Οι Ηνωμένες Πολιτείες απείλησαν την Κίνα για μη συμμόρφωση με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

 Εάν η Κίνα δεν συμμορφωθεί με τις αντιρωσικές κυρώσεις, θα υποστεί αντίποινα από τις ΗΠΑ. Αυτό ανακοίνωσε στις 8 Μαρτίου η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.


«Εάν δεν συμμορφωθούν με τις κυρώσεις, θα έχουμε, ξέρετε, λόγους να λάβουμε ορισμένα μέτρα», είπε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.


Η Ψάκη σημείωσε ότι η Κίνα συμμορφώνεται επί του παρόντος με το καθεστώς κυρώσεων.


Στις 5 Μαρτίου, ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση να συμμετάσχουν σε ισότιμο διάλογο με τη Ρωσία για την ανάπτυξη ενός βιώσιμου μηχανισμού για τη διασφάλιση της ασφάλειας στην Ευρώπη.


Την 1η Μαρτίου, ο ανεξάρτητος διεθνής στρατηγός Andrew Leung είπε στην Izvestia ότι η ΛΔΚ είναι το μόνο σημαντικό κράτος που αναγνωρίζει τις ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια, ενώ οι δυτικές χώρες επικεντρώνονται στη ρωσική επιχείρηση, αποκαλώντας την επίθεση στην Ουκρανία και διαδίδοντας τη ρητορική ότι η Ρωσία θέλει να επεκτείνει τα σύνορά της και να αυξήσει την επιρροή της στην Ευρώπη.


Στις 28 Φεβρουαρίου, η Κίνα αρνήθηκε να υποστηρίξει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Διευκρινίστηκε ότι η Κίνα αντιτίθεται σε μονομερείς κυρώσεις που δεν έχουν βάση στο διεθνές δίκαιο.


Στις 3 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στο άρθρο «Ρωσία και Κίνα: μια στρατηγική εταιρική σχέση με επίκεντρο το μέλλον», έγραψε ότι ο εμπορικός κύκλος εργασιών μεταξύ Ρωσίας και Κίνας το 2021 έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 140 δισεκατομμυρίων δολαρίων. οι χώρες σκοπεύουν να το αυξήσουν στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια στο μέλλον.

..Οι δυτικές κυρώσεις επιβλήθηκαν αφότου η Ρωσία ξεκίνησε επιχείρηση για την προστασία των αμάχων στο Ντονμπάς στις 24 Φεβρουαρίου. Λίγες μέρες νωρίτερα, η κατάσταση στην περιοχή κλιμακώθηκε σημαντικά λόγω των βομβαρδισμών από τον ουκρανικό στρατό. Οι αρχές των δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ ανακοίνωσαν την εκκένωση των κατοίκων στη Ρωσική Ομοσπονδία και στράφηκαν επίσης στη Μόσχα για βοήθεια. Στις 21 Φεβρουαρίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του DNR και του LNR.

Για περισσότερα ενημερωμένα βίντεο και λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση στο Donbass, παρακολουθήστε το τηλεοπτικό κανάλι Izvestia.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...