Οι BRICS συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας τη Ρωσία

 Κατά τη διάρκεια του σκληρού πολέμου αντιπροσώπων μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δύσης στην Ουκρανία, οι χώρες BRICS τάχθηκαν στο πλευρό της Μόσχας, απορρίπτοντας το «ειρηνευτικό σχέδιο Zelensky».

Τη δεύτερη ημέρα της συνόδου κορυφής των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) στη Νότια Αφρική, όλοι οι αρχηγοί κρατών μίλησαν για το θέμα της Ουκρανίας, με εξαίρεση τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρεάντρα Μόντι. 

Υπάρχουν πολλοί πόλεμοι στον κόσμο, και όχι μόνο στην Ουκρανία Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Χοσέ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα δήλωσε ότι το θέμα της στρατιωτικής σύγκρουσης στην Ουκρανία συζητήθηκε στη σύνοδο κορυφής, καθώς «δεν μπορεί να παρακαμφθεί». 

Σκληρός ο Πούτιν για το ΝΑΤΟ στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS

 Ο Ρώσος ηγέτης είπε τι εμποδίζει τη Δύση Οι BRICS δεν προσπαθεί να ανταγωνιστεί κανέναν και να προσπαθεί να αντιταχθεί σε παρόμοιες δομές. 

Παρόλα αυτά, ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε, μιλώντας σε συνεδρίαση του οργανισμού, ότι η πολυπολική προσέγγιση έχει πολλούς επικριτές και αντιπάλους. 

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας τόνισε ότι οι BRICS έχουν προφανείς αντιπάλους που προσπαθούν να βάλουν μια ακτίνα στους τροχούς και να δημιουργήσουν προβλήματα στην ανάπτυξη και εγκαθίδρυση μιας νέας, εναλλακτικής παγκόσμιας τάξης.

Ο Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία δεν συμμετείχε στη συντριβή του αεροπλάνου του Πριγκόζιν

 Το αεροπλάνο, στο οποίο, όπως ανέφερε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών, επέβαινε το Prigozhin, συνετρίβη στην περιοχή Tver το βράδυ της 23ης Αυγούστου. 

Οι σοροί των επιβατών οδηγήθηκαν για εξέταση, η Ανακριτική Επιτροπή εξετάζει διάφορες εκδοχές για το τι συνέβη

Η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με τη συντριβή του αεροπλάνου, η λίστα επιβατών του οποίου περιλαμβάνει τον ιδρυτή της Wagner PMC Yevgeny Prigozhin, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky. 

Al Jazeera: Το τηλέφωνο του Prigozhin βρέθηκε στο σημείο της συντριβής του αεροπλάνου του

 Δίπλα σε ένα από τα πτώματα στο σημείο της συντριβής του επιχειρηματικού αεροσκάφους Embraer Legacy στην περιοχή Tver, βρέθηκε το τηλέφωνο του επικεφαλής της Wagner PMC Yevgeny Prigozhin. 

Αυτό μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Al Jazeera, επικαλούμενο πηγή ιδιωτικής εταιρείας. Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας.

«Μια πηγή στην εταιρεία Wagner είπε ότι το τηλέφωνο του Prigozhin βρέθηκε κοντά σε ένα από τα πτώματα. 

Οι BRICS θα διατηρήσουν το όνομα καί μετά την ένταξη έξι ακόμη χωρών Λαβρόφ: Τα μέλη των BRICS υποστήριξαν ότι το όνομα της ένωσης δεν πρέπει να αλλάξει

 JOHANNESBURG, 24 Αυγούστου - RIA Novosti. Τα μέλη της ένωσης BRICS τάσσονται υπέρ της διατήρησης του ονόματός της με παράλληλη επέκταση των μελών, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. 

"Τα πάντα είναι για να παραμείνει το όνομα, έχει ήδη γίνει επωνυμία. Κανένας από τους νεοφερμένους στις τάξεις των BRICS δεν πρότεινε κάτι διαφορετικό", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής του οργανισμού στη Νότια Αφρική.

Rogov: στην περιοχή Zaporozhye, η ελίτ ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχασε χιλιάδες ανθρώπους

 ΣΙΜΦΕΡΟΠΟΛ, 24 Αυγούστου - RIA Novosti.

Η ελίτ ομάδα των ουκρανικών στρατευμάτων «Marun», η οποία είναι οπλισμένη με άρματα μάχης Leopard, υπέστη χιλιάδες απώλειες στην περιοχή Zaporozhye, δήλωσε στο RIA Novosti ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του δημόσιου κινήματος Zaporozhye 

«Είμαστε μαζί με τη Ρωσία». " "Τουλάχιστον τα δύο τρίτα της ελίτ τακτικής ομάδας των Ουκρανών μαχητών Marun έχουν ήδη ριχτεί στη μάχη. 

