Πότε θα ενημερώσει το Κοινοβούλιο η Κυβέρνηση Μητσοτάκη για την επικίνδυνη συμφωνία ασφαλείας με την Ουκρανία;

 «Φερμουάρ» στα κυβερνητικά στόματα φαίνεται ότι έχει μπει σχετικά με το θέμα της διμερούς αμυντικής συμφωνίας ασφαλείας με την Ουκρανία, μιας συμφωνίας που οδεύει προς ολοκλήρωση και η οποία γίνεται εν κρυπτώ.

Μιας συμφωνίας που από τον Μάιο είχε αναδείξει πρώτο το newsbreak.gr, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για το τι συνεπάγεται μια τέτοια κίνηση.

Για μία ακόμη φορά (όπως και τον Μάιο), οι Ουκρανοί ήταν αυτοί που ανακοίνωσαν προχθές ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για τη συμφωνία ασφαλείας βρίσκονται ουσιαστικά στο τελευταίο στάδιο πριν πέσουν οι σχετικές υπογραφές από Κυριάκο Μητσοτάκη και Βολοντιμίρ Ζελένσκι!

«Ήρθε η ώρα των αμείλικτων ερωτημάτων» – Ο Κασσελάκης καλεί τον Μητσοτάκη να απαντήσει για τις υποκλοπές

 «Ποιος παρακολουθεί αυτόν τον τόπο;» αναρωτιέται με ανάρτησή του Στέφανος Κασσελάκης, σχολιάζοντας το κουκούλωμα του σκανδάλου των υποκλοπών και «τη χθεσινή μαύρη μέρα για τη δικαιοσύνη στη χώρα μας».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει μια σειρά από «αμείλικτα ερωτήματα» στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον καλεί να απαντήσει, ενώ σημειώνει χαρακτηριστικά:

Το σκάνδαλο είναι τόσο βαθύ και η κυβέρνηση τόσο συνδεδεμένη με αυτό, που κάθε απόπειρα ξεπλύματος απλώνει ακόμη περισσότερο τον λεκέ της ευθύνης».

Γερουλάνος σε κυβέρνηση: «Κλείστε τώρα το Υπερταμείο – Είναι έκπτωση εθνικής κυριαρχίας για τη χώρα»

 Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Παύλος Γερουλάνος για το Υπερταμείο και κάλεσε κάνοντας λόγο για έκπτωση της εθνικής κυριαρχίας στην Ελλάδα: 

«Το Υπερταμείο είναι για την Ελλάδα, ότι είναι η γαϊδουροκεφαλή στο «Παραμύθι Χωρίς Όνομα», της Πηνελόπης Δέλτα: Σύμβολο ντροπής, για το πολιτικό σύστημα.

«Άριστοι» εν δράσει: Ιδού η «γαλάζια» λύση για την πάταξη της ακρίβειας!

 «Να σταματήσουμε να αγοράζουμε τα προϊόντα που έχουμε συνηθίσει να αγοράζουμε...» - Οργή ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση του ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σ.Αναγνωστόπουλου.

«Πρέπει να κάνουμε αυτή την αμφισβήτηση, αυτή η διαδικασία της αμφισβήτησης του να σταματήσουμε να αγοράζουμε αυτό που συνήθως αγοράζουμε θα οδηγήσει και στη μείωση των τιμών.

K. Μητσοτάκης: Η ανεργία στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009 – Στόχος μας η σύγκλιση με την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα

 Με το «θετικό νέο της πτώσης στην ανεργίας» στο 9,6%, από 10,3% τον Μάιο, κλείνει τον Ιούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του.

Συγκεκριμένα:

«Τελευταία ημέρα του Ιουλίου σήμερα και θα ήθελα να κλείσω τον μήνα με ένα πολύ θετικό νέο. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία στην πατρίδα μας τον Ιούνιο έπεσε στο 9,6%, από 10,3% τον Μάιο.

 Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον αντίστοιχο μήνα του 2009! Σε σχέση μάλιστα με τον Ιούνιο του 2019 η πτώση της ανεργίας ανέρχεται στις 8 ποσοστιαίες μονάδες, 9,6% από 17,5%.

Διαγράφουν ανέργους από τον τέως ΟΑΕΔ!

 Η διοίκηση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (τέως ΟΑΕΔ) έθεσε σε εφαρμογή τον νόμο Χατζηδάκη, που σκοπεύει στη μαζική διαγραφή ανέργων από τα μητρώα του οργανισμού.

Ο λόγος είναι πως, σε αντίθεση με την ΕΛ.ΣΤΑΤ., που διενεργεί… γκάλοπ και μετρά 500.000 ανέργους, στα μητρώα του οργανισμού είναι εγγεγραμμένοι 800.000 άνεργοι, που πρέπει να «εξαφανιστούν» γιατί χαλάνε το επικοινωνιακό αφήγημα της κυβέρνησης.

Από το Μαξίμου η εντολή στον πολεμοχαρή Δένδια για να ακυρωθεί η ναυτική άσκηση στη Ρόδο

 Ο Νίκος Δένδιας επιβεβαίωσε πλήρως τα παλαιότερο ρεπορτάζ του έγκριτου Σπίγκελ, της Τζουμχουριέτ, της Σαφάκ, του Χαμπέρι αλλά και τις δηλώσεις του πιστού φίλου της Ελλάδας και του κυβερνήτη της, Ταγίπ Ερντογάν.

Ναι, ο Νίκος Δένδιας είναι πολεμοχαρής σε αντίθεση με τον Κυριάκο που είναι περιστέρι της ειρήνης.

Το γεγονός αυτό αποδείχτηκε περίτρανα από την ακύρωση της προγραμματισμένης ναυτικής άσκησης ΤΡΙΑΙΝΑ, που θα γινόταν χωρίς πυρά στα ανατολικά της Ρόδου. 

Αδιανόητο ψέμα Φλωρίδη για το μαύρο χρήμα μέσα στο κοινοβούλιο! Η παρέμβαση της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος επιβεβαιώνει τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης

 Σε ένα πρωτοφανές ατόπημα προέβη ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, από το υπουργικό έδρανο, λέγοντας συνειδητά ψεύδη αναφορικά για το επαίσχυντο νομοσχέδιο που ο ίδιος εισηγείται και αποτελεί «πλυντήριο» μαύρου πολιτικού χρήματος και μίζας!

Στην σχετική παρατήρηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος του ανέφερε το συγκεκριμένο σημείο του νομοσχεδίου, ο Φλωρίδης επέμενε πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται.

 Οι δύο άντρες μάλιστα είχαν σφοδρή αντιπαράθεση σχετικά με το θέμα με τον Κυριάκο Βελόπουλο να επιμένει ότι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν υπάρχει υποχρέωση για τους

Ανατροπή! Αθώοι λόγω αμφιβολιών οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

 Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Πρόκειται για τους δύο αδελφούς ηλικίας 41 και 49 ετών οι οποίοι κατηγορήθηκαν για την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, τον Απρίλιο του 2021, την ώρα που ο ίδιος επέστρεφε από την εργασία του.

Σκληρή επίθεση Βελόπουλου στην Αδειλίνη: «Έβαλες στον πάγο την δικαιοσύνη»

 «Η κυρία Αδειλίνη πρέπει να καταλάβει ότι είναι εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και όχι εισαγγελέας-καταψύκτης πάγου της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να βάζει σε πάγο την Δικαιοσύνη, όταν αυτό βολεύει τη ΝΔ», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Βελόπουλος: «Παρενέβη παλαιότερα υπέρ των παράνομων μεταναστών, δεν έκανε τίποτα για την υπόθεση της νοθείας των εκλογών σε σχέση με την επιστολική ψήφο, που κατήγγειλαν το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση,

Κωνσταντοπούλου για πόρισμα Αδειλίνη: Καταθέτουμε κοινή πρόταση 5 κομμάτων στην Επιτροπή Θεσμών

 Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μίλησε την Τετάρτη στις κάμερες της Βουλής για το σκάνδαλο των υποκλοπών και το πόρισμα της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε:

«Έπειτα από την πρότασή μου για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών εκφράστηκε η ομόθυμη υποστήριξη από τα κόμματα που στηρίζουν δημοκρατία και διαφάνεια. Επικοινώνησα με Ανδρουλάκη, Χαρίτση, Κασσελάκη, Κουτσούμπα, και όλοι συμφώνησαν ότι είναι κορυφαίας σημασίας η εξέταση του σκανδάλου.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι διεθνείς δρώντες να αναλάβουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την άμεση αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την άνευ προηγουμένου κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, μετά τις ενέργειες στα Υψίπεδα του Γκολάν, την Βηρυτό και την Τεχεράνη, οι οποίες απειλούν με ανάφλεξη την ευρύτερη περιοχή και καλεί την διεθνή κοινότητα να παρέμβει προκειμένου να υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο ΟΗΕ, η ΕΕ και οι διεθνείς δρώντες οφείλουν να αναλάβουν εδώ και τώρα τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την άμεση αποκλιμάκωση και την επίδειξη της απαιτούμενης αυτοσυγκράτησης από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

N. Ανδρουλάκης: Χωρίς στρατηγικό σχέδιο για βιώσιμη ανταγωνιστική ανάπτυξη δεν μιλάμε για Growth-fund, αλλά Μαξίμου-Fund

 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ολοκληρώνοντας τη σημερινή του ομιλία στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση του ΕΕΣΥΠ στην Ολομέλεια, έκανε λόγο για «υπερθράσος» του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, ως «ομοιοπαθής», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, του έθεσε το εξής ερώτημα: «Εσείς θα ακολουθήσετε τη συμβουλή του συναδέλφου σας κ. Γεωργιάδη και θα ζητήσετε γονυπετής “συγγνώμη” από τον κ. Δημητριάδη; Πραγματικά θα ήθελα μια απάντηση σε αυτό»

ΗΠΑ Τεράστιο τρένο με 30 βαγόνια εκτροχιάστηκε στην πολιτεία της Αϊόβα

 Τεράστιο τρένο με 30 βαγόνια εκτροχιάστηκε στις ΗΠΑ Περισσότερα από 30 φορτηγά βαγόνια έμειναν σκορπισμένα σαν τούβλα Lego στην πολιτεία της Αϊόβα αφού το τρένο βγήκε από τις γραμμές. 

 Τα αίτια του συμβάντος και ο αριθμός των θυμάτων δεν έχουν αναφερθεί. Για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα. 

❗️Iran Declares Three Days Of Mourning For Hamas Chief Ismail Haniyeh

 

Ex-BBC News Presenter Huw Edwards Pleads Guilty To All Three Charges Of Making Indecent Images Of Children

 

Η Ρωσία προχώρησε σε τρίτη άσκηση πυρηνικών δυνάμεων για το πυραυλικό σύστημα Iskander.

 Οι δύο πρώτες ασκήσεις με τακτικά πυρηνικά έλαβαν χώρα τον Μάιο και τον Ιούνιο, με την τρίτη φάση να επικεντρώνεται στη μεταφορά & φόρτωση πυρομαχικών για το πυραυλικό σύστημα Iskander.

#Wayanad ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ινδία Κεράλα: 158 Νεκροί, 5.500 Εκκενώθηκαν Καθώς η Έρευνα & Διάσωση συνεχίζετα

 Ο CM της Κεράλα, Pinarayi Vijayan, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης, την Τετάρτη, ότι 191 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται με 45 στρατόπεδα ανακούφισης στην πληγείσα περιοχή που φιλοξενούν 4 χιλιάδες άτομα. Το

, εκτός από τη διάσωση των εγκλωβισμένων ντόπιων και την παροχή ιατρικής φροντίδας, έχει φέρει γεφυρώσεις για να αποκαταστήσει την πρόσβαση σε απομακρυσμένες περιοχές όπου δρόμοι και συνδέσεις έχουν ξεβραστεί. Ιατρικές ομάδες έχουν μεταφερθεί αεροπορικώς από #Thiruvananthapuram σε #Kozhikode για να βοηθήσουν στην περίθαλψη των τραυματιών στις κατολισθήσεις της Τρίτης.

Κατολισθήσεις στην Ινδία: Εκατοντάδες άνθρωποι διασώθηκαν μετά τις κατολισθήσεις που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 166 ανθρώπους

 Σχεδόν 1.000 άνθρωποι έχουν διασωθεί μετά τις κατολισθήσεις σε λόφους στο κρατίδιο Κεράλα της Ινδίας, όπως δήλωσαν σήμερα οι αρχές, όπου τουλάχιστον 166 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί ακόμα συνεχίζουν να αγνοούνται.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις σε έναν από τους ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς της Ινδίας είχαν ως αποτέλεσμα να καταρρεύσουν οι πλαγιές λόφων νωρίς χθες και χείμαρροι λάσπης, νερού και βράχων να σαρώσουν φυτείες τσαγιού και μικρούς οικισμούς. 

Ήταν η χειρότερη καταστροφή στο κρατίδιο αυτό από τις φονικές πλημμύρες του 2018.

Δ. Κουτσούμπας: Συγκάλυψη των κυβερνητικών και κρατικών ευθυνών — Άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας

 «Η έκδοση του Πορίσματος και η ανακοίνωση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών εγείρει πολύ σοβαρά ερωτήματα για την έρευνα που διεξήχθη, τα στοιχεία πάνω στα οποία βασίστηκε και τελικά για τη βασιμότητα των συμπερασμάτων στα οποία κατέληξε.

Αποτελεί πολύ σοβαρή εξέλιξη που παραπέμπει σε συγκάλυψη των κυβερνητικών και κρατικών ευθυνών για αυτή την δυσώδη υπόθεση» γράφει, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας,

Ιράν: Σε τριήμερο εθνικό πένθος η χώρα μετά τον θάνατο του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Χανίγια

 Το Ιράν κήρυξε σήμερα (31/7) τριήμερο εθνικό πένθος μετά τον θάνατο του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος σκοτώθηκε στην Τεχεράνη κατά τη διάρκεια επίθεσης για την οποία κατηγορήθηκε το Ισραήλ.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος μετά το μαρτύριο του Ισμαήλ Χανίγια», ανέφερε η ιρανική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ορκίστηκε «αυστηρή τιμωρία» στο Ισραήλ.


Ρωσία: Ο Πούτιν διπλασιάζει τα ποσά που προσφέρονται σε εθελοντές για να πολεμήσουν στην Ουκρανία

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διπλασίασε σήμερα τα ποσά που προκαταβάλλονται σε εθελοντές για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, σε μια κίνηση που στόχο έχει να διευκολύνει τη στράτευση αλλά πιθανόν να δημιουργήσει ανισορροπίες σε μια υπερθερμασμένη οικονομία.

Όλοι οι Ρώσοι που υπογράφουν συμβάσεις με τον στρατό θα λάβουν τώρα προκαταβολικά ποσό 400.000 ρουβλίων (4.651 δολάρια). 

Με την ελάχιστη μηνιαία πληρωμή για τη συμμετοχή ιδιωτών σε αυτό που η Ρωσία ονομάζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» να έχει οριστεί στα 204.000 ρούβλια,

Οι προηγούμενες δολοφονίες ή απόπειρες κατά μελών της ηγεσίας της Χαμάς που έχουν αποδοθεί στο Ισραήλ

 Πριν από τον θάνατο του Ισμαήλ Χανίγε σε επίθεση στην Τεχεράνη, το παλαιστινιακό ισλαμικό κίνημα έχει αποδώσει στο Ισραήλ και άλλες επιθέσεις κατά υψηλόβαθμων μελών της ηγεσίας του.

Στις 5 Ιανουαρίου 1996, ο Γεχία Αγιάς, ο πυροτεχνουργός της Χαμάς, ο επονομαζόμενος «μηχανικός», σκοτώνεται στην Γάζα από την έκρηξη του παγιδευμένου κινητού του τηλεφώνου. Το εγχείρημα αποδόθηκε στο Σιν Μπετ, τις ισραηλινές υπηρεσίες εσωτερικής ασφαλείας.

Στις 25 Σεπτεμβρίου 1997, δέκα σχεδόν χρόνια μετά την ίδρυση της Χαμάς, ένα από τα ιδρυτικά της μέλη, ο Χάλεντ Μεσάαλ, γλιτώνει στο Αμάν από απόπειρα δολοφονίας από πράκτορες της Μοσάντ, που του διοχετεύουν δηλητήριο.

Καμία εμπλοκή των ΗΠΑ στην δολοφονία Χανίγια λέει ο Μπλίνκεν – Το έγκλημα πρέπει να τιμωρηθεί διαμηνύουν Ιράν και Χαμάς

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν «ενεπλάκησαν» στον θάνατο του ηγέτη της ΧαμάςΙσμαήλ Χανίγια, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ενώ υπογράμμισε την «επιτακτική ανάγκη» να επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

«Κατ΄αρχάς, δεν ήμασταν ενήμεροι και δεν έχουμε εμπλακεί», είπε ο Μπλίνκεν σε συνέντευξη στο Channel News Asia αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν από συνεργάτες του στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν.

Την ίδια ώρα απαντώντας σε ερώτηση για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός, είπε: