Π. Πέρκα σε K. Μητσοτάκη: Οι απαιτούμενες ενέργειες για το Ελληνικό έχουν υλοποιηθεί ή δρομολογηθεί

Όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την επένδυση στο Ελληνικό έχουν είτε υλοποιηθεί είτε δρομολογηθεί αναφέρει σε ανακοίνωσή της η συντονίστρια του έργου αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, Πέτη Πέρκα, με αφορμή δήλωση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για καθυστερήσεις στην επένδυση του Ελληνικού. Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη είναι «μνημείο αντιφατικότητας και λαϊκισμού» αναφέρει η κα Πέρκα και τονίζει ότι «δεν γίνεται να μην έχει γίνει απολύτως τίποτα στο Ελληνικό για τέσσερα χρόνια αλλά ταυτόχρονα να μένουν μόνο δυο ΚΥΑ για την ολοκλήρωση της οικονομικής συναλλαγής και την μεταβίβαση των πωλούμενων μετοχών».

Όταν ο Μητσοτάκης υπέγραφε ρυθμίσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ λίγο πριν τις εκλογές

Την ώρα που η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να «ξεχνάει» πού έβαζε την υπογραφή του ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης λίγο πριν τις εκλογές του 2015. Όπως υπενθυμίζει το left.gr, με τον νόμο - σκούπα 4313/2014 που ψηφίστηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2014, δηλαδή έναν μήνα πριν τις κάλπες, έγιναν «τακτοποιήσεις» της τελευταίας στιγμής επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προς όφελος των ιδιωτών πρώην μετόχων του ΟΑΣΘ.

Η Σεμίνα Διγενή παραιτείται από ευρωβουλευτής και συνεχίζει ως υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους 36170 ψηφοφόρους, οι οποίοι στις πρόσφατες ευρωεκλογές με τίμησαν με την ψήφο τους και με ανέδειξαν δεύτερη σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Όπως είχα πει από τον περασμένο Απρίλη σε συνεντεύξεις και ομιλίες μου, συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, όχι τόσο για να εκλεγώ,

ΜέΡΑ25: Οι πρώτοι υποψήφιοι του Βαρουφάκη

Τους πρώτους υποψήφιους βουλευτές του ΜέΡΑ25 για τις πρόωρες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου ανακοίνωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ στην μακρά λίστα συμπεριλαμβάνεται και το όνομα της συζύγου του Δανάης Στράτου.Ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα είναι υποψήφιος στην Β' Πειραιά, ενώ η Δανάη Στράτου στην Α' Πειραιά.

Ανακοινώθηκαν οι πρώτες υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Oλοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις υποψηφιότητες στις εθνικές εκλογές.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα είναι υποψήφιος σε Αχαΐα και Λάρισα και σύντομα θα ανακοινωθεί και η τρίτη εκλογική περιφέρεια στην οποία θα θέσει υποψηφιότητα.
Εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την προεκλογική περίοδο ορίζεται η Έφη Αχτσιόγλου.
Ακολουθούν οι πρώτες υποψηφιότητες σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Θα ακολουθήσουν οι υποψηφιότητες στις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του «Κινήματος» Γ. Παπανδρέου

     Τα ψηφοδέλτια με τον μεγαλύτερο αριθμό των υποψηφίων βουλευτών του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών ανακοίνωσε το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου το βράδυ της Παρασκευής και όπως έγινε γνωστό θα ακολουθήσουν και άλλα ονόματα σήμερα.
Τα ψηφοδέλτια με τον μεγαλύτερο αριθμό των υποψηφίων βουλευτών του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών ανακοίνωσε το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου το βράδυ της Παρασκευής και όπως έγινε γνωστό θα ακολουθήσουν και άλλα ονόματα.

Ναι, αγάπη μου, αυτό που νομίζεις είναι ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΑΠΗ

     Έκανε πολλή προσπάθεια το προηγούμενο διάστημα η Ν.Δ. να μας πείσει ότι οι ενθουσιώδεις αναφορές του Κ. Μητσοτάκη στο επταήμερο αφορούν την επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων και όχι την επταήμερη...

Έκανε πολλή προσπάθεια το προηγούμενο διάστημα η Ν.Δ. να μας πείσει ότι οι ενθουσιώδεις αναφορές του Κ. Μητσοτάκη στο επταήμερο αφορούν την επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων και όχι την επταήμερη εργασία των υπαλλήλων τους. Και όσοι κατάλαβαν το αντίθετο είναι θύματα της μονταζιέρας των μαδούρων. «Δεν είναι αυτό που νομίζετε...» λέει η Πειραιώς.

