Ανάρπαστα τα νέα Laptop MateBook D Series της Huawei στην Ελλάδα

Με τεράστια επιτυχία στέφθηκε το λανσάρισμα των laptop MateBook D της Huawei στην Ελλάδα, αφού εξαντλήθηκε όχι μόνο το αρχικό απόθεμα που είχε διατεθεί για την προπαραγγελία, αλλά το σύνολο των διαθέσιμων συσκευών σε όλο το δίκτυο των συνεργαζόμενων καταστημάτων. Με την ζήτηση να αποδεικνύεται  τέσσερις φορές υψηλότερη των αρχικών εκτιμήσεων της εταιρείας.

Ο λόγος για τα νέα μοντέλα της σειράς MateBook D της Huawei, τα κομψά, ελαφριά αλλά πανίσχυρα MateBook D14 και MateBook D15, τα οποία κατέφθασαν στην Ελλάδα στα τέλη Φεβρουαρίου,

Ο κορονοϊός μπορεί να κοστίσει 211 δισ. δολάρια στις οικονομίες Ασίας-Ειρηνικού

Ο κοροναϊός θα μπορούσε να κοστίσει 211 δισ. δολάρια στις οικονομίες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού φέτος και να οδηγήσει την ανάπτυξη στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και μια δεκαετία, προειδοποίησε σήμερα ο οίκος S&P Global Ratings, ενώ οι κυβερνήσεις της περιοχής κινητοποιούνται για να αντιμετωπίσουν την επιδημία.

Με βάση το χειρότερο σενάριο, η Κίνα θα μπορούσε να καταγράψει ανάπτυξη κάτω του 3%, ενώ οι οικονομίες της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας και του Χονγκ Κονγκ μπορεί να «φλερτάρουν με την ύφεση», ανέφερε σε έκθεση του ο διεθνής οίκος.

Πέντε νεκροί στην Ισπανία από τον κορονοϊό και άλμα των κρουσμάτων

Πέντε άνθρωποι απεβίωσαν στην Ισπανία αφού προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 80, φθάνοντας τα 345, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι ισπανικές αρχές.

Οι νεκροί «ήταν όλα πρόσωπα υψηλού κινδύνου», ηλικιωμένα ή πάσχοντα από άλλες παθολογίες, υπογράμμισε στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο Φερνάντο Σιμόν, υπεύθυνος του εθνικού κέντρου για τον συντονισμό έκτακτων υγειονομικών καταστάσεων.

Κορονοϊός: 12 νέα κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο στον Νείλο

Οι αιγυπτιακές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα, Παρασκευή πως εντόπισαν 12 κρούσματα του νέου κορονοϊού μεταξύ των μελών του πληρώματος ενός κρουαζιεροπλοίου στον Νείλο.
Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του πως τα 12 κρούσματα, που είναι όλα ασυμπτωματικά, εντοπίσθηκαν μεταξύ των αιγύπτιων εργαζομένων στο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο έπλεε από το Ασουάν προς στο Λούξορ, στην Άνω Αίγυπτο.
Οι αρχές ειδοποιήθηκαν αφού ένας αμερικανοταϊβανός πολίτης αποδείχθηκε πως ήταν η πηγή της διάδοσης της νόσου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Ο Ερντογάν είναι ικέτης του Κρεμλίνου – Ο Πούτιν τον έχει στο χέρι»

Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει τη συμφωνία Ρωσίας - Τουρκίας για κατάπαυση του πυρός στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας και αναφέρεται με καυστικό τρόπο στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνάντηση του Τούρκου προέδρου με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα, σύμφωνα με τη Deutsche Welle. Η Süddeutsche Zeitung χαρακτηρίζει τον Ερντογάν «ικέτη» του Κρεμλίνου και σημειώνει: «Ο πόλεμος στο Ιντλίμπ, το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη Συρία, δεν μπορεί πλέον να κερδηθεί από τον Ερντογάν και με τους συμμάχους του, τους αντάρτες της Συρίας. Ο Πούτιν έχει τον Ερντογάν στο χέρι.

Κύπελλο Ελλάδας: Τι γράφει το φύλλο αγώνα για το επεισοδιακό παιχνίδι ΑΕΚ-Άρης

Το επεισοδιακό παιχνίδι για το Κύπελλο Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Άρη στο ΟΑΚΑ λαμβάνει συνέχεια, καθώς στη δημοσιότητα έχει βγει το φύλλο αγώνα που συνέταξαν οι διαιτητές.
<
Την Πέμπτη έγινε γνωστή η έκθεση του παρατηρητή, στην οποία αναφέρεται επεισόδιο ανάμεσα στους ιδιοκτήτες των δύο ομάδων Δημήτρη Μελισσανίδη και Θόδωρο Καρυπίδη αλλά και επίθεση σε έναν από τους βοηθούς του διαιτητή.
Τα συγκεκριμένα γεγονότα επιβεβαιώνει και το φύλλο αγώνα των Πορτογάλων διαιτητών όπως αναφέρει η ιστοσελίδα dikografies.blogspot.com.

Κορονοϊός: Γιατί τα αεροπλάνα αναγκάζονται να πετούν ακόμη και… άδεια

Τόνους καυσίμων αναγκάζονται να σκορπούν οι αεροπορικές εταιρείες πάνω από ευρωπαϊκό έδαφος λόγω κορονοϊού. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τους υφιστάμενους ευρωπαϊκούς κανόνες πτήσεων οι αεροπορικές εταιρείες που λειτουργούν εκτός Ευρώπης, πρέπει να συνεχίσουν να πραγματοποιούν κανονικά το 80% των διαθέσιμων χρόνων τους. Ειδάλλως διακινδυνεύουν να τους χάσουν από έναν ανταγωνιστή.
Όπως μετέδωσε το Business Insider η ζήτηση για πτήσεις έχει καταρρεύσει σε όλο τον κόσμο εν μέσω αυξανόμενων φόβων εξάπλωσης του κορoνοϊού. Παρόλα αυτά οι εταιρείες πραγματοποιούν πτήσεις, με πτήσεις – «φαντάσματα», καθώς αν μείνουν καθηλωμένα τα σκάφη στα αεροδρόμια θα χάσουν τους χρόνους πτήσεις (flight slots).

Μαζικές ρευστοποιήσεις στην αγορά ομολόγων

Μαζικές ρευστοποιήσεις οι οποίες προκάλεσαν ισχυρές πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα παρατηρήθηκαν σήμερα στη δευτερογενή αγορά.
Από την άλλη πλευρά, οι επενδυτές στρέφονται τόσο σε αμερικανικά όσο και γερμανικά ομόλογα τα οποία θεωρούνται ασφαλέστερη επενδυτική επιλογή. Αποτέλεσμα του συνδυασμού των παραπάνω ήταν το περιθώριο των ελληνικών 10ετών ομολόγων έναντι των γερμανικών να ξεπεράσει το 2%.
Η εξάπλωση του κοροναϊού πλήττει κυρίως τις πιο ευάλωτες οικονομίες του ευρωπαϊκού νότου,

Εργαζόμενοι μετρό: Υποτυπώδη τα μέτρα προφύλαξης για τον κορωνοϊό

Tην ανησυχία τους ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις συγκοινωνιακές εταιρείες για την προστασία από τον κοροναϊό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία αποτελούν κατεξοχήν σημεία συγκέντρωσης πληθυσμού, είναι ελλιπή εκφράζουν για ακόμα μία φορά οι εργαζόμενοι του μετρό με ανακοίνωσή τους.
«Ανησυχούμε για τη χώρα αλλά ιδιαίτερα ανησυχούμε για την αποτελεσματικότητα των μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας μας τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους εραγαζομένους» επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στη Λειτουργία του Μετρό (ΣΕΛΜΑ).

Κορωνοϊός: Θετικό το δείγμα σε κηδεμόνα μαθητή στη Δάφνη - Στα 45 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε κηδεμόνας μαθητή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης, όπως ενημέρωσε ο Δήμος Δάφνης, με τον συνολικό αριθμό νοσούντων στη χώρα να έχει ανέλθει στους 45.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το νέο κρούσμα στη Δάφνη δεν είναι το 46ο, καθώς πρόκειται για άτομο που είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους και συμπεριλαμβάνεται σε αυτά που είχε ανακοινώσει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, το μεσημέρι.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσιόδρας, ανακοίνωσε δεκατέσσερα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα.

