Oι παράνoμες μπίζνες του Ζελένσκι

 Mε σημαία την εξάλειψη της διαφθοράς σε έναν κεκηρυγμένο πόλεμο κατά των ολιγαρχών, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εισέρχεται στην πολιτική και κατέρχεται στις εκλογές για την Προεδρία της Ουκρανίας το 2019. Με τον επιτυχημένο «ανένδοτο» αγώνα του και την αναφανδόν στήριξη της Δύσης, ο κωμικός ηθοποιός και τηλεοπτικός σταρ ανεβαίνει στον προεδρικό θώκο με πλειοψηφία 73%. Την ίδια μέρα, υπόσχεται μέλλον λαμπρό στα εκατομμύρια κατοίκων απανταχού της χώρας του.

Η Ημέρα της Γυναίκας σε όλο τον κόσμο

 Εκατομμύρια γυναίκες στις πόλεις όλου του κόσμου, σημάδεψαν με τον δικό τους τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Με διαδηλώσεις εναντίον της χούντας στην Μιανμάρ, με πορεία εναντίον των διακρίσεων στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, μe συγκέντρωση εναντίον της βίας κατά των γυναικών στο Σαντιάγο της Χιλής και με μία πρωϊνή βουτιά στα παγωμένα νερά του Εδιμβούργου της Σκωτίας.

Έρχεται η κακοκαιρία «Φίλιππος», νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

 Παγωνιά, χιόνια και βροχές από τη Μακεδονία ως την Κρήτη σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.Ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν νοτιότερα και θα επηρεάσουν τη χώρα με κακοκαιρία που θα έχει το όνομα “Φίλιππος

(“Filippos”).

Η κακοκαιρία θα έχει κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, τον κατά τόπους ισχυρό παγετό και τις κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή (13-03-2022).

Έμμεση και με το βλέμμα στο εσωτερικό η απάντηση της κυβέρνησης στις δηλώσεις Ζαχάροβα

 Εμμέσως και χωρίς ευθεία αναφορά στην Ρωσία ή στην ίδια επέλεξε να απαντήσει η κυβέρνηση στις κατηγορίες της επίσημης εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρίας Ζαχάροβα για «αντιρωσική πληροφοριακή εκστρατεία στην Ελλάδα», περιλαμβάνοντας ωστόσο αναφορές που προκαλούν ερωτήματα για τους αποδέκτες της απάντησης της κυβέρνησης.

«Η ενότητα των Ελλήνων είναι άρρηκτη και κανείς δεν θα καταφέρει, με οποιοδήποτε τρόπο, να σπείρει τη διχόνοια ανάμεσά μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απαντώντας με

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αγωνία για τους αμάχους – Δεκάδες λεωφορεία αναχωρούν από Σούμι και Μαριούπολη

 Εφιάλτης χωρίς τέλος στην Ουκρανία καθώς για 13η μέρα συνεχίζονται οι εχθροπραξίες μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα, χωρίς να διαφαίνεται φως στην άκρη του τούνελ. Τη Δευτέρα οι συνομιλίες αποδείχτηκαν άκαρπες καθώς δεν έχει επιτευχθεί εκεχειρία και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στη συνάντηση Λαβρόφ και Κουλέμπα, των δύο υπουργών Εξωτερικών, στην Τουρκία την ερχόμενη Πέμπτη.

Μάχη με το χρόνο για τους αμάχους 

Την ίδια στιγμή, η Ρωσία φέρεται να έχει ανοίξει ανθρωπιστικούς διαδρόμους από το Κίεβο, το Τσερνίχιβ, τη Σούμι, το Χάρκοβο και τη Μαριούπολη, ώστε να μπορούν να απομακρυνθούν οι άμαχοι, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Όταν το Mega αποκάλυπτε τον διωγμό των Ελλήνων της Μαριούπολης από τους Ουκρανούς ναζί

 Προβληματισμό και έντονες συζητήσεις προκαλεί το βίντεο που έρχεται στο φως, από ρεπορτάζ του Mega, προ οκταετίας, στο οποίο θίγεται η επικράτηση Νεοναζιστικής οργάνωσης στην Ουκρανία, που αγωνιζόταν για τον διωγμό των μειονοτήτων, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων.

Καταγγελία για τη Μενδώνη: «Παραποίησε επίσημο κείμενο της ΕΕ …

 Στοχοποιεί για μία ακόμη φορά τον Πολιτισμό»!

Σοβαρή κατηγορία κατά της Υπουργού Πολιτισμού - Η απάντηση της κ.Μενδώνη

Η τραγουδίστρια της όπερας στην Εθνική Λυρική Σκηνή Μαργαρίτα Συγγενιώτου προχώρησε σε μια σοβαρή καταγγελία κατά της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, κατηγορώντας την για λογοκρισία και παραποίηση επίσημου εγγράφου, με αφορμή την ουσιαστική απαγόρευση ακόμα και του ρωσικού πολιτισμού στην Ελλάδα (με αποκορύφωμα την ακύρωση της παράστασης του μπαλέτου Μπολσόι, «Η Λίμνη των Κύκνων»).

Το Κίεβο λέει ότι βομβαρδίζεται η Μαριούπολη – Ο ΟΗΕ καταγγέλλει άγριους ξυλοδαρμούς φιλορώσων αμάχων

 Σκληρές μάχες για 13η ημέρα - Έκκληση από τον ΟΗΕ για τους αμάχους Με αλληλοκατηγορίες συνεχίζονται οι μάχες ανάμεσα σε ρωσικές και ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, την ώρα που η Μαριούπολη δέχεται άγριο «σφυροκόπημα» από βομβαρδισμούς. Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε σήμερα τους Ρώσους ότι δεν σέβονται τον ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη Μαριούπολη: «Ο εχθρός εξαπέλυσε επίθεση ακριβώς προς την κατεύθυνση του ανθρωπιστικού διαδρόμου», κατήγγειλε το υπουργείο μέσω της σελίδας του στο Facebook και υποστήριξε ότι ο ρωσικός στρατός «δεν άφησε τα παιδιά, τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους να εγκαταλείψουν την πόλη».

Επιταγή ακρίβειας: Θολά νερά και γενικότητες από τον Άδωνι Γεωργιάδη!

 Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποιοι μένουν εκτός

Πώς και πώς περιμένουν ευάλωτα νοικοκυριά και συνταξιούχοι το έκτακτο «Δώρο Πάσχα 2022» προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις τεράστιες οικονομικές απαιτήσεις του πρωτοφανούς κύματος ανατιμήσεων.

Αν και η κυβέρνηση δεν έχει καταστήσει ακόμα σαφές το χρονοδιάγραμμα κατά το οποίο θα πορευτεί το οικονομικό επιτελείο ώστε να δώσει τα οικονομικά βοηθήματα, ωστόσο τα κυβερνητικά στελέχη δεν σταματούν να κάνουν προαναγγελίες και να αναφέρονται στην συγκεκριμένη επιταγή ακρίβειας!

Γελούν και οι Γερμανοί μαζί μας! Δημοσίευμα εκθέτει και πάλι την κυβέρνηση

 Η αναφορά-«πληγή» στην οικονομική κατάσταση των συνταξιούχων στην Ελλάδα

Τρομερή και χείριστη εντύπωση έκανε για ακόμη μία φορά, γερμανικό δημοσίευμα που καταφέρεται και εστιάζει στην οικονομική κατάσταση των συνταξιούχων στην Ελλάδα και στις οδυνηρές περικοπές που έγιναν όλη την περίοδο των θλιβερών Μνημονίων. 

Στο σχετικό όμως δημοσίευμα δεν γίνεται πουθενά λόγος για τον ρόλο της Γερμανίας στη σκληρή και

Ο χρυσός διαπραγματεύεται στα 2.000 δολάρια, το φυσικό αέριο στα 3.800 δολάρια

 Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη συνέχισαν να αυξάνονται στις δημοπρασίες στις 7 Μαρτίου. Σύμφωνα με το χρηματιστήριο ICE, το κόστος των συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης Απριλίου στον ευρωπαϊκό κόμβο TTF στην Ολλανδία ξεπέρασε τα 3.700 δολάρια και στη συνέχεια αυξήθηκε στα 3.800 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα.

Ρωσία προς Ουκρανία: Κάνε όπως λέμε και όλα θα τελειώσουν

 Η Ρωσία θα ολοκληρώσει την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας. Η Ρωσία μπορεί να τερματίσει την επιχείρηση «ανά στιγμή» υπό την προϋπόθεση ότι το Κίεβο συμμορφώνεται με τους όρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, επίσημος εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, μεταδίδει το RIA Novosti .Η Ρωσία θα σταματήσει την επιχείρηση υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Η Ρωσία θα σταματήσει την επιχείρηση υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:


    Η Ουκρανία πρέπει να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ετοίμασε μια έκπληξη για τους συμμετέχοντες στην πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.

 Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε στις 5 Μαρτίου ότι η Μόσχα θα υποστηρίξει την επιστροφή σε μια πυρηνική συμφωνία με το Ιράν (Joint Comprehensive Plan of Action - JCPOA) μόνο εάν η Ουάσιγκτον εγγυηθεί στη Μόσχα ότι οι τρέχουσες και μελλοντικές κυρώσεις εναντίον της «δεν θα παραβιάσουν τη ρωσική αλληλεπίδραση με η Ισλαμική Δημοκρατία».

Ο Λαβρόφ διευκρίνισε ότι η συμφωνία είναι σχεδόν έτοιμη, αλλά, αφενός, η Τεχεράνη «επιδιώκει μεγαλύτερη σαφήνεια σε ορισμένα ζητήματα», αφετέρου η Μόσχα έχει προβλήματα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απείλησαν την Κίνα για μη συμμόρφωση με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

 Εάν η Κίνα δεν συμμορφωθεί με τις αντιρωσικές κυρώσεις, θα υποστεί αντίποινα από τις ΗΠΑ. Αυτό ανακοίνωσε στις 8 Μαρτίου η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.


