H αλήθεια δεν κρύβεται-Δημόσιο-ιδιωτικό χρέος στα ύψη-Ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό;

 Ποιος θα πληρώσει αυτόντον λογαριασμό❓

Δεν το πολυαναφέρουν, αλλά:
✔️Κάθε ένας Έλληνας, χρωστάει 65.700€!
✔️Σε κάθε τετραμελή οικογένεια αντιστοιχούν 263.000€ (!!!) για την εξόφληση του Ελληνικού χρέους!

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της UBS, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής τράπεζας, το συνολικό χρέος της Ελλάδας έφτασε τα 657 δις Ευρώ, από τα οποία 422 δις είναι Δημόσιο χρέος (“Χρέος Γενικής Κυβέρνησης”) και τα 235 δις ιδιωτικό (νοικοκυριά κι επιχειρήσεις)!

«Καλπάζει» η ακρίβεια στην Ελλάδα – Αυξήσεις έως και 53% στα εποχιακά φρούτα-λαχανικά

 «Καλπάζει» η ακρίβεια στην Ελλάδα καθώς παρατηρούνται αυξήσεις έως 53% στα εποχιακά φρούτα και λαχανικά.

 «Ό,τι δεν υπάρχει, ακριβαίνει. Χρηματιστήριο είναι η αγορά», λένε οι καταναλωτές, μιλώντας στον Alpha.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, το κιλό τα μπρόκολα κυμαίνονται από 1,99 ευρώ έως 3,5 ευρώ, όταν πέρυσι την ίδια περίοδο κόστιζαν από 1,5 έως 2,5 ευρώ το κιλό, δηλαδή η τιμή τους αυξήθηκε κατά 40%.

Το φοβερό τατουάζ του Τσιμίκα για τη μεγάλη στιγμή στην καριέρα του!

 Αποτύπωσε σε τατουάζ τη μεγαλύτερη στιγμή που έχει ζήσει μέχρι στιγμής ως ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ ο Κώστας Τσιμίκας!

Ο 27χρονος μπακ είχε σκοράρει το νικητήριο πέναλτι για τους «Reds» στον τελικό του FA Cup με την Τσέλσι, τον Μάιο του 2022, αποφασίζοντας να κάνει ένα tattoo αφιερωμένο στην μεγάλη για εκείνον βραδιά!

Όσον αφορά το σχέδιο, είναι στη μορφή εξωφύλλου, το οποίο απεικονίζει τον Τσιμίκα να πανηγυρίζει με το τρόπαιο στα χέρια του και έχει ως επικεφαλίδα «Ο Τσιμίκας φέρνει πίσω στη Λίβερπουλ το Κύπελλο».

Θεσσαλονίκη: Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο έλατο στην πλατεία Αριστοτέλους

 Τα χριστουγεννιάτικα της «φόρεσε» κι επίσημα απόψε (7/12) η Θεσσαλονίκη με τον δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, να δίνει το έναυσμα για να ανάψουν τα 100.000 λαμπιόνια led του εντυπωσιακού έλατου που στήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους.

Το δέντρο, ύψους 17 μέτρων, από το Παλαιοχώρι Χαλκιδικής έλαμψε παρουσία χιλιάδων πολιτών που έσπευσαν στο κεντρικότατο σημείο της Θεσσαλονίκης για να θαυμάσουν το χριστουγεννιάτικο σκηνικό, το οποίο πλαισιώνεται από μία φάτνη, ένα καρουζέλ και ξύλινα σπιτάκια φιλανθρωπικών δράσεων.

Ποιες κυρώσεις – Η Ισπανία αυξάνει σημαντικά τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου

 Τον Ιούνιο του 2023, η Ρωσία ήταν στην κορυφή της λίστας των προμηθευτών φυσικού αερίου στην Ισπανία

Η Ρωσία κατατάσσεται τρίτη θέση όσον αφορά τις προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Ισπανία το 2023, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ισπανική εταιρεία ενέργειας Enagas.
Η Ισπανία είχε αγοράσει 67.209 GWh LNG από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο του 2023 από τη Ρωσία ή 39% περισσότερο, σε σύγκριση με τα 48.406 GWh την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

La Repubblica: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι και πάλι εδώ - Δεν φοβήθηκε ποτέ τις προκλήσεις

 Πλέον ο Αλέξης Τσίπρας, αφού παραιτήθηκε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, έχει στόχο να δημιουργήσει ένα ίδρυμα με ευρωπαϊκό έρεισμα, ικανό να ενώσει τις «δύο αριστερές», τη σοσιαλδημοκρατική και τη ριζοσπαστική, σημειώνει η ιταλική εφημερίδα

Ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε και πέτυχε ένα «θαύμα» στην Ευρώπη, αυτό της επιστροφής της ριζοσπαστικής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ένα ποσοστό που ξεπερνούσε κατά πολύ αυτό του 4%, τονίζει η ιταλική La Repubblica, σε άρθρο της αναφορικά με την επίσκεψη του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στην Ιταλία.

Παρέμβαση Tσίπρα κατά των «11»: Τουλάχιστον οι αριστεροί στην Ιταλία ασχολούνται με τη Meloni, δεν ανταλλάσσουν φίλια πυρά...

 Σαφείς υπαινιγμοί κατά της Νέας Αριστεράς από τον Αλέξη Τσίπρα

Μήνυμα από την Ιταλία με πολλαπλούς αποδέκτες αριστερού προσήμου στην Ελλάδα απέστειλε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
«Το θετικό για τις πολλαπλές μορφές της Αριστεράς και των προοδευτικών κομμάτων στη γειτονική Ιταλία είναι ότι τουλάχιστον ασχολούνται περισσότερο με τη Meloni, παρά με το να ανταλλάσσουν φίλια πυρά» είπε.

Συζητάνε μεταξύ τους και βρίσκονται μαζί στις ίδιες διαδηλώσεις» σχολίασε με νόημα, υπενθυμίζοντας παράλληλα πως η

Τα Ουκρανικά F-16 θα καταρριφθούν με μοναδικούς πυραύλους 40N6 S-400 - Σε 20 ημέρες τέλος τα F-16

 Tο S-400 θα είναι σε θέση να χτυπήσει F-16 με πυραύλους 40N6 αμέσως μετά την απογείωση

Ένα από τα κύρια μέσα καταστροφής των μαχητικών F-16 πρώτης γραμμής, τα οποία η Δύση σχεδιάζει να προμηθεύσει στην Ουκρανία, θα είναι οι πιο προηγμένοι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς στα συστήματα αεράμυνας της κατηγορίας 40N6 S-400, που χρησιμοποιούνται ήδη με επιτυχία κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu στις αρχές Νοεμβρίου 2023, το ρωσικό σύστημα αεράμυνας θα χρειαστεί μόνο περίπου 20 ημέρες για να καταρρίψει όλα τα F-16 που θα παραλάβουν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Εμφατική επιστροφή Putin στη διεθνή σκηνή, παρά τον δυτικό αποκλεισμό - Επίσκεψη σε Σαουδική Αραβία και Εμιράτα

Μονοήμερη επίσκεψη εργασίας θα πραγματοποιήσει αύριο ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin στην Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, 

πριν υποδεχθεί την Πέμπτη τον πρόεδρο του Ιράν στην Μόσχα, συνεχίζοντας την επιστροφή του στην διεθνή σκηνή, παρά τις δυτικές προσπάθειες απομόνωσής του.

Οταν ερωτήθηκε αν ο Putin θα συζητήσει κατά την επίσκεψη αυτή πιθανό συντονισμό κινήσεων των τριών χωρών στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου,

Ρωσικά Su -35S έσκιζαν τον ουρανό, συνοδεύοντας το αεροσκάφος του Putin στη Μέση Ανατολή

 Το αεροσκάφος του Ρώσου Προέδρου συνοδευόταν από ρωσικά μαχητικά Su-35S κατά τις επισκέψεις του στο Άμπου Ντάμπι και το Ριάντ, λόγω του γεγονότος ότι ο Vladimir Putin βρισκόταν σε μια ταραγμένη περιοχή και ελήφθησαν όλα τα μέτρα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.

«Η περιοχή είναι ταραγμένη.
Μπορεί τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία να είναι σταθερές και ασφαλείς χώρες αλλά οι γύρω δεν είναι.

Ρωσία: Στις 17 Μαρτίου 2024 οι προεδρικές εκλογές

 Στις 17 Μαρτίου 2024 θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, καθώς άνω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, όρισε την ημερομηνία, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που μεταδόθηκε ζωντανά από τη ρωσική δημόσια τηλεόραση/

Η απόφαση εγκρίθηκε ομόφωνα με 162 ψήφους.

«Μέσω αυτής της απόφασης ουσιαστικά εγκαινιάζουμε την έναρξη της προεδρικής εκστρατείας», ανέφερε η πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, Βαλεντίνα Ματβιένκο.