Valerie Pecresse, «Θέλω να πω στον περήφανο ρωσικό λαό ότι πρέπει να οικοδομήσουμε την ειρήνη στην Ευρώπη μαζί!

Η υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας από το κόμμα των «Ρεπουμπλικανών» Valerie Pecresse, κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνέντευξης σε αρκετά καθαρά ρωσικά, κάλεσε τον λαό της Ρωσίας «να οικοδομήσουμε μαζί την ειρήνη στην Ευρώπη». «Θέλω να πω στον περήφανο ρωσικό λαό ότι πρέπει να οικοδομήσουμε την ειρήνη στην Ευρώπη μαζί, η έναρξη ενός

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απειλεί να κόψει το οξυγόνο της ρωσικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας, η Roscosmos σε απάντηση υπενθυμίζει τις καταστροφικές συνέπειες της αποχώρησης της Ρωσίας από τον ISS .

Δεν μπορούν να δουλέψουν χωρίς εμάς, δεν μπορούμε να δουλέψουμε χωρίς αυτούς, επομένως είναι πραγματικά μια διεθνής συνεργασία.
Για να κάνουμε τουλάχιστον μια προσπάθεια να τα δούμε όλα αυτά από το ύψος της πτήσης του ISS, είναι μάλλον καλύτερο να απαριθμήσουμε τα γεγονότα με χρονολογική σειρά. Και με βάση όλα όσα έχουν περάσει για αυτό το θέμα στις ειδήσεις, αποδεικνύεται ότι η πρώτη συζήτηση για το διάστημα μετά την έναρξη της «Επιχείρησης Z» ξεκίνησε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Στις 24 Φεβρουαρίου 2022, ο Αμερικανός ηγέτης

Πρώην αξιωματικός της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών επέκρινε την Ευρώπη για την άρνησή της για αέριο από τη Ρωσία

 ΜΟΣΧΑ, 2 Απριλίου/ Radio Sputnik. Η Ευρώπη παρασύρθηκε από τον οικονομικό αγώνα με τη Ρωσία και υπολόγισε εσφαλμένα τις στρατηγικές συνέπειες των πράξεών της, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών MI6, διπλωμάτης Alastair Crook, σε συνέντευξή του στο RT.

"Στην τρέχουσα κατάσταση, η Ευρώπη δεν μπορεί να βρει άλλους προμηθευτές για να αντικαταστήσει το ρωσικό αέριο. Είναι απλώς προφανές", είπε.

Ο Crook πιστεύει επίσης ότι η πρόθεση ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών να αρνηθούν το φυσικό αέριο από τη Ρωσία είναι λανθασμένη.

Πυρηνικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής της Ουκρανίας

 Υπάρχουν τέσσερις πυρηνικοί σταθμοί στην Ουκρανία. Η συνολική τους ισχύς είναι περίπου 14 χιλιάδες μεγαβάτ (πάνω από το ένα τρίτο της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στη χώρα). Ένας άλλος, ο πυρηνικός σταθμός του Τσερνομπίλ, έκλεισε μετά το ατύχημα το 1986. Από την αρχή της ειδικής επιχείρησης, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πήραν τον έλεγχο των εδαφών των πυρηνικών σταθμών Zaporozhye (του μεγαλύτερου στην Ευρώπη) και του Τσερνομπίλ.

Με επικεφαλής τον Λάμπη Ταγματάρχη, έρχεται το ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤV

 Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη της λειτουργίας του ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ TV, μετά την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) να εγκρίνει τη μετάδοση μέσω των συνδρομητικών πλατφορμών και του διαδικτύου του τηλεοπτικού σταθμού της ιστορικής οικονομικής εφημερίδας.

Η υλοποίηση του εκτεταμένου επενδυτικού πλάνου, επικεντρωμένου στην ανάπτυξη της ιστορικής εφημερίδας και του naftemporiki.gr, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τη δημιουργία του νέου asset, με το οποίο ενισχύεται ο όμιλος.

Ο καμεραμάν αποκάλυψε έγκλημα στην Ουκρανία…Η χρήση ασθενοφόρων για τη μεταφορά προσωπικού αποτελεί ευθεία παραβίαση των κανόνων του πολέμου.

 

Ο ανταποκριτής του Al Jazeera κάρφωσε τους Ουκρανούς

Στο Nikolaev, ένας ανταποκριτής του τηλεοπτικού καναλιού Al-Jazeera τράβηξε μια ενδιαφέρουσα στιγμή: ένα ασθενοφόρο, στην καμπίνα του οποίου υπήρχαν Ουκρανοί στρατιώτες με εξοπλισμό μάχης. Η χρήση ασθενοφόρων για τη μεταφορά προσωπικού αποτελεί ευθεία παραβίαση των κανόνων του πολέμου.

Στα χέρια των Ρώσων οι Ουκρανοί βασανιστές και δολοφόνοι αιχμαλώτων

 Σύμφωνα με ρωσική ανακοίνωση

Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις συνέλαβαν τους Ουκρανούς στρατιωτικούς, οι οποίοι συμμετείχαν στα βασανιστήρια Ρώσων στρατιωτικών, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Σαμάνοφ, αντιπρόεδρος της Επιτροπής της Κρατικής Δούμας.

Οι συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν ως οι Ουκρανοί υπήκοοι Σεργκέι Βελίτσκο, με το παρατσούκλι «Χιλή» και Κονσταντίν Νεμίτσεφ «μέλος της ομάδας οπαδών της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας Μέταλιστ».

Νέα ρωσική «ρουκέτα»: Η Ρωσία θα εξάγει τρόφιμα μόνο σε φιλικές χώρες!

 Μεντβέντεφ: «Το φαγητό μας ενάντια στις κυρώσεις τους»!

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε στο κανάλι του στο Telegram ότι η Μόσχα θα παρέχει εξαγωγές τροφίμων μόνο σε φιλικές χώρες.

«Θα προμηθεύουμε τρόφιμα και καλλιέργειες μόνο στους φίλους μας (ευτυχώς έχουμε πολλούς από αυτούς και δεν υπάρχουν καθόλου στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική). Θα πουλήσουμε τόσο για ρούβλια, όσο και για το εθνικό τους νόμισμα σε συμφωνημένες αναλογίες», ανέφερε η ανάρτηση, η οποία έχει τίτλο «Το φαγητό μας ενάντια στις κυρώσεις τους»!

«Χρυσό» τριημεράκι στο Ντουμπάι για την τριπλέτα του Υπουργείου Ανάπτυξης

 Κόστισε 32.000 ευρώ στους Έλληνες φορολογούμενους

Μακριά από ευτράπελα και γιουχαΐσματα που πιθανόν θα άκουγε αν τυχόν βρισκόταν σε κάποια δημόσια εκδήλωση εορτασμού της εθνικής μας επετείου της 25ης Μαρτίου, έμεινε  η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία πέρασε το τριήμερο στο εξωτικό Ντουμπάι.

Σύμφωνα με το bankingnews.gr με «δικαιολογία» την έκθεση Expo 2020, η οποία έχει πολύμηνη

Ελλειψη χρημάτων, στάση εμπορίου

 Νέα λουκέτα άρχισαν να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της χώρας, ενώ πολλά από τα καταστήματα που ετοιμάζονταν να ανοίξουν, σταμάτησαν τις προετοιμασίες καθώς το οικονομικό κλίμα άρχισε και πάλι να επιδεινώνεται.

Ο πληθωρισμός του Μαρτίου έφτασε το 8% σύμφωνα με τη Eurostat, ενώ αυτός που θα ανακοινώσει η ΕΛΣΤΑΤ αναμένεται να είναι μεγαλύτερος.


Ουκρανία: Υποστράτηγος των μυστικών υπηρεσιών προσπάθησε να αυτομολήσει αλλά συνελήφθηκε

 Ένας έφεδρος υποστράτηγος της ουκρανικής μυστικής υπηρεσίας SBU συνελήφθη καθώς αποπειράθηκε παράνομα να φύγει από την χώρα του την ώρα που αυτή πολεμά κατά της ρωσικής εισβολής, ανέφεραν οι ουκρανικές αρχές.

Τον υποστράτηγο τον σταμάτησαν σε ένα συνοριακό πέρασμα προς την Ουγγαρία. Ο αξιωμαικός παρουσίασε πλαστά έγγραφα που έδειχναν ότι δεν ήταν υπό επιστράτευση για στρατιωτική θητεία, δήλωσε το Κρατικό Γραφείο Ερευνών της Ουκρανίας στο Κίεβο. Ο αξιωματικός δήλωσε τον στρατιωτικό του βαθμό ως ιδιώτη. Ο υποστράτηγος συνελήφθη, ανέφερε η αρχή.

Η Κίνα διαβεβαιώνει την ΕΕ πως δεν παρακάμπτει τις δυτικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

 Η Κίνα δεν παρακάμπτει «εσκεμμένα» τις δυτικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, δήλωσε το Σάββατο το Πεκίνο, την επομένη μιας προειδοποίησης της ΕΕ πως κάθε υποστήριξη προς τη Μόσχα θα βλάψει τις οικονομικές σχέσεις της με την Ευρώπη.

Στενός εταίρος της Μόσχας, το Πεκίνο απέφυγε μέχρι τώρα να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή και αρκέστηκε να καλέσει όλα τα μέρη σε αυτοσυγκράτηση.

Οι Δυτικοί ασκούν πίεση στον ασιατικό γίγαντα να εκδηλώσει ξεκάθαρα την αντίθεσή του στην επίθεση του Κρεμλίνου.

Ουκρανία: Χιλιάδες άμαχοι απομακρύνθηκαν από τη Μαριούπολη

 Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι διέφυγαν από την περιοχή της Μαριούπολης με λεωφορεία και ιδιωτικά οχήματα, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές, ενώ ο Ερυθρός Σταυρός, έπειτα από μια πρώτη αποτυχία, ετοιμάζει αργότερα μέσα στο Σάββατο μια νέα απόπειρα απομάκρυνσης αμάχων από την πολιορκημένη και κατεστραμμένη πόλη.

Κατά την 37η ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η οποία έχει προκαλέσει χιλιάδες νεκρούς μεταξύ αμάχων και στρατιωτικών, οι ρωσικές δυνάμεις χαλαρώνουν τον κλοιό γύρω από το Κίεβο και το Τσερνίχιβ και ανασυντάσσονται για να επικεντρωθούν στο ανατολικό τμήμα της

Κίνα: Θα επιδιώξουμε την ειρήνη στην Ουκρανία, αλλά με τους δικούς μας όρους

 Η Κίνα διαβεβαίωσε την Ευρωπαϊκή Ένωση την Παρασκευή ότι θα επιδιώξει ειρήνη στην Ουκρανία, αλλά τόνισε ότι αυτό θα γίνει με τους δικούς της όρους, απωθώντας την πίεση για μια πιο σκληρή στάση ενάντια στη Ρωσία.

Ο πρωθυπουργός, Λι Κετσιάνγκ, είπε στους ηγέτες της ΕΕ ότι το Πεκίνο θα πιέσει για ειρήνη με τον «δικό του τρόπο», ενώ ο πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, δήλωσε ότι ελπίζει πως η ΕΕ θα αντιμετωπίσει την Κίνα με «ανεξάρτητη» στάση, σε ένα νεύμα για τους στενούς δεσμούς της Ευρώπης με τις Ηνωμένες Πολιτείες.