Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Με την πρόταση αυτή τιμάται τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η σύγχρονη Ελληνίδα

Άκρως τιμητική, χαρακτήρισε η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να την προτείνει εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ως υποψήφια για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι «με την πρόταση αυτή τιμάται, στο πρόσωπό μου, τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η σύγχρονη Ελληνίδα».

Η δήλωση της κυρίας Σακελλαροπούλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

Δυσαρέσκεια Χαφτάρ για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη σύνοδο της Γερμανίας

 Η απόφαση της Γερμανίας να αποκλείσει την Ελλάδα από τη Διάσκεψη του Βερολίνου για το μέλλον της Λιβύης έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια της Αθήνας και έχει δημιουργήσει τριβές μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευση.

Το θέμα, όμως, ξεπερνάει τα ελληνικά σύνορα και ο αποκλεισμός της Ελλάδας δεν έχει περάσει απαρατήρητος και στις άμεσα εμπλεκόμενες πλευρές και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) με επικεφαλής τον Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Ρωσία: Παραιτήθηκε ο Μεντβέντεφ

Οι υπουργοί της κυβέρνησης πρόκειται να σχηματίσουν υπηρεσιακή κυβέρνηση, μέχρις ότου ο Ρώσος πρόεδρος ορίσει νέο πρωθυπουργό

O πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ υπέβαλε την παραίτησή του. H παραίτηση του έγινε δεκτή από τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Σημειώνεται ότι ο Πούτιν μιλώντας στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω Βουλή) είχε προτείνει σημαντικές συνταγματικές αλλαγές προκειμένου όπως σημείωσε «να διασφαλιστεί η ισορροπία, η ασφάλεια και η σταθερότητα στη χώρα».