Ανταλλαγή Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου με τους τραυματισμένους μαχητές του Αζοφστάλ, προτείνει το Κίεβο

 Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν στη νοτιοδυτική Ρωσία, από βομβαρδισμό που προήλθε από την Ουκρανία, υποστήριξε σήμερα ο Ρώσος κυβερνήτης της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ, Βιατσεσλάβ Γκλαντκόφ.

«Μέχρι στιγμής, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο και υπάρχουν τρεις τραυματίες» από τον βομβαρδισμό ενός μεθοριακού χωριού, ανέφερε ο Γκλαντκόφ σε ανάρτησή στο Telegram.

Βουλγαρία: Θα παραλαμβάνει LNG από τις ΗΠΑ από τον Ιούνιο μετά το κλείσιμο της στρόφιγγας από τη Ρωσία

 Η Βουλγαρία θα παραλαμβάνει από τον Ιούνιο προμήθειες αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) για να τη βοηθήσουν μετά τη διακοπή των παραδόσεων φυσικού αερίου από τη ρωσική Gazprom, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Η διευθέτηση αυτή συμφωνήθηκε σε μια συνάντηση στην Ουάσινγκτον ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κίριλ Πετκόφ και την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, διευκρίνισε η κυβέρνηση.

Καμερούν: Συντριβή αεροσκάφους με 11 επιβαίνοντες

 Ένα αεροσκάφος με 11 επιβαίνοντες, το οποίο ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία συντήρησης αγωγών υδρογονανθράκων, συνετρίβη σήμερα σε δάσος του κεντρικού Καμερούν, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της αφρικανικής χώρας.

Κίνα: Αεροσκάφος βγαίνει από τον διάδρομο και παίρνει φωτιά – 40 ελαφρά τραυματίες

 Τρομακτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Τσονγκτσίνγκ (νοτιοδυτικά) όταν αεροσκάφος της κινεζικής εταιρείας Tibet Airlines βγήκε από διάδρομο αποπροσγειώσεων σήμερα το πρωί και έπιασε φωτιά, χωρίς ωστόσο να χάσει τη ζωή του κάποιος από τους επιβαίνοντες, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι 113 επιβάτες και τα εννέα μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν από το αεροσκάφος και είναι «ασφαλείς»,