Ο Πρίγιοβιτς στην Τούμπα (vid)

Όπως αναφέραμε από το απόγευμα ο Σερβοελβετός επιθετικός συμφώνησε σε όλα με τον ΠΑΟΚ και πλέον το πρωί της Δευτέρας θα ανακοινωθεί η απόκτησή του από τον «Δικέφαλο του Βορρά».
Ο Πρίγιοβιτς βρέθηκε με τους ουκ ολίγους μάνατζερ και δικηγόρους του το βράδυ της Κυριακής

Το χειροκρότημα στον Λάζαρο

Αγωνίστηκε για 4.5 χρόνια στον Παναθηναϊκό καταφέρνοντας να πανηγυρίσει μαζί του ένα νταμπλ και θεωρούνταν από τους αγαπημένους παίκτες της εξέδρας. Ο λόγος για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που μετά την αποχώρησή του για την Ιταλία βρέθηκε για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την πρώην

Superleague: Σπουδαίο «διπλό» (1-2) του Πανιωνίου στο Περιστέρι

Σπουδαία νίκη με 2-1 επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι σημείωσε ο Πανιώνιος, για την -εξ αναβολής- 11η αγωνιστική της Super League, και διατηρείται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.
Ο Μπεν στο 24′ και ο Σαββίδης στο 59′ πέτυχαν τα γκολ των «κυανέρυθρων», ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στο 49′ με πέναλτι του Ούμπιντες.

Superleague: Νίκησε (2-0) τον ΠΑΣ η Ξάνθη στα Πηγάδια

Στη 2η θέση της βαθμολογίας της Super League παρέμεινε η Ξάνθη, καθώς επικράτησε σήμερα του ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 2-0.
Το ματς ήταν εξ αναβολής για την 11η αγωνιστική και οι Ακρίτες έφτασαν στη νίκη με τα γκολ των Σολτάνι (22′) και Γιουνές (88′) αποδεικνύοντας παράλληλα ότι η ήττα από τον Ολυμπιακό την περασμένη εβδομάδα ήταν απλώς μια κακή παρένθεση.πηγη

Superleague: Καταιγιστικός ο Αστέρας, διέλυσε (4-1) τον Παναιτωλικό

Ο Αστέρας Τρίπολης έφτασε στη δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα, καθώς μετά την ΑΕΚ συνέτριψε απόψε στο «Θ. Κολοκοτρώνης» τον Παναιτωλικό με 4-1, για την εξ αναβολής 11η αγωνιστική.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα αλλά ήταν η ομάδα του Αγρινίου εκείνη που άνοιξε το σκορ, όταν στο ένατο λεπτό ο Ρόσα έβγαλε τη σέντρα στον Μουνιός, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα και με ωραίο σουτ στην κίνηση νίκησε τον Ντοναρούμα.

Πώς τέσσερις Έλληνες ναυτικοί παράκουσαν τις εντολές του Μιαούλη και παρέσυραν τους Τούρκους στην καταστροφή.

Η ναυμαχία των Σπετσών, όπου ο ελληνικός στόλος αυτοσχεδίασε και κατατρόπωσε 87 πλοία του τουρκοαιγυπτιακού στόλου..
8 Σεπτεμβρίου 1822. Ο τουρκοαιγυπτιακός στόλος πλησιάζει το πολιορκούμενο Ναύπλιο με σκοπό να εφοδιάσει τα τουρκικά στρατεύματα και να τιμωρήσει τα νησιά της Ύδρας, των Σπετσών και των Ψαρών που εμπόδιζαν τη διέλευση τους. Ο τουρκοαιγυπτιακός στόλος αποτελούταν από 87 πλοία υπό τον ναύαρχο Μεχμέτ Αλί Πασά και ο ελληνικός στόλος από 57 πλοία που ήταν υπό την ηγεσία του Ανδρέα Μιαούλη.
Τα ελληνικά πλοία είχαν ήδη σχηματίσει μια γραμμή από την Αντίμηλο έως την Μονεμβασιά για να εμποδίσουν τον εφοδιασμό των τούρκικων στρατευμάτων στην Πελοπόννησο.

Σε ποιες περιοχές βρίσκονταν οι φημισμένοι ταρσανάδες και τα καρνάγια που προκάλεσαν τον θαυμασμό των Ευρωπαίων...

Γράφει ο Ευάγγελος  Γρυπιώτης, ιστορικός ερευνητής, συγγραφέας
Από την πρώτη του επαφή με τη θάλασσα ο Έλληνας γίνεται ένα με αυτήν. Βρίσκει τρόπο να δαμάσει το υγρό στοιχείο, κατασκευάζοντας όμορφα και δυνατά για την εποχή τους σκαριά. Σκαριά γρήγορα και ανθεκτικά. Σκαριά καινοτόμα, ικανά να διασχίζουν με ασφάλεια τις θαλάσσιες οδούς, γράφοντας ιστορία.
Από τη Μινωική θαλασσοκρατία, την εποχή των ηρώων και της Αργοναυτικής εκστρατείας, τους κλασικούς χρόνους με την απαράμιλλη σε ομορφιά και δόξα τριήρη της ναυμαχίας της Σαλαμίνας.

Ποιες γυναίκες αποκαλούσαν «αρπάχτρες», «λεχρίτισσες» και ποιες «Τζιτζικώλες»; Το λεξιλόγιο των Μικρασιατών για τις γυναίκες της Σμύρνης..

