Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψαν ένα σχέδιο για τη νομική παράκαμψη των κυρώσεων στην πώληση πετρελαίου από τη Ρωσία

 RIA Novosti. Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ συμβούλεψε τις ρωσικές τράπεζες στις οποίες έχει επιβληθεί κυρώσεις να εξυπηρετούν τις συναλλαγές πετρελαίου και φυσικού αερίου σε δολάρια μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων σε άλλες χώρες.

Ο ιστότοπος του Υπουργείου των ΗΠΑ παρέχει εξηγήσεις για το πώς οι τελευταίες αντιρωσικές κυρώσεις επηρεάζουν το εμπόριο ενέργειας σε δολάρια. Το τμήμα διευκρίνισε ότι, παρά την εκδοθείσα γενική άδεια που εξαιρεί τις συναλλαγές «σχετιζόμενες με την ενέργεια» από τις κυρώσεις, οι Αμερικανοί θα πρέπει ακόμα να διενεργούν συναλλαγές παράκαμψης και να μην συνεργάζονται απευθείας με τράπεζες που έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

Η εκδοθείσα άδεια επιτρέπει αυτό που είναι συνήθως γνωστό ως συναλλαγές με στροφή στροφής», εξήγησε το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ . Στο πλαίσιο τέτοιων συναλλαγών, οι πληρωμές περνούν μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων χωρίς κυρώσεις σε τρίτες χώρες και από εκεί πηγαίνουν στους λογαριασμούς σε δολάρια των ρωσικών εταιρειών σε τράπεζες που υπόκεινται σε κυρώσεις. Αυτό το καθεστώς ισχύει για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως τα VTB , VEB.RF, FC Otkritie , Sovcombank , Sberbank και η Κεντρική Τράπεζα . Ταυτόχρονα, η PSB και η Novikombank , σε σχέση με τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείεςεπέβαλε επίσης περιορισμούς, που δεν κατονομάζονται σε αυτόν τον κατάλογο.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ διευκρίνισε ότι οι πληρωμές για ρωσικούς ενεργειακούς πόρους μπορούν να ληφθούν από τον εξαγωγέα σε τράπεζα που υπόκειται σε υποκυρώσεις τόσο από Αμερικανούς πελάτες όσο και από αγοραστές από άλλες χώρες. Η άδεια του αμερικανικού πρακτορείου επιτρέπει τέτοιες συναλλαγές για την αγορά πετρελαίου, προϊόντων πετρελαίου, φυσικού αερίου, άνθρακα, ξυλείας, βιοκαυσίμων και ουρανίου από τη Ρωσία. Επιτρέπονται επίσης συναλλαγές εισαγωγής στη Ρωσία εξοπλισμού υγροποίησης φυσικού αερίου ή παραγωγής πετρελαίου, εάν οι προμήθειες αυτές δεν περιορίζονται από τομεακές κυρώσεις.

Σημαία της Ρωσίας και της Γερμανίας στο Βερολίνο - RIA Novosti, 1920, 03/06/2022

6 Μαρτίου, 16:15

Η Γερμανία αναμένει ένα πολύ άσχημο τέλος λόγω των αντιρωσικών κυρώσεων

Νωρίτερα, οι δυτικές χώρες επέβαλαν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Η VTB, η Sovcombank, η Novikombank και η Otkritie Bank υπόκεινται σε περιορισμούς από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Μεγάλη Βρετανία , οι οποίοι περιλαμβάνουν δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, απαγόρευση συναλλαγών στα νομίσματά τους και συνεργασία με οποιονδήποτε αντισυμβαλλόμενο από αυτές τις χώρες. Λήφθηκαν και άλλα μέτρα κατά της Sberbank: Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ έλαβαν εντολή να κλείσουν τους λογαριασμούς ανταποκριτών της και να απορρίψουν οποιεσδήποτε μεταφορές που την εμπλέκουν.

Επιπλέον, τα μέτρα έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίσουν τις ρωσικές εταιρείες και τράπεζες να αντλήσουν χρέος και μετοχικό κεφάλαιο. Συγκεκριμένα, απαγορεύεται στους Αμερικανούς επενδυτές να αγοράζουν νέα ομόλογα διάρκειας άνω των 14 ημερών και μετοχές των Sberbank, Gazprombank , Rosselkhozbank , Alfa Bank και Credit Bank of Moscow .

Ο εκπρόσωπος του Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η Ρωσία προετοιμάζεται συστηματικά για πιθανές κυρώσεις εδώ και πολύ καιρό, συμπεριλαμβανομένων των πιο αυστηρών που αντιμετωπίζει τώρα η χώρα, και οι απαντήσεις θα χτιστούν κυρίως από την άποψη της σκοπιμότητας και των συμφερόντων της Ρωσίας.

https://ria-ru  ΜΟΣΧΑ, 6 Μαρτίου - RIA Novosti.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...