Σέρρες: Πήγε να κλείσει ραντεβού για τον διαβητικό σύζυγό της στο νοσοκομείο και της είπαν από το 2021 και μετά - Εκτός αν θέλει να δώσει 40 ευρώ

Πήγε να κλείσει ραντεβού για τον διαβητικό σύζυγό της στο γενικό νοσκομείο Σερρών και της είπαν ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο ραντεβού για εξέταση μέχρι το τέλος του 2020, εκτός αν επιθυμεί να κλείσει απογευματινό ραντεβού το οποίο κοστίζει 40 ευρώ.
Το συγκεκριμένο περιστατικό καταγγέλλει αναγνώστρια του topontiki.gr. Η Γ.Δ. αναφέρει στην καταγγελία της ότι ο σύζυγός της είναι 44 ετών άνεργος και πάσχει από διαβήτη τύπου 2.

Πανικός δίχως φρένο στη Wall Street: Νέα «βουτιά» φέρνει ο κορωνοϊός

Παρά τα ισχυρά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, η Wall Street τελεί υπό μεγάλη πίεση και νευρικότητα λόγω της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.
Γύρω στις 18.10 ώρα Ελλάδος, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης υποχωρούσε κατά 2,04% και διαμορφωνόταν στις 25.589,22 μονάδες.
Ο δείκτης εταιριών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq υποχωρούσε κατά 2,24% στις 8.543,17 μονάδες.
Ο δείκτης S&P 500, που αντιπροσωπεύει τις 500 μεγαλύτερες εισηγμένες επιχειρήσεις στη Wall Street, κατέγραφε πτώση 2,28%, και διαμορφωνόταν στις 2.954,94 μονάδες.

Προσήχθη ο διαχειριστής της ρατσιστικής σελίδας - Εκλιπαρούσε τους αστυνομικούς να τον αφήσουν

Στην Ασφάλεια Βόλου προσήχθη ο διαχειριστής της ρατσιστικής σελίδας «Σύλλογος Κυνηγών Λαθρομεταναστών» στο Βόλο.
Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, ο 34χρονος εκλιπαρούσε τους αστυνομικούς λέγοντας ότι «ήταν μια ανοησία, δεν τα εννοούσαμε. Αφήστε μας,  δεν θα πειράξουμε κανέναν. Ήταν όλα ένα λάθος».
Το περιεχόμενο της σελίδας προκάλεσε «σάλο» χθες, μόλις γνωστοποιήθηκε η ύπαρξή της. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο διαχειριστής που δηλώνει στο προφίλ του και δόκιμος ανθυπολοχαγός του στρατού αλλά και  μέλη της ομάδας είναι πρόσωπα γνωστά στην Ασφάλεια.

Έβρος: Αλλαγή στάσης της Τουρκίας - Αδειάζουν τα σύνορα από πρόσφυγες και μετανάστες

Εξελίξεις προκάλεσε στην τουρκική πλευρά των συνόρων στον Έβρο η συμφωνία για εκεχειρία στην Συρία μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν που ανακοινώθηκε χθες στη Μόσχα.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ανδριανούπολη, Αρ. Φερεντίνου, η Τουρκία προχώρησε στο κλείσιμο της συνοριακής πύλης στο Παζάρ Κουλέ, με αποτέλεσμα την σημαντική μείωση της πίεσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Επίσης, όπως συμπλήρωσε, η τουρκική υπηρεσία μετανάστευσης διαμηνύει στους πρόσφυγες και μετανάστες ότι μπορούν να μεταβούν με λεωφορείο πίσω στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί στις χώρες προέλευσής τους.

Γιος γνωστού επιχειρηματία ο νεαρός που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον άνδρα στο Καβούρι

Γιος γνωστού επιχειρηματία είναι ο 24χρονος, ο οποίος ξυλοφόρτωσε την περασμένη Δευτέρα μέχρι θανάτου 47χρονο σε συγκρότημα κατοικιών στη θέση Φάρος στο Καβούρι.
Όπως αναφέρει το Huffingtonpost.gr  24χρονος, ο οποίος έχει το ίδιο όνομα με τον παππού του που έστησε έναν επιχειρηματικό κολοσσό, γρονθοκόπησε εκτός ελέγχου 47χρονο γείτονά του για ασήμαντη αφορμή. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 24χρονος έβγαινε από το σπίτι του μαζί με την κοπέλα του όταν ο 47χρονος έκανε κάποιο σχόλιο. Στη συνέχεια, ενδεχομένως γιατί ο 24χρονος είχε