Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

 

Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νέο νόμο του υπουργείου Παιδείας και με αίτημα το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων αλλά και των σχολών.

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες με κεντρικό σύνθημα «Έξω η αστυνομία από τις σχολές μας, ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη θα ανατραπεί» συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

Όταν η Πελώνη διακωμωδούσε τους πολιτικούς προϊσταμένους της

 

Το παρελθόν φυγείν αδύνατον θα έλεγε ο θυμόσοφος λαός παραφράζοντας τη γνωστή ρήση περί του πεπρωμένου. Η σημερινή κυβερνητική εκπρόσωπος, πνευματικό τέκνο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη της περιόδου Ψυχάρη και στη συνέχεια μετεγγραφείσα στην Καθημερινή, υπήρξε δημοσιογράφος και άρα είχε την τύχη να εντρυφήσει στα ενδότερα των έσω του πολιτικού παρασκηνίου. Κάποια στιγμή αποφάσισε να μεταπηδήσει από το θέαμα του παρασκηνίου στην κονίστρα του προσκηνίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Πέθανε ξαφνικά ο δημοσιογράφος Νίκος Ζαχαριάδης

 

Ο δημοσιογράφος Νίκος Ζαχαριάδης, πέθανε ξαφνικά σήμερα, σε ηλικία 55 ετών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένιωσε αδιαθεσία ενώ βρισκόταν σε επαγγελματικό ραντεβού και πέθανε κατά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Ηταν χωρισμένος και πατέρας ενός γιού.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966, τελείωσε το Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε στο Πολιτικό τμήμα της Νομικής Σχολης, στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Παράλληλα ξεκίνησε να εργάζεται στο Ραδιόφωνο της ΕΤ-2. Το 1989 πέρασε στην εφημερίδα «Αυγή» ως Κριτικός Κινηματογράφου. Στην ίδια θέση έχει εργαστεί επίσης στις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «Μεσημβρινή».

Πανεκπαιδευτικό: Στους δρόμους ξανά οι φοιτητές κατά του νόμου Κεραμέως – Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη (Photos/Video)

 

Στον δρόμο κατέβηκαν φοιτητές και εκπαιδευτικοί, με αίτημα να ανοίξουν οι σχολές τους με όλα τα μέτρα προστασίας. Οι φοιτητικοί σύλλογοι παράλληλα ζήτησαν την κατάργηση του νόμου Κεραμέως για την αστυνομία στα Πανεπιστήμια.


Η πορεία ξεκίνησε, ξεκίνησε στη 1 μ.μ. στα Προπύλαια, με μεγάλη συμμετοχή.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν είναι «με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία», «η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε πουλιέται ούτε προσκυνά».

Ο Νίκος Δένδιας στον καναπέ που «εξορίστηκε» η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο «sofagate»

 

Στον καναπέ που «εξορίστηκε» η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κάθισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα Πέμπτη (15/4) με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο τουρκικό Προεδρικό Μέγαρο, στην Άγκυρα.

Μπορεί ο καναπές να πυροδότησε το «sofagate», μετά τη συνάντηση με την πρόεδρο της Κομισιόν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ωστόσο αυτή τη φορά το πρωτόκολλο τηρήθηκε κατά γράμμα, καθώς ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε απέναντί του τον ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ ο Ερντογάν κάθισε στην προεδρική πολυθρόνα.

Βουλή: Τρία έντονα «ναι» και τρια ηχηρά «όχι» για την ψήφο των αποδήμων

 

Δύσκολη μοιάζει να είναι η συγκέντρωση των 200 ψήφων, που επιτάσσει το Σύνταγμα, για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την άρση των περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων του εξωτερικού. Όπως έγινε αντιληπτό από τις τοποθετήσεις των κομμάτων στη Βουλή, τα έξι κόμματα τοποθετούνται με τρία έντονα «ναι» και ισάριθμα ηχηρά «όχι».

Η Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση τάσσονται υπέρ του νέου νοθετήματος, το οποίο απαλείφει τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθετε ο προηγούμενος νόμος του Δεκεμβρίου 2019, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ 25 καταψηφίζουν, με διαφορετικό ωστόσο σκεπτικό το κάθε κόμμα.

Ένταση μεταξύ Δένδια και Τσαβούσογλου για τις προκλήσεις της Τουρκίας – «Δεν δεχόμαστε αυτά που λέτε» «Η Τουρκία να μην κάνει μαθήματα» είπε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στον ομόλογό του

 

Με την κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και τις διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών ολοκληρώθηκαν οι επαφές του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην ‘Αγκυρα. Σε λίγα λεπτά ξεκινούν οι κοινές δηλώσεις των δύο υπουργών Εξωτερικών.

Η επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα θα ολοκληρωθεί το βράδυ με την παράθεση προς τιμή του, από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δείπνου καταλύσεως της νηστείας «ιφτάρ», λόγω της έναρξης του ραμαζανιού.

Έπεσαν οι υπογραφές για στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας το 2021

 

Υπογράφηκε χθες, Τετάρτη 14 Απριλίου, στην Αθήνα, το πρόγραμμα διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας για το έτος 2021 μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας.

Το εν λόγω πρόγραμμα περιλαμβάνει συνδρομή σε θέματα ενσωμάτωσης των Ενόπλων Δυνάμεων της εν λόγω χώρας στις δομές της Συμμαχίας, ζητήματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης στελεχών σε ελληνικά στρατιωτικά ιδρύματα και σχολεία των τριών Κλάδων των ΕΔ, παροχής εξειδικευμένης εκπαίδευσης στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης-(ΠΚΕΕΥΕ), στο Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής-(ΚΕΝΑΠ) και στο Κέντρο Αριστείας Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και

Κλέλια Ρένεση: Στο τιμόνι του κράτους είναι μια παρέα αλαζόνων

 

Μια ακόμα ανάρτηση με άκρως πολιτικό περιεχόμενο έκανε η Κλέλια Ρένεση. Μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram η ηθοποιός θέλησε να καυτηριάσε με τον δικό της τρόπο όλα όσα συμβαίνουν.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Κλέλιας Ρένεση έχει ως εξής:

 «Τη σήμερον ημέρα: Το ένα ανθρώπινο δικαίωμα καταπατείται μετά το άλλο. Η χρεοκοπία της μεγαλύτερης μερίδας των Ελλήνων είναι δεδομένη.

Στο τιμόνι του κράτους είναι μια παρέα αλαζόνων που νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι προϊόν και κοιτάνε κατά πού θα την πρωτοπουλήσουν ενώ το κόμμα τους χρωστάει πολλά λεφτάκια σε όλους μας.

Χάρτης ECDC: Στο «κόκκινο» η Ελλάδα, στο «βαθύ κόκκινο» Αττική και Δυτική Μακεδονία

 

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η Ελλάδα, με εξαίρεση δύο περιοχές που χρωματίζονται με «βαθύ κόκκινο», όπως φαίενται στους αναθεωρημένους χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) που αποτυπώνουν την επιδημιολογική κατάσταση του κορονοϊού στην Ευρώπη.

Στους χάρτες που δημοσιεύθηκαν σήμερα Πέμπτη από το ECDC αποτυπώνονται δεδομένα που αφορούν τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, τα νέα κρούσματα και τον δείκτη θετικότητας για το χρονικό διάστημα 9 – 14 Απριλίου.

Σύμφωνα με τον συνδυαστικό χάρτη η Ελλάδα βρίσκεται στο «κόκκινο» εκτός από την περιφερειακή ενότητα της Δυτικής Μακεδονίας και την Αττική που είναι στο «βαθύ κόκκινο».