ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2016

Το Πατρινό Καρναβάλι είναι μια πρόκληση συλλογικών δράσεων που από τη φύση τους μπορούν να ανατρέψουν διαθέσεις και στερεότυπα.
Εξέχουσα ικανότητά του, να μετατρέπει την γκριμάτσα σε πλατύ χαμόγελο, την έμπνευση σε δημιουργία, την καλλιτεχνική ανησυχία σε πρωτότυπες και ευρηματικές εκδηλώσεις, καθώς η ευγενής άμιλλα, το κέφι, η ανιδιοτέλεια και η αυτόβουλη εθελοντική δράση μπολιάζουν όλες τις ηλικίες στη μαγική εμπειρία της συμμετοχής.

6 καρναβαλικά έθιμα στην Ελλάδα που αξίζει να γνωρίζετε

Αδιαμφισβήτητη πρωταγωνίστρια των ημερών η Πάτρα, με το περίφημο Πατρινό Καρναβάλι να κρατάει τα σκήπτρα και να συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα πάνω της. Η Ξάνθη ακολουθεί στη δεύτερη θέση με τις καρναβαλικές της εκδηλώσεις να ξεσηκώνουν τα πλήθη, ενώ το Ρέθυμνο διοργανώνει το τρίτο μεγαλύτερο καρναβάλι στη χώρα.
Ωστόσο, στη Νάουσα, την Κοζάνη, την Καλαμάτα και σε άλλες περιοχές της χώρας αναβιώνουν κάθε χρόνο έθιμα που έχουν τις

Ζήσε το καρναβάλι της Βενετίας στην… Κέρκυρα

Με παράδοση μεγαλύτερη των 450 χρόνων το καρναβάλι της Κέρκυρας φέρει έντονες βενετσιάνικες επιρροές -κάτι που συμβαίνει και με την αρχιτεκτονική των κτηρίων της- την ώρα που οι αποκριάτικες εορταστικές εκδηλώσεις της μεταφέρουν για λίγο τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες του αρχοντικού νησιού στην κοσμική… Βενετία του 18ου αιώνα!
Το καρναβάλι της Κέρκυρας, λοιπόν, είναι βασισμένο στην ιδιοτυπία του Επτανησιακού Πολιτισμού που πάντρεψε με έναν ιδιαίτερο τρόπο τις συνήθειες των Ενετών,

Καταρρέει η Μαντόνα μετά την απώλεια της κηδεμονίας του γιου της

 Η Μαντόνα έχασε τη δικαστική "μάχη" με τον Guy Ritchie για την κηδεμονία του γιου τους Ρόκο, με αποτέλεσμα να καταρρέει και να καταστρέφει την εικόνα που έχει χτίσει όλα αυτά τα χρόνια (Videos + Pics)