Η Γερμανία στη δίνη κατάρρευσης: Ιστορικές μάχες στην Πύλη του Βρανδεμβούργου – Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας διέλυσαν την «ατμομηχανή» της Ευρώπης!

 Χιλιάδες αγρότες συγκεντρώθηκαν μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο της Γερμανίας παραλύοντας για πρώτη φορά την πολιτικά ιστορική πόλη μετά την Επανένωση! 

Αμέτρητα τρακτέρ έφτασαν στο Βερολίνο το απόγευμα της Κυριακής για να λάβουν μέρος στις σημερινές γιγάντιες διαδηλώσεις!

Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας γύρισαν μπούμερανγκ στην λεγόμενη «ατμομηχανή» της Γηραιάς Ηπείρου.

Αποκάλυψη Bloomberg: Η μυστική συνάντηση της 16ης Δεκεμβρίου για την Ουκρανία – Η Δύση εκλιπαρεί τη Ρωσία για ειρηνευτικές συνομιλίες

 Τις προσπάθειες των δυτικών συμμάχων να δώσουν ένα τέλος στην αδιέξοδη προσπάθεια της Ουκρανίας έναντι της Ρωσίας αποτυπώνει νέα αποκάλυψη του Bloomberg, ότι πραγματοποιήθηκε μια μυστική συνάντηση τον Δεκέμβριο μεταξύ της Ουκρανίας, της Ομάδας των Επτά συμμάχων της και μιας μικρής ομάδας χωρών του Παγκόσμιου Νότου για να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Bloomberg, “η άγνωστη συνάντηση των συμβούλων εθνικής ασφάλειας της 16ης Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Σαουδική Αραβία

«Εξαφανίστε το Ιράν από τον χάρτη»! Η εξέλιξη που θα κατεβάσει την Ρωσία στην Μέση Ανατολή – Και τότε «γαία πυρί μιχθήτω»! (vid)

Μετά την έναρξη της σύγκρουσης στην Γάζα και την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, τα εφιαλτικά σενάρια μιας ευρύτερης σύγκρουσης στην Μέση Ανατολή με την εμπλοκή των ΗΠΑ και του Ιράν δίνουν και παίρνουν!

Η αλήθεια είναι πως η Μέση Ανατολή μαζί με την Ουκρανία αποτελούν τα πιο καυτά μέτωπα του πλανήτη και άπαξ και χρειαστεί μπορούν να εξαπλώσουν «φωτιά» σε όλον τον πλανήτη!

Ο Τραμπ δεν θα βοηθούσε την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ σε περίπτωση πολέμου δήλωσε ο επίτροπος Τιερί Μπρετόν

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα βοηθήσουν ποτέ την Ευρώπη εάν δεχθεί επίθεση, θα εγκαταλείψουν το ΝΑΤΟ που είναι ήδη νεκρό, είχε πει το 2020 ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπστην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σύμφωνα με τον επίτροπο Τιερί Μπρετόν.

«Πρέπει να καταλάβετε ότι εάν η Ευρώπη δεχθεί επίθεση, δεν θα έρθουμε ποτέ να σας βοηθήσουμε και να σας υποστηρίξουμε», αφηγήθηκε ο Μπρετόν ότι είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνάντησης – στην οποία συμμετείχε ο ευρωπαίος επίτροπος – στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, τον Ιανουάριο του 2020.

Ιράκ: Επιθυμεί μια γρήγορη έξοδο των αμερικανικών δυνάμεων από το έδαφος του

 Το Ιράκ θέλει μια γρήγορη και ομαλή, έπειτα από διαπραγματεύσεις, έξοδο των υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στρατιωτικών δυνάμεων από το έδαφός του, αλλά δεν έχει θέσει προθεσμία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μοχάμεντ Σία αλ Σουντάνι, χαρακτηρίζοντας την παρουσία τους αποσταθεροποιητική εν μέσω του περιφερειακού αντίκτυπου από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Μακρόχρονες εκκλήσεις από κυρίως σιιτικές παρατάξεις, πολλές από τις οποίες πρόσκεινται στο Ιράν, για την αποχώρηση του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμού, έχουν ενταθεί έπειτα από μια

Γκ. Ατάλ: Πώς αποκάλυψε στον πατέρα του τη σεξουαλική του ταυτότητα λίγο πριν πεθάνει

 Ο Γκάμπριελ Ατάλ, στα 34 του, έγινε ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Γαλλίας . Έχει δημοτικότητα που θέλει να εκμεταλλευτεί ο πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ενάμιση χρόνο μετά την επανεκλογή του δεν κατάφερε να απογειωθεί στις κάλπες, βυθισμένος σε αντιδημοφιλή μέτρα όπως η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος που παρέλυσε τη χώρα για μήνες ή ο μεταναστευτικός νόμος που χειροκροτήθηκε από την ακροδεξιά.

Ο Ατάλ θα πρέπει να μεγιστοποιήσει τις πολιτικές του ικανότητες, που απέκτησε σε μια οικογένεια που έκανε περιουσία στην έβδομη τέχνη.

Συνήγορος Τζούλιαν Ασάνζ: Η ζωή του ιδρυτή του WikiLeaks κινδυνεύει αν εκδοθεί στις ΗΠΑ

 Η συνήγορος του Τζούλιαν Ασάνζ δήλωσε πως η ζωή του ιδρυτή του Wikileaks «βρίσκεται σε κίνδυνο», αν απορριφθεί η τελική προσφυγή του εναντίον της έκδοσής του από τη Βρετανία στις ΗΠΑ.

Ο Ασάνζ καταζητείται στις ΗΠΑ κατηγορούμενος για μια φερόμενη συνωμοσία με στόχο να αποκτήσει και να αποκαλύψει πληροφορίες σχετικές με την εθνική άμυνα μετά τη δημοσιοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων εγγράφων τα οποία διέρρευσαν και αφορούσαν τους πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Ο ίδιος αρνείται κάθε ενοχή.

Πολωνία: Ο προφυλακισμένος πρώην υπ. Εσωτερικών Μάριους Καμίνσκι ξεκίνησε απεργία πείνας

 Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Πολωνίας Μάριους Καμίνσκι, ο οποίος συνελήφθη χθες και προφυλακίστηκε για κατάχρηση εξουσίας, ξεκινάει απεργία πείνας, όπως ανέφερε σήμερα ο ίδιος σε ανακοίνωσή του.

“Ανακοινώνω ότι αντιμετωπίζω την καταδίκη μου…ως μια ενέργεια πολιτικής εκδίκησης”, ανέφερε ο Καμίνσκι σε ανακοίνωσή του την οποία διάβασε ο πρώην εκπρόσωπός του Μπλάζετς Πομπόζι σε συνέντευξη Τύπου μπροστά από το γραφείο του πρωθυπουργού.


CES 2024: Ξεκίνησε η κορυφαία έκθεση τεχνολογίας στο Λας Βέγκας

Η κορυφαία έκθεση τεχνολογίας, Consumer Electronics Show (CES), άνοιξε τις πύλες της σήμερα (09/01) στο Λας Βεγκας, φιλοξενώντας τις μεγαλύτερες τεχνολογικές τάσεις της χρονιάς. 

Η CES 2024 διοργανώνεται για 58η χρονιά και θεωρείται η μεγαλύτερη και πιο σημαντική έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο. 

Στο επίκεντρο της έκθεσης και φέτος είναι η τεχνητή νοημοσύνη, η οποία εφαρμόζεται σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη, η διαστημική τεχνολογία και οι μεταφορές.

ΗΠΑ: Το πρώτο κύμα ψύχους της χρονιάς αφήνει πίσω του τρεις νεκρούς και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος

 Ένα ισχυρό κύμα ψύχους, το πρώτο για φέτος, έχει χτυπήσει από χθες τις HΠA, κυρίως τις κεντρικές και νοτιοανατολικές πολιτείες, με χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους ή ανεμοστρόβιλους, αφήνοντας στο πέρασμά του τρεις νεκρούς μέχρι στιγμής και εκατοντάδες χιλιάδες άτομα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

H υδρογονοκίνητη μοτοσυκλέτα της Kawasaki προσφέρει μια ματιά στο μέλλον με το νέο concept H2 SX

 Αυτό το πρωτότυπο της Kawasaki μπορεί να φαίνεται ογκώδες, αλλά είναι ενδεχομένως εξαιρετικά σημαντικό για το μέλλον της μάρκας. Παρουσιάστηκε στο εσωτερικό συνέδριο «Group Vision 2030» της εταιρείας στα μέσα Δεκεμβρίου, ονομάζεται Ninja H2 HySE και αν ξεπεράσει το στάδιο της ιδέας θα μπορούσε να γίνει η πρώτη μοτοσικλέτα της Ιαπωνίας που κινείται με υδρογόνο.

Αποστολή Peregrine: Αναβάλλεται η προσπάθεια προσελήνωσης λόγω τεχνικών προβλημάτων

 Αναβάλλεται η αποστολή Peregrine των ΗΠΑ στη Σελήνη εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν μετά την εκτόξευσή του ρομποτικού σκάφους. 

Το σκάφος παρουσίασε κρίσιμη απώλεια καυσίμου λίγες ώρες μετά την εκτόξευσή του σύμφωνα με την εταιρεία Astrobotic Technology που βρίσκεται πίσω από την αποστολή. 

Η εταιρεία φιλοδοξούσε να πραγματοποιήσει την πρώτη ομαλή προσελήνωση στο φεγγάρι μετά την τελευταία αποστολή Apollo το 1972.

Φοροδιαφυγή: Χιλιάδες καταγγελίες στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

 Ξεπέρασαν τις 2.000 οι καταγγελίες για φοροδιαφυγή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). 

Από τις 30 Οκτωβρίου 2023 έως σήμερα έχουν γίνει 2.075 αναφορές από τις οποίες 394 είναι επώνυμες και 1.681 ανώνυμες.

Όσον αφορά στο αντικείμενο οι 1.807 αφορούν φορολογικές παραβάσεις, οι 72 τελωνειακές παραβάσεις ενώ 196 θέματα ακεραιότητας των φορολογικών αρχών. 

Χειμωνιάτικο σκηνικό σε όλη τη χώρα – Κλειστά σχολεία λόγω του χιονιά

 Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού και σήμερα με έντονο κρύο και θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο. Στα λευκά έχουν ντυθεί πολλές περιοχές της χώρας, με προβλήματα να σημειώνονται σε τμήματα της δυτικής και βόρειας Ελλάδας.

 Σήμερα αναμένονται τοπικές βροχές να σημειωθούν κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά και κυρίως στην Εύβοια και στα ημιορεινά. 

Η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα σημειώσει πτώση.