Η Ευρώπη άρχισε να συνειδητοποιεί πόσο ακριβά θα πληρώσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

 Οι αυτοκινητιστές κάνουν ουρά σε ένα βενζινάδικο στο Ζέγκρεμπ για να γεμίσουν πριν ανέβουν οι τιμές των καυσίμων. 7 Μαρτίου 2022..

Από σήμερα το πρωί, το «καθεστώς σιωπής» είναι και πάλι σε ισχύ, το οποίο θα επιτρέψει στον άμαχο πληθυσμό να εγκαταλείψει τους χώρους της ρωσικής στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια του τρίτου γύρου διαπραγματεύσεων για τη διευθέτηση της κρίσης, που έλαβε χώρα την προηγούμενη μέρα, η ρωσική αντιπροσωπεία δήλωσε για άλλη μια φορά ότι, από την πλευρά της, είναι έτοιμη να κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε οι κάτοικοι του Κιέβου , του Χάρκοβο, του Σούμι, Η Μαριούπολη και το Τσέρνιγκοφ μπορούν να περάσουν από ανθρωπιστικούς διαδρόμους.

Σε μια κατάσταση όπου σας φωνάζουν συνεχώς ότι είστε «κυνικός επιτιθέμενος», είναι πολύ πιο εύκολο (και εξηγείται ψυχολογικά) να δαγκώσετε το κομμάτι για, όπως λένε, να τα βγάλετε πέρα, αλλά η Μόσχα επιλέγει μια διαφορετική πορεία δράσης. - ήρεμα να πετύχει τους στόχους του με ελάχιστες απώλειες.


Μια μέρα αργότερα, ο Πούτιν είχε σχεδόν δύο ώρες συνομιλίες με τον Μακρόν.

Το ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη συνομιλία στη Μόσχα διέφερε από αυτό που δημοσίευσε το Μέγαρο των Ηλυσίων. Και αφού ο σημερινός Γάλλος πρόεδρος, που μόλις είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για δεύτερη θητεία, δήλωσε ότι «δεν μπορεί να ανεχτεί τον ηθικό και πολιτικό κυνισμό», αναφερόμενος στον κυριακάτικο συνομιλητή του, έγινε φανερό ότι η συλλογική Δύση φόρεσε το αγαπημένο της, αλλά ήδη ένα τρύπιο «λευκό παλτό» του φύλακα της ηθικής.

Σήμερα, ωστόσο, δεν υπάρχει χρόνος για να καταριέσετε ένα τοπ φόρεμα που διαρρέει.

Η ευφορία των πρώτων ημερών, όταν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας έπεφταν βροχή από το κουτί των Βρυξελλών σαν μπιζέλια και σχεδόν κάθε ώρα, έδωσε τη θέση της σε έναν πυρετώδη υπολογισμό των συνεπειών για τον εαυτό του, τους αγαπημένους του.


Και αυτά τα αποτελέσματα, ας πούμε με όλο τον τόσο χαρακτηριστικό μας «ηθικό και πολιτικό κυνισμό», φαίνονται όχι μόνο λαμπρά, αλλά απλώς τρομακτικά.

Στο πολύ κοντινό μέλλον, για τους ευρωπαίους πολίτες που μετά βίας έχουν ανακάμψει από την αχαλίνωτη πανδημία, οι τιμές θα εκτοξευθούν στα ύψη σε όλα. Ένα λίτρο βενζίνης θα σπάσει το όριο των δύο ευρώ καθώς το πετρέλαιο Brent σημειώνει καθημερινά νέα ρεκόρ ανάπτυξης.

Η επόμενη στη σειρά είναι μια πολύ πραγματική έλλειψη μετάλλων, συμπεριλαμβανομένων των κραμάτων παλλαδίου, τα οποία είναι τα πιο σημαντικά για την πληροφορική και σχεδόν κάθε άλλη βιομηχανία.

Τα δημητριακά θα αυξηθούν στην τιμή και το κύριο δημητριακό είναι το σιτάρι.

Και οι αγρότες μπορεί να μην έχουν αρκετά ορυκτά λιπάσματα. Αυτό είναι πρακτικά εγγυημένο για χαμηλές αποδόσεις των καλλιεργειών, οι οποίες, με τη σειρά τους, θα ανεβάσουν τις τιμές σε νέες.

Μπορείτε σίγουρα να ζήσετε χωρίς τσάντες Louis Vuitton , καθώς και χωρίς καινούργια φούτερ Adidas (και οι δύο εταιρείες, όπως και πολλές άλλες, αποφάσισαν να φύγουν από τη ρωσική αγορά για να μας τιμωρήσουν), αλλά χωρίς ψωμί, χωρίς βούτυρο, χωρίς φρέσκα λαχανικά, φρούτα, χωρίς όλη αυτή την αφθονία - στα όρια της καυχησιολογίας - τροφή, αφθονία, οικεία εδώ και πολλές δεκαετίες, ο Ευρωπαίος κάτοικος είναι απίθανο να μπορέσει να ζήσει. Κι ας τον πείσουν και με τα δύο αυτιά ότι «για τη νίκη των ιδανικών της ελευθερίας» απαιτούνται και τέτοιες θυσίες. 

Αλλά προς το παρόν, αντί για μια σοβαρή συζήτηση για τους λόγους επιδείνωσης της τρέχουσας ρωσο-ουκρανικής κρίσης, οι απλοί άνθρωποι στην Ευρώπη προσφέρεται να είναι «αλληλέγγυοι και γενναιόδωροι», ενώ οι Γάλλοι επιχειρηματίες, που ήρθαν στο Μέγαρο των Ηλυσίων την περασμένη Παρασκευή , προσφέρθηκαν «να μη βιαστούν να φύγουν από τη ρωσική αγορά». Δεν επρόκειτο για αυτούς που «πουλάνε κραγιόν και τσάντες», αλλά για αυτούς που εργάζονται, για παράδειγμα, στον τομέα της ενέργειας.

«Η παρουσία της Total στη Ρωσία εγείρει επί του παρόντος ερωτήματα, συμπεριλαμβανομένων ηθικών ζητημάτων», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ. Ναι, ναι, ο ίδιος που έλεγε ότι σκόπευε να κάνει «ολοκληρωτικό οικονομικό και χρηματοπιστωτικό πόλεμο» κατά της Ρωσίας, αποκηρύσσοντας όμως αργότερα αυτό το λεξιλόγιο.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον επικεφαλής της Total, αποδείχθηκε ότι ακόμη και η απρόσκοπτη απόσυρση της εταιρείας από τη ρωσική ενεργειακή αγορά θα οδηγούσε σε τρύπα στις οικονομικές της καταστάσεις ύψους άνω των έξι δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Και το "Total", αν χρησιμοποιείτε ένα παλιό διαφημιστικό σλόγκαν, είναι μόνο η αρχή. Διότι φεύγοντας από τη Ρωσία, το λευκό παλτό των μεγάλων γαλλικών επιχειρήσεων θα θυμίζει διχτυωτό μπλουζάκι, όπου κάθε τρύπα είναι η απώλεια ενός, δύο, τριών και ούτω καθεξής δισεκατομμυρίων.


Εξάλλου, μόνο στη φαντασία του ευρωπαϊκού Τύπου οι Ρώσοι καταναλωτές είναι γυμνοί, ξυπόλητοι και πεινασμένοι, αλλά στην πραγματικότητα όλα είναι τελείως διαφορετικά και οι Ρώσοι θεωρούνται εδώ και καιρό καλοί, δηλαδή διαλυτικοί και γενναιόδωροι (ένας σημαντικός παράγοντας σε αυτό πλαίσιο) αγοραστές και πελάτες.

Και η ρωσική αγορά, που αρνείται προκλητικά, η οποία έχει γίνει ξαφνικά καλή μορφή, είναι στην πραγματικότητα ευρύχωρη, ενδιαφέρουσα και ελκυστική, ανεξάρτητα από το τι λένε οι πολιτικοί εκεί τώρα.

Σχεδόν όλοι οι ηγέτες των χωρών και των κυβερνήσεων της ΕΕ έχουν οδηγηθεί σε μια γωνιά - πρέπει να αυξάνουν καθημερινά τον βαθμό των βρισιών εναντίον της χώρας μας για να δικαιολογήσουν στα μάτια της κοινωνίας το τίμημα που θα έχουν όλοι στην Ευρώπη. πληρώσει για τα γεωπολιτικά παιχνίδια των λίγων.

Και όσο μεγαλύτερο είναι το διακύβευμα σε αυτό το παιχνίδι, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για τους πολιτικούς να διατηρήσουν αυτόν τον βαθμό ενθουσιασμού σε συνεχώς υψηλό επίπεδο για αόριστο χρονικό διάστημα.

Σίγουρα θα έρθει η κούραση, ακολουθούμενη από την επιθυμία να καταλάβουμε γιατί έχουν αυξηθεί τα πάντα, πού κατά ένα τέταρτο, πού κατά το ένα τρίτο και πού δύο φορές. Και τι ακριβώς, ποια ιδέα είναι τόσο αγαπητή σε όλους στην Ευρώπη που πρέπει να πληρώνετε άμεσα και συνεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...