«Εάν δεν συμμορφωθούν με τις κυρώσεις, θα έχουμε, ξέρετε, λόγους να λάβουμε ορισμένα μέτρα», είπε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.


Η Ψάκη σημείωσε ότι η Κίνα συμμορφώνεται επί του παρόντος με το καθεστώς κυρώσεων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψαν ένα σχέδιο για τη νομική παράκαμψη των κυρώσεων στην πώληση πετρελαίου από τη Ρωσία

 RIA Novosti. Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ συμβούλεψε τις ρωσικές τράπεζες στις οποίες έχει επιβληθεί κυρώσεις να εξυπηρετούν τις συναλλαγές πετρελαίου και φυσικού αερίου σε δολάρια μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων σε άλλες χώρες.

Ο ιστότοπος του Υπουργείου των ΗΠΑ παρέχει εξηγήσεις για το πώς οι τελευταίες αντιρωσικές κυρώσεις επηρεάζουν το εμπόριο ενέργειας σε δολάρια. Το τμήμα διευκρίνισε ότι, παρά την εκδοθείσα γενική άδεια που εξαιρεί τις συναλλαγές «σχετιζόμενες με την ενέργεια» από τις κυρώσεις, οι Αμερικανοί θα πρέπει ακόμα να διενεργούν συναλλαγές παράκαμψης και να μην συνεργάζονται απευθείας με τράπεζες που έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

Η Ευρώπη άρχισε να συνειδητοποιεί πόσο ακριβά θα πληρώσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

 Οι αυτοκινητιστές κάνουν ουρά σε ένα βενζινάδικο στο Ζέγκρεμπ για να γεμίσουν πριν ανέβουν οι τιμές των καυσίμων. 7 Μαρτίου 2022..

Από σήμερα το πρωί, το «καθεστώς σιωπής» είναι και πάλι σε ισχύ, το οποίο θα επιτρέψει στον άμαχο πληθυσμό να εγκαταλείψει τους χώρους της ρωσικής στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια του τρίτου γύρου διαπραγματεύσεων για τη διευθέτηση της κρίσης, που έλαβε χώρα την προηγούμενη μέρα, η ρωσική αντιπροσωπεία δήλωσε για άλλη μια φορά ότι, από την πλευρά της, είναι έτοιμη να κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε οι κάτοικοι του Κιέβου , του Χάρκοβο, του Σούμι, Η Μαριούπολη και το Τσέρνιγκοφ μπορούν να περάσουν από ανθρωπιστικούς διαδρόμους.

Πεντάγωνο: Η Ρωσία στρατολογεί Σύρους μαχητές για να πολεμήσουν στην Ουκρανία

 Η Ρωσία στρατολογεί Σύρους και άλλους ξένους μαχητές καθώς εντείνει την επίθεσή της στην Ουκρανία, δήλωσε τη Δευτέρα το Πεντάγωνο.

Η Μόσχα εισήλθε στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας το 2015 στο πλευρό του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και η χώρα έχει βυθιστεί σε μια σύγκρουση που χαρακτηρίζεται από μάχες σε αστικές περιοχές για περισσότερο από μια δεκαετία.

Τώρα, δήλωσαν αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είναι “σε αποστολή στρατολόγησης” επιδιώκοντας να φέρει μερικούς από αυτούς τους μαχητές στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Η Κίνα έτοιμη να μεσολαβήσει κλείνοντας όμως το μάτι στον Πούτιν

 H Κίνα κατέθεσε την προθυμία της να μεσολαβήσει τη Δευτέρα για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο υπουργός Εξωτερικών, Γουάνγκ Γι, δήλωσε στην κύρια συνέντευξη Τύπου του έτους ότι η χώρα του είναι «έτοιμη, εάν χρειαστεί και μαζί με τη διεθνή κοινότητα, να πραγματοποιήσει την απαραίτητη διαμεσολάβηση όταν χρειαστεί». Αν και αυτό δεν σημαίνει καθόλου ότι το Πεκίνο πρόκειται να αποστασιοποιηθεί από τον στρατηγικό του εταίρο. Το αντίθετο: η σχέση με τη Μόσχα είναι «στερεά σαν βράχος» και θα συνεχίσει να βαθαίνει, διαβεβαίωσε ο υπουργός.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, η Κίνα επέμεινε ότι η κρίση πρέπει να επιλυθεί μέσω

Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ουκρανίας-Ρωσίας την Πέμπτη στην Αττάλεια

 Την Πέμπτη, θα συναντηθούν στην Αττάλεια της Τουρκίας, για πρώτη φορά, οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και Ουκρανίας, παρουσία του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, επιβεβαίωσε το βράδυ της Δευτέρας (7/3) ότι σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, μεθαύριο Πέμπτη στην Τουρκία.
«Αυτή τη στιγμή σχεδιάζεται (συνάντηση) τη 10η (Μαρτίου). Για να δούμε — εάν πάει αεροπορικώς στην Αττάλεια, θα πάω κι εγώ. Ας καθίσουμε κάτω να συζητήσουμε», ανέφερε ο κ. Κουλέμπα σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του.