Οι γυναίκες της Σμύρνης φημιζόταν για την ομορφιά και τη μόρφωση τους. Έδιναν ιδιαίτερη σημασία στην περιποίηση του εαυτού τους και ακολουθούσαν τη μόδα.
Ντυνόταν με δαντέλες και φορέματα και φορούσαν χρυσαφικά και εντυπωσιακά καπέλα.
Η θέση της γυναίκας ήταν σημαντική στην κοινωνία της Σμύρνης και οι Μικρασιάτες είχαν εφεύρει δικές τους λέξεις για να χαρακτηρίζουν κάθε μια ξεχωριστά ανάλογα με την προσωπικότητά της.

Η ενθουσιώδης υποδοχή των Αθηναίων στον Άγγλο «πλανητάρχη», που βομβάρδισε την Αθήνα..

Περίπου 25.000 άτομα τον επευφημούσαν όταν υποσχέθηκε «μέγα μέλλον» για την Ελλάδα...
Η επίσκεψη του ηγέτη της Μεγάλης Βρετανίας Ουίνστον Τσόρτσιλ, ανήμερα των πιο αιματηρών Χριστουγέννων στη νεότερη ελληνική Ιστορία, σημαδεύτηκε από τη μη ολοκληρωμένη επιχείρηση της ανατίναξης του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» που οργανώθηκε από τον ΕΛΑΣ Αθηνών.
Ο Τσόρτσιλ επισκέφθηκε ξανά την Αθήνα δύο μέρες μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας, στις 12 Φεβρουαρίου 1945. Η επίσκεψη αυτή  συνέπεσε με τη διάσκεψη της Γιάλτας που επικύρωσε την προσάρτηση της Ελλάδας στο «άρμα» της Δύσης.

5 Ιανουαρίου 1913: Η Ναυμαχία της Λήμνου

Αποφασιστική ναυμαχία για την έκβαση του Α’ Βαλκανικού Πολέμου μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού στόλου στο Βόρειο Αιγαίο. Διεξήχθη στις 5 Ιανουαρίου 1913 στη γραμμή Λήμνου - Στενών κι έληξε με περιφανή νίκη του ελληνικού ναυτικού. Με την επικράτησή του, που ήλθε ως συνέχεια της ναυμαχίας της Έλλης (3 Δεκεμβρίου 1912), ο ελληνικός στόλος σταθεροποίησε την κυριαρχία του στο Αιγαίο, ενώ ο τουρκικός δεν τόλμησε μέχρι το τέλος του πολέμου να εξέλθει από τα Στενά των Δαρδανελλίων.

15 Ιανουαρίου 1822.Η πρώτη διπλωματική αναγνώριση της Ελλάδας

Η Αϊτή -το Χαΐτιον, σύμφωνα με τα ελληνικά της εποχής- ήταν η πρώτη κρατική οντότητα που αναγνώρισε την Επανάσταση του '21 και το δικαίωμα των Ελλήνων για αυτοδιάθεση, με την επιστολή του προέδρου της Ιωάννου Βόγιερ (Jean Pierre Boyer) προς τον Αδαμάντιο Κοραή, η οποία φέρει ημερομηνία 15 Ιανουαρίου 1822.
Είχε προηγηθεί επιστολή του Κοραή και άλλων επιφανών Ελλήνων των Παρισίων προς τον Βόγιερ, με την οποία του ζητούσαν βοήθεια για την Επανάσταση, κατόπιν συστάσεων του περίφημου Γάλλου στρατηγού Λαφαγιέτ και του Επισκόπου Βλαισών Γρηγορίου, που είχε επισκεφθεί την περιοχή.

Hμέρα τιμής και μνήμης – Το ναζιστικό έγκλημα του 1944 στην Τρίπολη

Ήταν 15 Ιανουαρίου του 1944 και το ξημέρωμα ήταν εφιαλτικό για τους κατοίκους της Τρίπολης.
Οι ναζί κατακτητές είχαν απαγχονίσει δέκα Έλληνες και τους είχαν αφήσει να κρέμονται στην οδό Ταξιαρχών. «Έπρεπε» να λειτουργήσει «παραδειγματικά» σύμφωνα με την απάνθρωπη λογική των κατακτητών.

ΗΠΑ: Ανησυχία για το «έξυπνο» όπλο που διπλώνει και μοιάζει με κινητό τηλέφωνο

«Συναγερμός» έχει ξεσπάσει στις αρχές των ΗΠΑ από την κυκλοφορία ενός όπλου που διπλώνει και μοιάζει με κινητό τηλέφωνο.

Το όπλο αναμένεται να κυκλοφορήσει από την εταιρία Ideal Conceal, σύμφωνα με την Mirror. Είναι ένα δίκαννο πιστόλι που η λαβή του μαζεύει. Όταν είναι κλειστό, η σκανδάλη κρύβεται εντελώς και δείχνει σαν ένα iphone μέσα σε θήκη.

Πόσα είναι τα δημόσια έσοδα από τα πρόστιμα του ΕΣΡ

Τα έσοδα του Δημοσίου για την διετία 2015-2016 από τον ειδικό φόρο τηλεόρασης και πρόστιμα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης φτάνουν τα 63.337.921 εκατομμύρια ευρώ.
Τα στοιχεία δόθηκαν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ύστερα από ερώτημα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Ο Νίκος Παππάς τα κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής.