Ρωσία: Ο Μεντβιέντεφ εξετάζει έξοδο της χώρας του από το Πρωτόκολλο του Κιότο

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβιέντεφ υπαινίχθηκε σήμερα μία πιθανή έξοδο της χώρας του από το Πρωτόκολλο του Κιότο για τη μείωση των εκπομπών αερίου που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, εκτιμώντας πως δεν συμφέρει τη Μόσχα να παραμείνει..

Αλιάκμονας: O ποταμός της καθαρής ενέργειας..

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Στα σχολικά βιβλία ο ποταμός Αλιάκμονας είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός της Ελλάδας. Εχει τις πηγές του στον Γράμμο και τις εκβολές του στον Θερμαϊκό Κόλπο, διασχίζοντας πέντε νομούς. Στην αναθεώρησή τους τα σχολικά εγχειρίδια θα πρέπει τώρα να τον αναφέρουν ως τον ποταμό της καθαρής ενέργειας..

Πάτησε γκάζι το πρώτο απορριμματοφόρο που καίει... τηγανέλαιο!


Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κυκλοφορεί το πρώτο απορριμματοφόρο που καίει... τηγανέλαια.
Το απορριμματοφόρο δεν υπέστη καμία απολύτως μετατροπή, ενώ για την κίνησή του χρησιμοποιεί καύσιμα, η μισή ποσότητα των οποίων είναι το μείγμα από τηγανέλαια και η άλλη μισή συμβατικό καύσιμο
Το απορριμματοφόρο δεν υπέστη καμία απολύτως μετατροπή..

Αμφίβιο σπίτι «κολυμπάει» στις πλημμύρες

Η ειδικά κατασκευασμένη δεξαμενή στη βάση του επιτρέπει να ανασηκώνεται όταν γεμίζει νερό.Το πρωτοποριακό σύστημα της εταιρείας Baca Architects ανυψώνει το σπίτι ώστε να παραμένει στεγνό σε περίπτωση πλημμύρας. Δείτε το σχετικό βίντεο..

«Πάτησε γκάζι» το λιώσιμο των πάγων Συρρικνώνονται τρεις φορές ταχύτερα από ό,τι 20 χρόνια πριν

Σοκ προκαλούν οι νέες μετρήσεις για το λιώσιμο των πάγων στις πολικές περιοχές της Γης. Σύμφωνα με τους ειδικούς οι πάγοι λιώνουν στις περιοχές αυτές με ρυθμό τρεις φορές ταχύτερο σε σύγκριση με 20 χρόνια πριν. Αυτό έχει ως επίπτωση την αξιοσημείωτη αύξηση των επιπέδων της θάλασσας, γεγονός που αποτελεί - μεταξύ άλλων - απειλή για πολλές νησιωτικές και παράκτιες περιοχές του πλανήτη..

«Άρωμα» Χριστουγέννων σε μουσεία και ιδρύματα

Εορταστικό το «άρωμα» που πλημμυρίζει την Αθήνα, με μουσεία και ιδρύματα να φορούν τα γιορτινά τους και να οργανώνουν ποικίλα bazaar, ως τρόπο αγοράς όμορφων και προσιτών χριστουγεννιάτικων δώρων, με αντάλλαγμα την ενίσχυση των ίδιων ή άλλων σημαντικών φορέων..

President Obama Speaks on Extending Tax Cuts for Middle Class Families

President Obama makes the case for extending tax cuts for middle-class families by visiting a business that depends on middle-class consumers during the holiday season, and could be impacted if taxes go up on 98 percent of Americans at the end of the year...

.. Διασκεδαστικά πειράματα.. μας χαρίζουν όμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια

Magic Christmas..
 Eνα από τα πολλά ωραία που «μας τελειώνουν» στην εποχή που ζούμε είναι η σιγουριά του χιονιού την περίοδο Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς. Φυσικά - ή «αφύσικα» -..

Θεσσαλονίκη: Άναψαν τα φώτα στο «Χριστουγεννιάτικο χωριό»

Ο Άγιος Βασίλης υποδέχτηκε μεγάλους και παιδιά στο καινούριο του σπίτι, στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη! Η πόλη μπήκε στους ρυθμούς των γιορτών, με τα επίσημα εγκαίνια του «Χριστουγεννιάτικου χωριού», που εκτείνεται από την λεωφόρο Νίκης, μέχρι το άγαλμα του Βενιζέλου..