Ιταλικό site αναδεικνύει την Ελλάδα ως τον πιο instagram-ικό προορισμό στον κόσμο

Το ιταλικό ταξιδιωτικό site Viagginews αναδεικνύει την Ελλάδα ως τον ιδανικότερο προορισμό για να βγάλει κανείς εντυπωσιακές φωτογραφίες και να… σαρώσει τα likes στα social media του.
Το άρθρο, βασισμένο σε πρόσφατες έρευνες, αναφέρει ότι η χώρα μας είναι μία από τις πιο cool περιοχές παγκοσμίως για να «βομβαρδίσει» κανείς τους

Οι Αυστριακοί αυτό το καλοκαίρι επιλέγουν Ελλάδα

«Η ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα τόσο υψηλή όσο ποτέ», τιτλοφορεί σημερινό εκτενές δημοσίευμά της η μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung, υπογραμμίζοντας στον υπέρτιτλο ότι υπάρχουν 100 πτήσεις την εβδομάδα από την Αυστρία προς ελληνικούς προορισμούς και πως ο αριθμός των Αυστριακών επισκεπτών στην Ελλάδα θα αυξηθεί κατά 10% σε σχέση με πέρυσι.
Η εφημερίδα κάνει λόγο για «κυριολεκτικό συνωστισμό Αυστριακών τουριστών στα ελληνικά νησιά φέτος το καλοκαίρι, όπως διαπιστώθηκε και σε διεθνή εκδήλωση ειδικών»,

Οι πέντε κορυφαίες τάσεις στα ταξίδια το 2019

Κρουαζιέρες, αποδράσεις περιπέτειας και ταξίδια με όλη την οικογένεια ή για μήνα του μέλιτος περιλαμβάνουν οι κυρίαρχες τάσεις που καταγράφει για το 2019 έρευνα του διεθνούς εμβέλειας γραφείου ταξιδιωτικών συμβούλων «Virtuoso».Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, οι ταξιδιώτες έχουν δείξει, επίσης, αυξημένο ενδιαφέρον για διαμονή σε ασυνήθιστα καταλύματα, όπως μοναστήρια και δεντρόσπιτα, ενώ μεγάλη απήχηση εμφανίζονται να έχουν και οι προορισμοί που εξυπηρετούν την επίτευξη πολύ συγκεκριμένων στόχων, μεταξύ των οποίων, η παρακολούθηση κάποιας αθλητικής διοργάνωσης ή η αγορά ενός προϊόντος από κατάστημα κάποιας άλλης χώρας.

Πασχαλινό γαστρονομικό ταξίδι σε 15 χώρες της Ευρώπης

Πρωτότυπα τσουρέκια, εναλλακτικά καρβέλια ψωμιού, παραδοσιακές σούπες και εποχικά αλκοολούχα ποτά είναι ορισμένες μόνο από τις παρασκευές με τις οποίες γιορτάζουν το Πάσχα οι κάτοικοι σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Από την Κύπρο μέχρι τη Ρωσία και από τη Σουηδία μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο και την Πορτογαλία, οι σαρακοστιανές συνταγές που ακολουθούν έχουν ιδιαίτερο γευστικό ενδιαφέρον για όλους εκείνους που έχουν επιλέξει να επισκεφθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα κάποια χώρα της Γηραιάς Ηπείρου.

Σκληρό βίντεο: Η στιγμή που θαλάσσιος ίππος «αυτοκτονεί» λόγω της κλιματικής αλλαγής

Αίσθηση έχει προκαλέσει ένα βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Διαδικτύου και «απαθανατίζει» τις δραματικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στο ζωικό βασίλειο.
Το σοκαριστικό ντοκουμέντο αποτελεί μέρος του ντοκιμαντέρ του Netflix «Our Planet» και προκαλεί σοκ, ακόμα και στον πιο ασυνείδητο πολίτη του μάταιου τούτου κόσμου.