Ο Γρηγοράκος αποκαλύπτει: Το ΚΙΝΑΛ θα παρέχει συναίνεση στη Ν.Δ. (Video)

 Δεν είναι μόνο ότι προεξόφλησε τη νίκη της Ν.Δ., ενώ εκπροσωπεί ένα κόμμα που υποτίθεται ότι διεκδικεί την εξουσία και όχι να είναι δεκανίκι, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, αλλά αποκάλυψε επίσης ότι στόχος είναι η «στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, να μην μπορεί να παρέμβει στις εξελίξεις».

Και εξήγησε: «Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στις επιτροπές που θα γίνουν να μην μπορεί να παρέμβει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα κατεβάσει πάλι τον κόσμο στους δρόμους και η επόμενη κυβέρνηση θα είναι ήδη υποθηκευμένη».

Το Διεθνές Orient Express Veteran Tour 2019 στο Grecotel Larissa Imperial

To διεθνές Veteran Car Club, που πραγματοποιεί το ταξίδι Orient Express 2019 από τη Χάγη προς την Κωνσταντινούπολη με τη συμμετοχή 28 αυτοκινήτων ανεκτίμητης αξίας τουλάχιστον 100 ετών, επέλεξε το Grecotel Larissa Imperial για τον ενδιάμεσο σταθμό του στη χώρα μας, τη Δευτέρα 3 Ιουνίου.
Τα μέλη του Veteran Car Club, ιδιοκτήτες και συλλέκτες σπάνιων αυτοκινήτων απόλαυσαν πολυτελή διαμονή στο ξενοδοχείο, ενώ τα αυτοκίνητα-κοσμήματα προσέλκυσαν τα βλέμματα και το θαυμασμό του διερχόμενου πλήθους.

Αντεισαγγελέας Αγγελής για Novartis: Όλοι γνωρίζουν ποιος κρύπτεται πίσω από το όνομα Ρασπούτιν

Ένα εικοσιτετράωρο μετά την παραγγελία για διπλή ποινική προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis αλλά και την πειθαρχική έρευνα που διατάχθηκε σε βάρος του Ιωάννη Αγγελή, οι αναφορές του οποίου άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου με ανακοίνωση του προς τον Τύπο δίνει την δική του εκδοχή των γεγονότων βάζοντας στο κάδρο τόσο την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου όσο και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου.
Ο κ. Αγγελής, ο οποίος για τρεις μήνες είχε την εποπτεία της εισαγγελίας Διαφθοράς και

Χαλαρός κι ευδιάθετος στη Μύκονο ο Ντέιβιντ Χάσελχοφ

Στη Μύκονο βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Ντέιβιντ Χάσελχοφ παρέα με τη νεαρή σύζυγό του, Χάιλι Ρόμπερτς. Ο διάσημος ηθοποιός τον οποίο το κοινό λάτρεψε αρχικά ως «Ιππότη της Ασφάλτου» και κατόπιν ως «Μιτς» στο Baywatch, βρίσκεται στο νησί των Ανέμων, στο πλαίσιο του Gumball 3000, που φέτος έχει ως αφετηρία την Μύκονο.
Μάλιστα, όσοι τον έχουν συναντήσει από κοντά, μιλάνε για την απλότητά του. Άλλωστε, η κάμερα του Mykonos Live TV εντόπισε τον 66χρονο ηθοποιό στην Ψαρρού με την σύζυγό το, ο οποίος έδειχνε ευδιάθετος και χαλαρός. Και δεν είχε πρόβλημα να ποζάρει στην κάμερα και να χαιρετήσει τον κόσμο γύρω του, με χαμόγελο.

Βούλτεψη: Η ΝΔ ζήτησε καθαρή νίκη για να μπορέσει να αλλάξει τη χώρα

Νέα ήττα ακόμα πιο διευρυμένη θα υποστεί ο Αλέξης Τσίπρας στις εθνικές εκλογές, όπως εκτιμά η αναπληρώτρια τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη. Κι αυτό επειδή ο πρωθυπουργός «δεν έχει αντιληφθεί τα αίτια της ήττας τους στις ευρωεκλογές». «Τον κ. Τσίπρα δεν τον ψήφισαν το 2015 επειδή είναι ή παριστάνει τον αριστερό, αλλά επειδή θα έσκιζε τα μνημόνια ντάλα μεσημέρι και θα έδιωχνε τους τροϊκανούς με τις κλωτσιές και θα μοίραζε χρήματα. Βλέπω όμως από τις τοποθετήσεις του και τώρα κατά την παρουσίαση του ''προγράμματος'' του ΣΥΡΙΖΑ που μοιάζει με ένα νέο ''πρόγραμμα

Στα τάρταρα η εμπιστοσύνη των Ελλήνων προς τα ΜΜΕ

 Δεν πληρώνουν για online συνδρομές • Προτιμούν Διαδίκτυο και social media από εφημερίδες και ραδιόφωνα • Στην 36η θέση από τις 38 χώρες η Ελλάδα στο δείκτη εμπιστοσύνης
Την ολοένα και μικρότερη εμπιστοσύνη των Ελλήνων στα μέσα ενημέρωσης καταγράφει νέα έρευνα του Ινστιτούτου Reuters του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Η μελέτη καταγράφει την τάση των πολιτών να μην πληρώνουν για online συνδρομές και να προτιμούν διαφορετικές πηγές ενημέρωσης.
Οι χρήστες στη χώρα μας χρησιμοποιούν περίπου περισσότερες από πέντε online ειδησεογραφικές πηγές την εβδομάδα για την ενημέρωσή τους, αριθμός που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ανάμεσα στις 38 χώρες που κάλυψε η έρευνα.

Συνεδριάζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ - Νέα σενάρια για Γραμματικάκη επικεφαλής στο Επικρατείας

Συνεδριάζει το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εγκριθούν τα ψηφοδέλτια που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συμπληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους. Αναμένεται ότι στη συνέχεια θα δοθούν στη δημοσιότητα, πλην όσων ακόμα είναι ανοιχτά κι έχουν εκκρεμότητες, οι υποψήφιοι άλλωστε περιμένουν το τελικό πράσινο φως για να ξεκινήσουν κι επίσημα την προεκλογική τους εκστρατεία. Οι λιγότερες έδρες που καταλαμβάνει το δεύτερο κόμμα σε κάθε περιφέρεια έφεραν πονοκέφαλο στην επιτροπή που καταρτίζει τα ψηφοδέλτια με γνώμονα την επιθυμητή σύνθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας την επόμενη μέρα.

Καραμανλής: Έκανε ράφτινγκ στον Βοϊδομάτη (photos)

Τις ικανότητες του στο ράφτινγκ δοκίμασε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος απολαμβάνει ολιγοήμερες διακοπές στην Ήπειρο.
Ο Κ. Καραμανλής επισκέφθηκε τον ποταμό Βοϊδομάτη στον Εθνικό Δρυμό Βίκου-Αώου στην Κόνιτσα και είχε την ευκαιρία να περάσει ευχάριστες στιγμές λίγο πριν την εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου.
Ο Κ. Καραμανλής και η συνοδεία του, διέσχισαν τα νερά του ποταμού, ανάμεσα από αιωνόβια πλατάνια και πέτρινα τοξωτά γεφύρια.

Alpha: Χτύπημα «μεγατόνων» με Τσίπρα από το κανάλι

Σε μία κίνηση που αναμένεται να «απογειώσει» τα νούμερα τηλεθέασης προέβη το κανάλι του Alpha, καθώς σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουνίου, ο Αντώνης Σρόιτερ θα φιλοξενήσει στο στούντιο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Οι Τούρκοι στρέφονται σε κινεζικά και ρωσικά μαχητικά

Μετά τις δύο τελευταίες προειδοποιήσεις του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών καθώς και του Πενταγώνου προς την Τουρκία πως σε περίπτωση προμήθειας του πυραυλικού συστήματος S-400 παύει να ισχύει η συμφωνία για τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των μαχητικών F35 η Άγκυρα με διαρροές στα Μέσα Ενημέρωσης

Στο Κόσοβο ο Μπιλ Κλίντον με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων από την είσοδο των νατοϊκών δυνάμεων

Το Κόσοβο γιορτάζει σήμερα την επέτειο των είκοσι ετών από την είσοδο των νατοϊκών δυνάμεων και την αποχώρηση του σερβικού στρατού και της αστυνομίας. Στις εκδηλώσεις εορτασμού, που πραγματοποιούνται με το σύνθημα «Είκοσι χρόνια ελευθερίας», θα παραστούν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και η πρώην υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ. Ο Κλίντον έφτασε χθες στην Πρίστινα όπου έγινε δεκτός με στρατιωτικές τιμές.
Ο ΥΠΕΞ του Κοσόβου Μπεχτζέτ Πατσόλι υποδέχθηκε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ με την φράση: «Καλωσορίσατε πρόεδρε Κλίντον.

Εθισμένη στην οικονομική βοήθεια από το ΔΝΤ η Τουρκία

«Η Τουρκία αποτελεί μια χώρα εθισμένη στην οικονομική βοήθεια από το ΔΝΤ. Έχει προσφύγει 19 φορές από το 1961 σε αυτό και ως εκ τούτου η συμμετοχή και παρουσία του Ταμείου στην τουρκική οικονομία ήταν σχεδόν διαρκής μέχρι το 2008, όταν έληξε η πιο πρόσφατη συμφωνία (η γνωστή μας Standby Agreement)», εξήγησε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM" ο δρ Παναγιώτης Κοντάκος, επίκουρος καθηγητής στη Διεθνή Επιχειρηματικότητα, διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος ΜΒΑ και μέλος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus.