Μαραντόνα: «Δεν θέλω δώρο για τα γενέθλιά μου, να περάσει η πανδημία και να πάρει πρωτάθλημα η Νάπολι θέλω»

 

Να περάσει η πανδημία και κατακτήσει το πρωτάθλημα Ιταλίας η Νάπολι... Αυτά είναι τα δύο στοιχεία τα οποία ζήτησε ο Ντιέγκο Μαραντόνα για τα γενέθλιά του όπως τονίσει σε σημερινή του δήλωση στην ιταλική εφημερίδα Corriere dello Sport.

«Τι δώρο θα ήθελα; Τίποτα για μένα. Εύχομαι αυτή η δολοφονική πανδημία να φύγει. Θα ήθελα να φύγουν όλες οι πανδημίες πάνω από όλες αυτές τις χώρες, τους λαούς και παιδιά, που δεν μπορούν καν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους.

Ο χάρτης των 1.690 κρουσμάτων: Πάνω από 500 στη Θεσσαλονίκη σε ένα 24ωρο - 422 στην Αττική, 89 στη Λάρισα

 

Από τα 1.690 επιπλέον κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, τα 1.652 είναι εγχώρια κρούσματα, ενώ 64 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Αναλυτικότερα:

- 35 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

- 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

- 422 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 21 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα..

Παππάς: Οδηγοί του ΟΣΥ είναι στα γραφεία υπουργών και τα λεωφορεία κάθονται

 

Δεκαπέντε οδηγοί του ΟΣΥ είναι αποσπασμένοι στα γραφεία των υπουργών. Αυτό αποκάλυψε ο τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στη Βουλή. Μάλιστα κατέθεσε και τις αποφάσεις για τις αποσπάσεις και ζήτησε να ανασταλούν όλες αυτές οι αποσπάσεις και να επιστρέψουν οι οδηγοί στην εργασία τους γιατί, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «τα λεωφορεία κάθονται».

Οι αποσπάσεις των οδηγών της ΟΣΥ έχουν γίνει στα γραφεία των υπουργών
Υποδομών, Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Πολιτισμού, των υφυπουργών

Υπουργοί λιγοστής χρησιμότητας

 

Ήταν η σειρά του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου να δει τις αρμοδιότητές του να κουτσουρεύονται, μετά τον Χρήστο Σταϊκούρα, τον Άδωνι Γεωργιάδη ή τον Βασίλη Κικίλια. Αλλά και μετά τη Νίκη Κεραμέως και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, υπουργούς που μαθαίνουν αποφάσεις σχετικές με το έργο τους εκ των υστέρων. Ο κ. Θεοδωρικάκος είδε λοιπόν τις αρμοδιότητές του να μειώνονται και, όπως συνέβη και με άλλους υπουργούς, ο υφυπουργός του να αναλαμβάνει πολλές από αυτές. Εν προκειμένω, είναι ο υφυπουργός Θεόδωρος Λιβάνιος, που θα αναλάβει περισσότερα καθήκοντα. Κι αυτό, γιατί λέει ότι ο Θεοδωρικάκος μιλάει (δημοσίως)

Κορωνοϊός: Στο "κόκκινο" η Θεσσαλονίκη με 540 νέα κρούσματα από τα 1.690 - 422 στην Αττική - Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή

 

Αρνητική πρωτιά σήμερα για τη Θεσσαλονίκη, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού είναι πλέον περισσότερα, από την περιφέρεια Αττικής.

Έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, η οποία καταγράφει για πρώτη φορά περισσότερα νέα περιστατικά από την Αττική. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του ΕΟΔΥ, 540 από τα 1,690 κρούσματα καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή, ενώ την ίδια ώρα, οι διαγνώσεις στη Αττική ανέρχονται σε 422.

Οι 10 Πρώτες Κυρίες των ΗΠΑ που ξεχώρισαν, από τη λιγότερο έως την πιο αγαπημένη μας

 

Ο τίτλος «Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ» μπορεί να νοηθεί απλά ένας ιδαίτερος προσδιορισμός για τη σύζυγο του εκάστοτε Αμερικανού Προέδρου. Μπορεί όμως να αποκτήσει και μία εξαιρετική δυναμική και να περιγράψει γυναίκες που όντως κατάφεραν να αλλάξουν κάτι στον κόσμο μας από αυτή τη θέση. Το τι θα σημάνει αυτός ο τίτλος, επαφίεται κάθε φορά στην προσωπικότητα που θα πατήσει στον Λευκό Οίκο για να τον λάβει.

Οι 10 πρώτες κυρίες που ακολουθούν σε αυτή τη λίστα είναι γυναίκες που άφησαν το στίγμα τους στον Λευκό Οίκο.

«Φθινόπωρο θα πλησιάζουμε την ανοσία»: Τα τελικά νούμερα της Σουηδίας δείχνουν αν πέτυχε τελικά το πείραμά της

 

Οι Σουηδοί επιστήμονες ζήτησαν να κριθεί το πείραμα της ανοσίας της αγέλης φθινόπωρο.

Από τις πρώτες εβδομάδες ξεσπάσματος του Covid η Σουηδία συγκέντρωσε αντικρουόμενες κριτικές σχετικά με την προσέγγιση που ακολούθησε. Η πολύ πιο χαλαρή αντιμετώπιση, με αποφυγή ακραίων και σκληρών μέτρων απομόνωσης επικρίθηκε από πολλούς, την ίδια ώρα που αρκετοί χαιρέτισαν την στάση της. Και αυτό παρά τον αριθμό των κρουσμάτων που παρέμενε υψηλός και σε όρια που θα έκανε τις κυβερνήσεις άλλων κρατών να αναθεωρήσουν την πολιτική τους.

0 Εκλογές ΗΠΑ - Τρεις ομογενείς απαντούν: Γιατί ο Μπάιντεν είναι καλύτερος του Τραμπ

 

Τρεις διακεκριμένοι Έλληνες της Αμερικής, ο διεθνής καλλιτέχνης Φίλιπ Τσιάρας, ο γκουρού ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων στις ΗΠΑ Περικλής Μαζαράκης και ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Drexel Αντώνης Ζαβαλιάγκος μεταφέρουν το σφυγμό των Αμερικανικών εκλογών.

Μονόδρομο χαρακτηρίζουν τη λύση Μπάιντεν λίγες μέρες πριν κλείσουν οι κάλπες στις ΗΠΑ ο Φίλιπ Τσιάρας ένας από τους σπουδαιότερους Ελληνοαμερικανούς εικαστικούς, ο Περικλής Μαζαράκης, διευθύνων σύμβουλος της Trispan, εταιρείας ιδιωτικού επενδυτικού κεφαλαίου (Private Equity) στην Νέα Υόρκη ύψους 600 εκατομμυρίων δολαρίων και ο τακτικός Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης των Υλικών στο

6 νεκροί στη Σμύρνη καθώς σεισμός μεγέθους 6,6 συγκλονίζει τη δυτική ακτή της Τουρκίας

 

6 dead in Izmir as magnitude 6.6 quake shakes Turkey's west coast

Ένας σεισμός μεγέθους 6,6 έπληξε την ακτή της περιοχής Seferihisar στη δυτική επαρχία της Σμύρνης την Παρασκευή, σύμφωνα με την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD). Οι τρόμοι σημειώθηκαν στο Αιγαίο Πέλαγος σε βάθος 16,5 χιλιομέτρων (10,3 μίλια), αλλά έγιναν αισθητοί στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας και τόσο μακριά όσο η Κωνσταντινούπολη στα βόρεια.

Τουρκία: Τουλάχιστον 4 νεκροί και δεκάδες εγκλωβισμένοι από τον φονικό σεισμό

 

Τουλάχιστον 4 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό των 6,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε με επίκεντρο τη Σάμο το μεσημέρι της Παρασκευής (30/10) και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Τουρκία.

Τουλάχιστον 4 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό των 6,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε με επίκεντρο τη Σάμο το μεσημέρι της Παρασκευής (30/10) και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Τουρκία.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ αρκετοί πολίτες έχουν εγκλωβιστεί και τα σωστικά συνεργεία πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Σάμος: Γέμισε ξανά με νερά το λιμάνι – Συγκλονίζει η μαρτυρία Τούρκου δημοσιογράφου για τον σεισμό

 

Με νερά γέμισε εκ νέου το λιμάνι της Σάμου λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι λόγω των συνεχόμενων μετασεισμών που καταγράφονται μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που ταρακούνησε νωρίτερα το νησί.


Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ το νησί βρίσκεται σε επιφυλακή και οι κάτοικοι είναι συγκλονισμένοι. Η θάλασσα βγήκε στη στεριά και πλημμύρισε τα παραλιακά καταστήματα.