, η φωτογραφία προφίλ του ακροδεξιού ηγέτη Τζόρνταν Μπαρντέλα στα social media έχει σαγηνεύσει εκατομμύρια οπαδούς.

«Δεν είναι μόνο όμορφος, αλλά είναι και έξυπνος!» διαβάζει ένα σχόλιο κάτω από μια ανάρτηση του TikTok στις 19 Ιουνίου . "Κύριος. Bardella, είμαι 17 χρονών και μου δίνεις ελπίδα ότι μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα για τη χώρα μας. Ήμουν περισσότερο αριστερός και νομίζω ότι θέλω να εμπιστευτώ σε σένα», διαβάζει ένας άλλος.

Με τον Μπαρντέλα ως το αφίσα του, το γαλλικό ακροδεξιό κόμμα Εθνική Συσπείρωση (RN) έριξε από το δάσος την κεντρώα συμμαχία του Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν με διπλάσιες ψήφους κατά τις ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου . Η μνημειώδης απώλεια ώθησε τον Μακρόν να λάβει μια απόφαση σοκ και να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές, η τελική ψηφοφορία για τις οποίε

ς θα διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου.

Με:Λάρα ΜΠΟΥΛΕΝΣΑκολουθηστε

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...