Προβληματισμός για τα νεκρά δελφίνια στο Αιγαίο: Η υπεραλίευση, ο τουρισμός και οι ναυτικές ασκήσεις

Το 13ο κρούσμα νεκρού δελφινιού που ξεβράστηκε σε ακτή νησιού του Αιγαίου προκαλεί έντονο προβληματισμό στους αρμόδιους φορείς για τις αιτίες του φαινομένου και επιπτώσεις τους στο ευαίσθητο θαλάσσιο οικοσύστημα.Όπως αναφέρει στην «Καθημερινή» της Κυριακής η Αναστασία Μήλιου, υδροβιολόγος και διευθύντρια ερευνών του Ινστιτούτου Θαλάσσιας προστασίας «Αρχιπέλαγος», «πρόκειται για δελφίνια που δε φέρουν ίχνη ηθελημένης θανάτωσης ούτε κάποιας σοβαρής ασθένειας. Στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν νεαρά ζώα και τίποτε δε δικαιολογούσε τον πρόωρο θάνατό τους».

Σαραντάρηδες... παρθένοι: Δημογραφική «βόμβα» για την Ιαπωνία το σύνδρομο αγαμίας

Το πρόβλημα δεν είναι πρόσφατο και δεν μοιάζει να έχει άμεση λύση. Είναι δε, τόσο έντονο ώστε τα ιαπωνικά μίντια έχουν επινοήσει έναν όρο για να το περιγράφουν: Sekkusu shinai shōkōgun, κοινώς σύνδρομο αγαμίας το αποκαλούν για να περιγράψουν τους Ιάπωνες ενήλικους που είναι παρθένοι ή έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για σεξουαλική επαφή.Το φαινόμενο, σε συνδυασμό με το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων και τα υψηλά ποσοστά υπέργηρων πολιτών, συνιστά «δημογραφική βόμβα» για τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και, ταυτοχρόνως, τη μεγαλύτερη πρόκληση για την πολιτική της ηγεσία...

Τα δελφίνια απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ από τις γυναίκες χάρη στην…

Τα δελφίνια είναι γνωστά ως πλάσματα με έντονη σεξουαλική ζωή. Η επιστημονική έρευνα έχει διαπιστώσει στο παρελθόν πως χρησιμοποιούν χέλια για αυτοϊκανοποίηση ενώ είναι ευρέως γνωστό πως είναι από τα λιγοστά θηλαστικά που, όπως και οι άνθρωποι, κάνουν σεξ για απόλαυση και κοινωνικοποίηση κι όχι μόνο για λόγους αναπαραγωγής. Τώρα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν κι άλλο ένα συγκλονιστικό στοιχείο της σεξουαλικής ζωής των δελφινιών.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ερευνητές, η κλειτορίδα των δελφινιών εμφανίζει μεγάλες ομοιότητες με εκείνη των ανθρώπων.

Το θαύμα του Θοδωρή και η μάχη με τη νόσο Batten κόντρα σε όλες τις ιατρικές προβλέψεις

Ως «θαύμα» χαρακτηρίζεται η περίπτωση του Θοδωρή Ντούμα, του μοναδικού φοιτητή παγκοσμίως που διαγνώστηκε με νόσο Batten σε ηλικία έξι ετών και σήμερα ζει στοχεύοντας να πάρει μέρος στην έρευνα της γονιδιακής θεραπείας που βρίσκεται σε κλινικό στάδιο σε αμερικανικό πανεπιστήμιο, ενώ παράλληλα φοιτά στο 3ο έτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η νόσος Batten είναι μια σπάνια νευρολογική, εκφυλιστική ασθένεια, η οποία «χτυπά» πρώτα στην όραση, ενώ στη συνέχεια εμφανίζονται κινητικά προβλήματα και κρίσεις επιληψίας. Σύμφωνα με το Εθνικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Ανθρωπίνου Γονιδιώματος, η νόσος μπορεί να προσβάλλει 1 στους 12.500 ανθρώπους.