Πώς λέμε Μελάνια; Καμμία σχέση. Ο Χριστουγεννιάτικος Λευκός Οίκος της Τζίλ Μπάιντεν.

 Αντίθετα με την προκάτοχό της, η νέα Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ ξέρει τι σημαίνουν τα Χριστούγεννα...

Η Τζιλ Μπάιντεν αποκάλυψε χθες την Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του Λευκού Οίκου και η χώρα ανάπνευσε με ανακούφιση. Σε αντίθεση με τη Μελάνια Τραμπ, φέτος δεν υπάρχουν τα αιματοβαμμένα έλατα και οι στοιχειωμένοι διάδρομοι που είχαν κάνει τα κοινωνικά δίκτυα να φρίξουν τα προηγούμενα χρόνια.

α έλατα στην κεντρική τραπεζαρία έχουν στολιστεί με φωτογραφίες των προηγούμενων Προέδρων των ΗΠΑ και των οικογενειών τους. 

Πώς μπορούμε να καθυστερήσουμε τα γκρίζα μαλλιά

 Είναι συνηθισμένο τα μαλλιά μας να γκριζάρουν καθώς γερνάμε, αλλά φυσικά όντας άνθρωποι θέλουμε να αντιστρέψουμε κάθε είδους φυσικό φαινόμενο που διαπερνά το ανθρώπινο σώμα και υποδηλώνει τη θνητότητά μας. Ως εκ τούτου, υπάρχουν προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να σταματούν την εμφάνιση των γκρίζων τριχών - ορισμένα

"Δεν σας καλέσαμε", απαντά η Κίνα στο διπλωματικό μποϊκοτάζ των ΗΠΑ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

 Η πρεσβεία της Κίνας στην Ουάσιγκτον απέρριψε τη Δευτέρα την ανακοίνωση των ΗΠΑ για διπλωματικό μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022, κάνοντας λόγο για «προσχηματική πράξη» και «πολιτική χειραγώγηση» που «δεν θα έχει κανέναν αντίκτυπο στην επιτυχή διεξαγωγή των Αγώνων». 

Κάψουλα αυτοκτονίας πήρε νομική έγκριση στην Ελβετία

 Η Ελβετία νομιμοποίησε έναν νέο τρόπο θανάτου με υποβοηθούμενη αυτοκτονία. Το συμβούλιο ιατρικής επιθεώρησης της χώρας ενέκρινε τη χρήση της κάψουλας αυτοκτονίας Sarco, η οποία είναι μια φορητή κάψουλα που μοιάζει με φέρετρο με παράθυρα και μπορεί να μεταφερθεί οπουδήποτε για τις τελευταίες στιγμές της ζωής ενός ατόμου.

Οι συμβατικές μέθοδοι υποβοηθούμενης αυτοκτονίας περιλαμβάνουν γενικά την χρήση κάποιας χημικής ουσίας. Ο εφευρέτης της κάψουλας, Φίλιπ Νίτσκε, από την εταιρεία Exit International, λέει ότι η κάψουλα αυτοκτονίας

Μήνυμα ανανέωσης για το ΠΑΣΟΚ «Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει» το μήνυμα του Ν. Ανδρουλάκη, μεγάλου νικητή του πρώτου γύρου.

 Νίκος Ανδρουλάκης με Γιώργο Παπανδρέου θα αναμετρηθούν τελικά στις 12 του μήνα για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να μένει ελάχιστα πίσω από τον πρώην πρωθυπουργό και με τις αρχικές εκτιμήσεις για «κούρσα» των τριών να επιβεβαιώνοντα.

Συγκεκριμένα, με το 90% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, το αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών είναι πλέον σχεδόν τελικό. Η σειρά κατάταξης είναι: Ο Νίκος Ανδρουλάκης 37,11%, Γιώργος Παπανδρέου  27,6% και Ανδρέας Λοβέρδος  26,6%. Οι κ.κ. Χρηστίδης, Καστανίδης, Γερουλάνος συγκέντρωσαν περί το 3%. 

Θετικός σε όλα τα αιτήματα για ντιμπέιτ ο Γιώργος Παπανδρέου

 Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι θετικός τόσο στο αίτημα της ΕΡΤ όσο και του MEGA να διεξαχθεί ντιμπέιτ με τον Νίκο Ανδρουλάκη ενόψει του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει απαντήσει θετικά και σε πρόσκληση του ΑΝΤ1 την Πέμπτη το βράδυ σε κοινή συμμετοχή των δύο υποψηφίων.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, επισημαίνουν ότι από την πρώτη στιγμή ο Γιώργος Παπανδρέου, έχει ξεκαθαρίσει ότι «ο διάλογος που είναι αναγκαίος, πρέπει να είναι και ουσιαστικός,

Τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του πυγμάχου στο Γαλάτσι - Το παρελθόν του θύματος

 Το δρομολόγιο, που ακολούθησαν οι δύο άνδρες για να προσεγγίσουν τον πυγμάχο, στο Γαλάτσι, αλλά και για να εξαφανιστούν, προσπαθούν να χαρτογραφήσουν τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, ευελπιστώντας ότι θα εντοπίσουν και το λάθος των δολοφόνων, το οποίο θα τους οδηγήσει στην ταυτότητά τους.

Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα τής Δευτέρας, την ώρα που το θύμα αποβιβαζόταν από τη μηχανή του, μπροστά σε αθλητικό σύλλογο πυγμαχίας, ένας άνδρας τον πλησίασε φορώντας χειρουργική μάσκα. Με ένα πιστόλι των εννέα χιλιοστών πυροβόλησε επτά φορές και στη συνέχεια έτρεξε για λίγα μέτρα και επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα, με τον οποία τον περίμενε συνεργός του. 

«Στρατιώτες με έπιασαν και με βίασαν...κράτησα το παιδί»: Μαρτυρία μιας Ροχίνγκια για τις κτηνωδίες στη Μιανμάρ

 «Οι στρατιώτες με έπιασαν πριν προλάβω να ξεφύγω. Με βίασαν. Εκείνο το βράδυ με βίασαν ξανά. Το έκαναν ξανά το επόμενο πρωί και το απόγευμα» λέει στο BBC μια 17χρονη Ροχίνγκια- μία από τους 700.000 πρόσφυγες Ροχίνγκια που εγκατέλειψαν πέρυσι τη Μιανμάρ, στο πλαίσιο των αποκαλύψεων για τον μεγάλο αριθμό σεξουαλικών επιθέσεων από στρατιώτες της χώρας σε βάρος γυναικών της μειονότητας. Υπηρεσίες και οργανώσεις αρωγής εκτιμούν πως ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες θα έχουν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, μωρέ να δοθούν προς υιοθεσία.

Ροχίγκια της Μιανμάρ κατέθεσαν αγωγή κατά του Facebook - Ζητούν 150δις δολάρια για ρητορική μίσους

 Πρόσφυγες Ροχίνγκια από τη Μιανμάρ κατέθεσαν αγωγή κατά της Meta Platforms Inc, (Facebook), για 150 δισεκατομμύρια δολάρια υποστηρίζοντας πως η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης δεν ανέλαβε δράση κατά της ρητορικής μίσους σε βάρος τους, κάτι που συνέβαλε στη εκδήλωση βίαιων επιθέσεων ή ακόμη και της επιχειρούμενης γενοκτονίας, σύμφωνα με τις έρευνες που διεξάγονται. 

Η ομαδική προσφυγή κατατέθηκε στη Καλιφόρνια τη Δευτέρα από τα δικηγορικά γραφεία Edelson PC και Fields PLLC και στο κείμενο της αγωγής τονίζεται πως οι αποτυχίες της εταιρείας στον

Το όνομα του Αντετοκούνμπο δόθηκε και σε γραμμή λεωφορείου

 Η αγάπη για τον Γιάννη Αντετοκούνπο σε όλο τον κόσμο, αλλά πολύ περισσότερο στο Μιλγουόκι, δεν μπορεί να σταματήσει.

Μία εταιρεία μεταφορών έκανε ένα μεγάλο δώρο στον Γιάννη, για τα γενέθλιά του. Ανακοίνωσε ότι έδωσε το όνομά του σε μια γραμμή λεωφορείου. Η εταιρεία μεταφορών MCTS εδώ και πάρα

Εργασία τεσσεράμισι ημερών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και "σαββατοκύριακο" το Σάββατο και την Κυριακή

 Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν πως από την αρχή του νέου έτους θέτουν σε εφαρμογή την εργασία τεσσεράμισι ημερών με το πλήρες ”Σαββατοκύριακο” (για την ακρίβεια τη διήμερη αργία της εβδομάδας) να πέφτει το Σάββατο και την Κυριακή, σε μια προσπάθεια  να εναρμονιστούν οι αργίες της εβδομάδας με αυτές της παγκόσμιας αγοράς. 

Στο πετρελαιοπαραγωγό κράτος του Κόλπου που αποτελεί εμπορικό και τουριστικό κόμβο της ευρύτερης περιοχής, το ”σαββατοκύριακο” συμπίπτει με την Παρασκευή και το Σάββατο.

Συνελήφθη στο Παρίσι ύποπτος για την δολοφονία Κασόγκι

 Ένα φερόμενο μέλος της ομάδας που ενεπλάκη στη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, τον Οκτώβριο του 2018 στην Κωνσταντινούπολη, συνελήφθη σήμερα στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού και έχει τεθεί υπό προσωρινή κράτηση, όπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές.

Ο Χαλίντ Αλοταΐμπι, 33 ετών, συνελήφθη ενώ ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Ριάντ, ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες.

Ο Αλοταΐμπι τέθηκε υπό κράτηση στο πλαίσιο διεθνούς εντάλματος σύλληψης που είχε εκδώσει η Τουρκία. Πρόκειται να οδηγηθεί στη γενική

Πάγωσε το Μαξίμου από το τηλεφώνημα Μπλινκεν για την συνάντηση Μητσοτάκη – Πούτιν

 

Αφόρητη πίεση των Αμερικανών στον Πρωθυπουργό.

Δυσμενέστατη εξέλιξη είχαμε πριν από λίγη ώρα. Το τηλεφώνημα του αμερικανού υπουργού εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε έναν και μοναδικό σκοπό: Να του θέσει «όρια» αναφορικά με την ερχόμενη συνάντηση του στο Σότσι και υποδείξεις για το πως θα πρέπει να τοποθετηθεί απέναντι στον Ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο Οικονόμου εκτός τόπου και χρόνου: «Σώφρονες» και «γενναίες» οι αποφάσεις της Κυβέρνησης

 Η «κολοκυθιά» με τα σώματα ασφαλείας

Με τα ερωτηματικά για τη λογική (σ.σ. του παραλόγου) των αποφάσεων που λαμβάνονται να αυξάνονται καθημερινά και την κατάσταση στο ΕΣΥ να πάει από το κακό στο χειρότερο και ουδείς στην Κυβέρνηση να μην ασχολείται, είναι απορίας άξιο το αυξημένο ποσοστό θράσους που έχουν οι εκπρόσωποι του Μαξίμου, οι οποίοι συνεχίζουν ακάθεκτοι να ευλογούν τα γένια τους.

Για μια ακόμη φορά ο Γιάννης Οικονόμου απέδειξε ότι η Κυβέρνηση είναι από… άλλο σύμπαν, αφού θεωρεί πως οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι και «σώφρονες», αλλά και «γενναίες».

Αλεξίσφαιρος» Καρυπίδης – Το mini, τα ακριβά ρούχα και οι σχέσεις του προέδρου του Άρη με τον Μαρινάκη

 Οι φήμες που τον θέλουν να ετοιμάζεται να γράψει τραγούδια δεν έχουν επιβεβαιωθεί...

Γούστα ακριβά και ζωή γεμάτη χλιδή για τον πρόεδρο του Άρη Θόδωρο Καρυπίδη. Ο Βορειοελλαδίτης επιχειρηματίας, που είναι ιδιοκτήτης της Karipidis Pallets που ιδρύθηκε το 2001 στη Νάουσα Ημαθίας, οδηγεί αλεξίσφαιρο αυτοκίνητο BMW Χ5 για να είναι ασφαλής.

Το οξύμωρο είναι ότι το συνοδευτικό που τον ακολουθεί σε κάθε του βήμα είναι ένα mini Countryman, που έρχεται σε… κόντρα με το πολυτελές όχημα που οδηγεί ο ίδιος. Βέβαια, συχνά πυκνά εμφανίζεται στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας και κάνει τη… λεζάντα του με το σπορ κάμπριο που διαθέτει.

ΟΛΠ / «Ρυπαίνει με τοξικά απόβλητα τον Σαρωνικό»

 Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ καταγγέλλει ότι χρησιμοποιούνται μέθοδοι που παραβιάζουν τη διεθνή και εθνική νομοθεσία τη στιγμή που δεν γίνονται έλεγχοι

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ τη μόλυνση του θαλάσσιου περιβάλλοντος στον Πειραιά από τον ΟΛΠ. Συγκεκριμένα όπως τονίζουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΟΛΠ υπό την προστασία των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ανάπτυξης Επενδύσεων, απορρίπτει στον Σαρωνικό βυθοκορήματα που περιέχουν τοξικά απόβλητα.