Οι BRICS θα διατηρήσουν το όνομα καί μετά την ένταξη έξι ακόμη χωρών Λαβρόφ: Τα μέλη των BRICS υποστήριξαν ότι το όνομα της ένωσης δεν πρέπει να αλλάξει

 JOHANNESBURG, 24 Αυγούστου - RIA Novosti. Τα μέλη της ένωσης BRICS τάσσονται υπέρ της διατήρησης του ονόματός της με παράλληλη επέκταση των μελών, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. 

"Τα πάντα είναι για να παραμείνει το όνομα, έχει ήδη γίνει επωνυμία. Κανένας από τους νεοφερμένους στις τάξεις των BRICS δεν πρότεινε κάτι διαφορετικό", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής του οργανισμού στη Νότια Αφρική.

Η συντομογραφία BRICS σχηματίζεται από τα πρώτα γράμματα των ονομάτων των εισερχόμενων χωρών: Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική (Νότια Αφρική). 

Ως αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής στο Γιοχάνεσμπουργκ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία, το Ιράν, η Αργεντινή, η Αίγυπτος και η Αιθιοπία έλαβαν επίσημη πρόσκληση να ενταχθούν στο οικονομικό μπλοκ. 

Η πλήρης συμμετοχή τους θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2024. Αναφέρθηκε ότι μόνο 23 κράτη εξέφρασαν την επιθυμία να ενταχθούν στους BRICS.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...