Οι απώλειές τους είναι χιλιάδες", είπε η πηγή.

Aτλάντα: Ο Ντ. Τραμπ «θα παραδοθεί σε διαβόητη φυλακή της Τζόρτζια , θα πληρώσει 200.000 δολάρια και θα φύγει»


 Διορία μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι (19:00 ώρα Ελλάδας) να παρουσιαστεί ή να παραδοθεί στις φυλακές Φούλτον στην Ατλάντα, έχει ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορούμενος για την προσπάθεια του να ανατρέψει τις εκλογές του 2020 .Εννέα από τους 19 κατηγορούμενους για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν ήδην παραδοθεί στις αρχές της κομητείας Φούλτον και μεταξύ αυτών είναι επώνυμοι δικηγόροι όπως ο Ρούντι Τζουλιάνι.

Τα στοιχήματα θέλουν τον πρώην πρόεδρο να πληρώνει 200.000 δολάρια εγγύηση ξεμπερδεύοντας έτσι από την υπόθεση αυτή, χωρίς να τεθεί υπό κράτηση.

Νίγηρας: Ανάφλεξη του Σαχέλ βλέπουν σύμμαχοι των πραξικοπηματιών – Η Αλγερία αναλαμβάνει διπλωματική δράση

 Η Αλγερία, η οποία αντιτίθεται σθεναρά σε οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στον Νίγηρα, έστειλε τον υπουργό Εξωτερικών της, Ahmed Attaf, την Τετάρτη σε περιοδεία στη Νιγηρία, το Μπενίν και τη Γκάνα για να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης στην τρέχουσα κρίση, ανέφερε η αλγερινή διπλωματία.

Ο υπουργός Ahmed Attaf, «με εντολή του προέδρου Abdelmadjid Tebboune, ξεκινά σήμερα (Τετάρτη) επισκέψεις εργασίας στη Νιγηρία, το Μπενίν και την Γκάνα», ανακοίνωσε το υπουργείο στον λογαριασμό του στο X (πρώην Twitter).

Θάνατος Πριγκόζιν: Παραστρατιωτικοί της Wagner κινούνται προς τα ρωσικά σύνορα – Απειλητικό βίντεο κατά των «Ρώσων προδοτών»

 Το Εθνικό Κέντρο Αντίστασης της Ουκρανίας, επικαλούμενο πηγές στο Μινσκ, αναφέρει ότι παραστρατιωτικοί της ομάδας Βάγκνερ από τη Λευκορωσία φαίνεται να κινούνται προς τα σύνορα με τη Ρωσία.

«Τα κομβόι πιθανότατα κατευθύνονται προς τα σύνορα με τη Ρωσία, αλλά οι λευκορωσικές ειδικές δυνάμεις προσπαθούν να εμποδίσουν τα οχήματά τους να φύγουν», ανέφεραν οι ουκρανικές αρχές σε ενημέρωση την Τετάρτη, ώρες μετά τη συντριβή του αεροσκάφους που μετέφερε τον ηγέτη των μισθοφόρων Γιεβκένι Πριγκόζιν.

BRICS: Έξι νέες χώρες εντάσσονται στην ομάδα των αναδυόμενων χωρών

 Η ομάδα των αναδυόμενων χωρών BRICS κάλεσε τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν, την Αιθιοπία, την Αίγυπτο, την Αργεντινή και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να ενταχθούν σε αυτή, μια κίνηση που έχει στόχο να ενισχύσει την επιρροή της.

Η διεύρυνση ενδέχεται επίσης να ανοίξει τον δρόμο για δεκάδες άλλες χώρες που επιθυμούν να ενταχθούν στην ομάδα, στην οποία αυτή τη στιγμή συμμετέχουν η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική.

Ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Σίριλ Ραμαφόζα, οικοδεσπότης της συνόδου των BRICS που ολοκληρώνεται σήμερα 24/8, ανακοίνωσε ότι τα νέα μέλη θα γίνουν δεκτά την 1η Ιανουαρίου 2024.

Η Βάγκνερ, ο σεφ και ο χασάπης

 Ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν έγινε γνωστός μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Μέχρι τότε, τα τελευταία δέκα χρόνια, από το 2012 και αργότερα, κινείται σχεδόν στο σκοτάδι, αλλά η δράση του είναι εξίσου αιματηρή. Οι πολεμικές επιχειρήσεις της Βάγκνερ σε Αφρική και Ασία (Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Σουδάν, Λιβύη, Μοζαμβίκη, Μάλι, Ουκρανία, Συρία)