Γάλλος δημοσιογράφος: «Νόμιζα ότι ήμουν στο Πεντάγωνο και όχι στην Διεθνή Ταξιαρχία»

 Εκτενές αφιέρωμα Γάλλου δημοσιογράφου ο οποίος ακολούθησε μισθοφόρους από την Γαλλία που ήθελαν να ενταχθούν στο ουκρανικό στρατό και να πολεμήσουν κατά των Ρώσων αποδεικνύει ότι όλα οργανώνονται από τους... Αμερικανούς.Ο δημοσιογράφος που επέστρεψε έκπληκτος από την Ουκρανία, έδωσε αναλυτικό ρεπορτάζ με τα όσα έζησε από την εμπόλεμη ζώνη.

Για πρώτη φορά η Δύση αμφισβητεί τον Β.Ζελένσκι: Ευρωπαίος ηγέτης του ζητά αποδείξεις για την Μπούκα

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποκάλυψε σε συνέντευξη του στην γερμανική Bild ότι Ευρωπαίος ηγέτης του ζήτησε στοιχεία για τα γεγονότα στην Μπούκα, καθώς αμφισβητεί την προπαγάνδα του Κιέβου. 

 Είναι η πρώτη φορά που η Ευρώπη ανοιχτά εκφράζει τις αμφιβολίες της για τον Ουκρανό πρόεδρο και τα όσα ισχυρίζεται,

Maskirovka: Ρωσικό άρμα Τ-72Β3 με ουκρανικά χρώματα εξοντώνει ομάδα Ουκρανών & νεοναζί του Αζόφ

 Ένα ρωσικό άρμα μάχης T-72B3 βαμμένο με ουκρανικά χρώματα αιφνιδιάζει πλήρως μια ομάδα Ουκρανών στρατιωτών και μαχητών της φρουράς του Αζόφ στην περιοχή της Μαριούπολης.Οι Ουκρανοί σκοτώθηκαν ακαριαία μετά από δύο βολές!

Οι ΗΠΑ παρακαλάνε την Ινδία να ασκήσει οικονομική πίεση στην Ρωσία

 Oι Ηνωμένες Πολιτείες αναζητούν περισσότερη βοήθεια από την Ινδία για την άσκηση οικονομικής πίεσης στη Ρωσία για την επέμβασή της στην Ουκρανία.

Μπάιντεν και Μόντι εξέφρασαν την αυξανόμενη ανησυχία τους για την καταστροφή στην επικράτεια της Ουκρανίας, ιδιαίτερα στην Μπούτσα, όπου πολλοί άμαχοι δολοφονήθηκαν.

«Κόβει στροφές» και το παγκόσμιο εμπόριο

 Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) αναθεώρησε σήμερα προς τα κάτω την πρόβλεψή του για την αύξηση του παγκόσμιου εμπορίου φέτος στο 3% από το 4,7% λόγω του αντίκτυπου από τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και προειδοποίησε για πιθανή επισιτιστική κρίση που προκαλείται από την αύξηση των τιμών.

«Ζήσε Μάη μου» για τα νέα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας

 Πολύ σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισε τις σημερινές ανακοινώσεις επιτάχυνσης των ερευνών για φυσικό αέριο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Κι αυτό, διότι όπως είπε «σηματοδοτεί την πολύ σοβαρή προσπάθεια, που στόχο έχει να δούμε κατά πόσο η χώρα μας,

Κινεζικά μεταγωγικά μετέφεραν «μυστικά» πυραύλους στη Σερβία

 Η Σερβία, σύμμαχος της Ρωσίας, παρέλαβε ένα εξελιγμένο κινεζικό αντιαεροπορικό σύστημα σε μια μυστική επιχείρηση αυτό το Σαββατοκύριακο, εν μέσω ανησυχιών της Δύσης ότι η συσσώρευση όπλων στα Βαλκάνια εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία θα μπορούσε να απειλήσει την εύθραυστη ειρήνη στην περιοχή.

ΜΜΕ και στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν την Κυριακή ότι έξι μεταγωγικά αεροσκάφη Y-20 της κινεζικής Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκαν στο πολιτικό αεροδρόμιο του Βελιγραδίου νωρίς το Σάββατο, μεταφέροντας σύμφωνα με πληροφορίες πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος HQ-22 για τον σερβικό στρατό.

Έπεσε στα χέρια των Ρώσων το λιμάνι της Μαριούπολης

 Στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων βρίσκεται πλέον το λιμάνι της Μαριούπολης, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το δίκτυο Ria Novosti. 

Μετά από σκληρές μάχες πολλών ημερών, το μεγαλύτερο λιμάνι της Αζοφικής Θάλασσας ανήκει πλέον στους Ρώσους σύμφωνα με τον επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν.

Ο Εντουάρντ Μπασουριν, εκπρόσωπος Άμυνας του Ντονέτσκ, δήλωσε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, ότι η «κατοικημένη περιοχή της Μαριούπολης είναι στην πραγματικότητα απελευθερωμένη από τους Ουκρανούς μαχητές».

Ο διοικητής του συντάγματος του Αζόφ φεύγει από τη Μαριούπολη #pravda #russia

 

Σχεδόν 270 Ουκρανοί πεζοναύτες παραδόθηκαν στη Μαριούπολη

 

Κατάρριψη ούκρανικού Bayraktar ανοιχτά Κριμαίας

 

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έδειξε πώς καταστράφηκε το ουκρανικό Bayraktar στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Κριμαίας από τη φρεγάτα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας