Ο Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία δεν συμμετείχε στη συντριβή του αεροπλάνου του Πριγκόζιν

 Το αεροπλάνο, στο οποίο, όπως ανέφερε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών, επέβαινε το Prigozhin, συνετρίβη στην περιοχή Tver το βράδυ της 23ης Αυγούστου. 

Οι σοροί των επιβατών οδηγήθηκαν για εξέταση, η Ανακριτική Επιτροπή εξετάζει διάφορες εκδοχές για το τι συνέβη

Η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με τη συντριβή του αεροπλάνου, η λίστα επιβατών του οποίου περιλαμβάνει τον ιδρυτή της Wagner PMC Yevgeny Prigozhin, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky. 

«Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό», είπε (αναφέρεται από το Interfax-Ukraine). rbc.group Το επαγγελματικό τζετ Embraer-135 (EBM-135BJ), που πετούσε από τη Μόσχα στην Αγία Πετρούπολη, συνετρίβη στην περιοχή Τβερ το βράδυ της 23ης Αυγούστου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων τρία μέλη του πληρώματος, σκοτώθηκαν.

Όπως ανέφερε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορικών Μεταφορών, στο πλοίο επέβαιναν, μεταξύ άλλων, ο ιδρυτής του Wagner PMC, Yevgeny Prigozhin, και ο διοικητής μιας ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας, Dmitry Utkin (σήμα κλήσης Wagner).

Η Ανακριτική Επιτροπή για το γεγονός του συμβάντος άνοιξε ποινική δικογραφία βάσει του άρθ. 263 του Ποινικού Κώδικα (παραβίαση των κανόνων οδικής ασφάλειας και λειτουργίας αερομεταφορών).

Η έρευνα εξετάζει διάφορες εκδοχές του αεροπορικού δυστυχήματος, συμπεριλαμβανομένης της «εξωτερικής επιρροής» και του λάθους του πιλότου, ανέφερε πηγή του RBC. Τα πτώματα των νεκρών μεταφέρθηκαν στο Τβερ για εξέταση. 

Το Al Jazeera ισχυρίστηκε ότι το τηλέφωνο του ιδρυτή του PMC βρέθηκε στο σημείο της συντριβής, αλλά το σώμα του δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί. Η Fontanka έγραψε ότι τα σώματα των επιβατών υπέστησαν σοβαρές ζημιές και δεν ήταν δυνατό να αναγνωριστούν οπτικά. Θα γίνει γενετικός έλεγχος

Ο εμφύλιος πόλεμος των ΗΠΑ και η οικονομική αποτυχία: τι προφητεύει στον κόσμο ο Ρέι Ντάλιο 12 τύποι γονέων που κάνουν το παιδί σας να χάσει την επαφή με τα συναισθήματά του Πώς να ξαναρχίσετε την καριέρα σας για να πάνε όλα καλά 

Η Ουκρανία ανακοίνωσε την απόρριψη της σύμβασης με την Gazprom. Γνώμη αναλυτών Στο παρελθόν, υπήρξαν ήδη περιπτώσεις όπου ο Prigozhin κηρύχθηκε νεκρός. 

Το 2019, ένα An-72 συνετρίβη στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, στο οποίο, όπως αναφέρθηκε αρχικά, θα μπορούσε να βρίσκεται ένας επιχειρηματίας, αλλά αργότερα αποδείχθηκε ότι δεν ήταν έτσι.

πηγη αρθρου Авторы

Авторы

Теги

Персоны

Теги
Персоны

Подробнее на РБК:
https://www.rbc.ru/politics/24/08/2023/64e73de69a79477ecbd69fe3?utm_source=smi2&utm_medium=exchange&utm_campaign=27511&utm_term=35735

Авторы
Теги
Персоны

Подробнее на РБК:
https://www.rbc.ru/politics/24/08/2023/64e73de69a79477ecbd69fe3?utm_source=smi2&utm_medium=exchange&utm_campaign=27511&utm_term=35735

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...