Πρ. Παυλόπουλος: Η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι Ελλάδα και Ιταλία μοιράζονται κοινά ιδανικά για το μέλλον της ευρωπαϊκής μας οικογένειας και του ευρωπαϊκού οικοδομήματος
«Η Ελλάδα με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της ενωμένες θα ξεπεράσει την κρίση και θα συνεχίσει αταλάντευτα την πορεία

«Σκληρό» Brexit με αποχώρηση από την ενιαία αγορά

Η Μέι επιβεβαίωσε ότι θα τερματιστεί η δικαιοδοσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου επί των βρετανικών υποθέσεων ενώ υπογράμμισε ότι θα γίνει ψηφοφορία στη Βουλή
Το Brexit σημαίνει έξοδο από την ενιαία αγορά, ανακοίνωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, η οποία τάχθηκε υπέρ ενός «ξεκάθαρου» διαζυγίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε η χώρα της να ανακτήσει τον έλεγχο της μετανάστευσης, τερματίζοντας έτσι τις εικασίες ότι το Λονδίνο μπορεί να ζητούσε ένα «ήπιο Brexit».

Αδ.Γεωργιάδης: Όσοι συμβασιούχοι προσληφθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ θα χάσουν τις θέσεις τους

Όταν αρχίσουν τα δικαστήρια οι άνθρωποι αυτοί θα χάσουν τις θέσεις τους» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ
«Οι άνθρωποι αυτοί θα χάσουν τις θέσεις τους, όσους νόμους και αν ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συνάντηση του προέδρου της ιταλικής δημοκρατίας Σ. Ματαρέλα με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα (video)

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε πριν λίγη ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.
Στις δηλώσεις τους μπροστά στις κάμερες και οι δύο επιβεβαίωσαν εκ νέου, τους στενούς και ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών.

Παπαδημούλης για Σόιμπλε: «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες»

Διαφοροποιημένη ελαφρώς από την κεντρική κυβερνητική θέση εμφανίζεται η άποψη του επικεφαλής της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις Σόιμπλε για το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΔΝΤ από το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον REAL FM, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι οι

Τέλη εκπομπής 25 εκατ. ευρώ για τα κανάλια

Η καταβολή τελών για τη χρήση του δικαιώματος εκπομπής επανέρχεται από τον Νίκο Παππά. Με τροπολογία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, το «μεταβατικό διάστημα» μέχρι την αδειοδότηση από το ΕΣΡ το Δημόσιο θα εισπράξει έσοδα από την εκπομπή των τηλεοπτικών σταθμών για τα έτη 2015 και 2016.

Οργή στη Σκωτία για το Brexit: To σχέδιο της Μέι είναι καταστροφή!

Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς σχολίασε ο πολιτικός κόσμος της Σκωτίας τις ανακοινώσεις της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησής της για το Brexit.
 
Η Σκωτία θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο αν απορριφθούν οι επιθυμίες της για τις νέες εμπορικές σχέσεις της Βρετανίας μετά την αποχώρησή της από την Ε.Ε., προειδοποίησε σήμερα η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον.

Γκλέτσος: Βοήθεια, ο… Μπακογιάννης!

Για «φιάσκο του χιονιά» κάνει λόγο σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, με τίτλο «Βοήθεια, ο κ. Μπακογιάννης».
Αναλυτικά, το δελτίο τύπου:
«Βοήθεια, ο κ.Μπακογιάννης…»
«Μετά το δράμα του Ασωπού που είναι τραγωδία αλλά ενδεχομένως και… θα το κρίνει η ελληνική-ευρωπαϊκή δικαιοσύνη στην ώρα του, μετά την αποτυχία στην κουνουποκτονία, 1.300.000 ευρώ και είχαμε παστίλιες λίγο πριν τα χιόνια.

«Σφαγή» για τον νέο Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου – Επτά υποψήφιοι για τη θέση του Σουλτς

Τον νέο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκλέγουν σήμερα οι 751 ευρωβουλευτές, σε μια ψηφοφορία που για πρώτη φορά δεν έχει τυπικό χαρακτήρα, αφού τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα δεν συμφώνησαν σε έναν κοινό υποψήφιο για να συγκροτήσουν μέτωπο κατά των ευρωσκεπτικιστών πολιτικών δυνάμεων.
Από το 1979, όταν διεξήχθη η πρώτη εκλογή ευρωβουλευτών με άμεση ψηφοφορία, και τη θέση της προέδρου κατείχε η Σιμόν Βέιλ, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ)

«Χανουμάκι» του Ερντογάν η δημοσιογράφος του Politico που επιτέθηκε στον Κοτζιά

Προκαλεί το ενδιαφέρον ότι η Αμερικανοϊταλίδα δημοσιογράφος, ειδική για θέματα ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, Σάρα Στεφανίνι (Sara Stefanini), έγραψε ένα άρθρο λίβελο στο Politico για το Κυπριακό στρεφόμενη κατά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.
Το ότι η Ελλάδα ακολουθεί μια ενεργητική και πολυδιάστατη πολιτική, μέσω του Έλληνα ΥΠΕΞ, δεν την κατατάσσει στο ενεργειακό ρεπορτάζ, εκτός κι αν στις Βρυξέλλες όπου εδράζεται η συμπαθής δημοσιογράφος, συνδέουν την ενεργητική πολιτική με την ενέργεια.

Δείτε σε video ολόκληρο τον… καβγά Κοτζιά – Αναστασιάδη (video)

Αρκετός ντόρος έγινε τις προηγούμενες ώρες σε αρκετά ηλεκτρονικά Μέσα σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ του Νίκου Κοτζιά και του Νίκου Αναστασιάδη, στη Γενεύη. Μάλιστα αρκετά sites έπαιξαν μόνο ένα μικρό απόσπασμα του video που τράβηξε ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1, Ισαάκ Καρυπίδης, προκειμένου να δικαιολογήσουν τις φήμες περί καυγά.
Δείτε ολόκληρο το βίντεο για να καταλάβετε πως μόνο καβγάς δεν έγινε:

Ευθεία απειλή κατά της κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αστυνομικών

Ούτε τα προσχήματα -που επιτάσσει ο θεσμικός του ρόλος- δεν κράτησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Γερακαράκος, προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή του με την κυβέρνηση.
Στο πλαίσιο του ετήσιου χορού της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ο Γερακαράκος έβγαλε όλη του τη χολή εναντίον της κυβέρνησης, φτάνοντας μάλιστα από τον υπερβάλλοντα ζήλο, και στην απειλή, αφού ξεφώνισε αρκετά δραματικά ομολογουμένως «Εμείς μπορεί να μην είμαστε αύριο στο Σώμα, αλλά αυτοί δεν θα είναι κυβέρνηση».

ΕΦΚΑ: Άνοιξε η ηλεκτρονική υπηρεσία για αιτήσεις σύνταξης

Μέσω της ηλεκτρονικής αυτής υπηρεσίας, που άνοιξε σήμερα για το κοινό, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, για συνταξιοδότηση λόγω γήρατος, αναπηρίας ή λόγω θανάτου.
Δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης έχουν οι ασφαλισμένοι που προέρχονται από τους εξής φορείς που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΕΤΑΑ και Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ( Γ.Λ.Κ. - Δημόσιο).

Αναταράξεις στην ΕΡΤ μετά την «αγιοποίηση» του Λαμπράκη σε δελτίο ειδήσεων

Εσωτερική αναστάτωση προκαλεί στην ΕΡΤ η… επική αγιογραφία της οικογένειας Λαμπράκη, την ώρα μάλιστα που έρχονται στο φως όλο και περισσότερα στοιχεία για τον ρόλο της.
Στο βραδινό δελτίο της Κυριακής, στην ΕΡΤ1, επιλέχθηκε ως πέμπτη είδηση και για τρία (!) λεπτά η «αντιστασιακή» στάση του Χρήστου Λαμπράκη, την οποία παρουσίαζε «ρεπορτάζ» του «Βήματος της Κυριακής», υπό τον…

Ολγα Τρέμη: Αλλο το «η ανκοργούμαν σέρνει καράβι» κι άλλο «το μπατάρει και τρέμει »

Το ανκοργούμαν δηλώνει κυρίαρχη παρουσιάστρια αλλά κυριολεκτικά μεταφράζεται σε γυναίκα-άγκυρα. Ο «Τιτανικός» ήταν πάντα αγαπημένη ταινία του ΤΑΖ
Κείμενο: Tάσος Κατρής Θεοδωρόπουλος
Ρεπορτάζ: Παύλος Μεθενίτης
Ωχ Παναγίτσα μου, είπα δέκα φορές γράφοντας το άρθρο. Κλασική φράση ανθρώπου αντιμέτωπου με το χάος, πόσο μάλλον όταν έχεις να κάνεις με ένα «φονικά» οργανωμένο στην εντέλεια χάος, όπως είναι η περίπτωση της επιφανειακά αψεγάδιαστης κ. Ολγας Τρέμη.

Οι παγίδες που κρύβει η «προσφορά» Σόιμπλε

Ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη συνέντευξή του στη Suddeutsche Zeitung δήλωσε πως εάν το ΔΝΤ αποχωρήσει από το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, τότε θα πρέπει αυτό να εγκριθεί εκ νέου από το γερμανικό Κοινοβούλιο. Ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη συνέντευξή του στη Suddeutsche Zeitung δήλωσε πως εάν το ΔΝΤ αποχωρήσει από το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, τότε θα πρέπει αυτό να εγκριθεί εκ νέου από το γερμανικό Κοινοβούλιο.

Spiegel: Ο δήθεν σωτήρας των Ελλήνων Σώρρας

Την περίπτωση του Αρτέμη Σώρρα παρουσιάζει σήμερα αναλυτικά στην ηλεκτρονική του έκδοση το περιοδικό Der Spiegel. Είναι μια περίπτωση με την οποία θα έπρεπε να ασχοληθεί η ελληνική Δικαιοσύνη, τονίζει ο Δ. Τζανακόπουλος. «Πολύ καλές για να ‘ναι αληθινές οι υποσχέσεις του Σώρρα», σχολιάζει το Spiegel, εξηγώντας ότι 51χρονος δεν έχει ισχυριστεί μόνον ότι μπορεί να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου το ελληνικό χρέος αλλά και τα μεμονωμένα χρέη των ελλήνων πολιτών.

Reina nightclub attacker who killed 39 nabbed in Istanbul

Reina nightclub attacker Abdulgadir Masharipov, who killed 39 people in a nightclub attack in Istanbul on New Year's Eve, has been captured by Turkish security forces late Monday.

Οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν τον δράστη της επίθεσης στο κλαμπ Ρέινα

Τον δράστη της επίθεσης στο κλαμπ Ρέινα, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς συνέλαβαν οι τουρκικές Αρχές αργά το βράδυ της Δευτέρας.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Hurriyet στην ηλεκτρονική της έκδοση, ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης κατά την οποία χάθηκαν 39 ζωές, είναι Ουζμπέκος, ονομάζεται Abdulgadir Masharipov, αν και χρησιμοποιούσε το όνομα (Ebu Muhammed Horasani) και συνελήφθη από τους άνδρες των δυνάμεων