Μόνος εναντίον όλων: Ρώσος στρατιώτης αποκρούει πολυάριθμη ουκρανική επίθεση – Καμία ελπίδα για το Κίεβο – Μεγάλες απώλειες στα “πλευρά” του Μπαχμούτ

 Ένα πραγματικά συγκλονιστικό βίντεο από τις μάχες στα βόρεια του Μπαχμούτ, στην Berkhovka, δημοσίευσαν ρωσικές στρατιωτικές πηγές.

Το βίντεο δείχνει τις δραματικές σκηνές από μια αποτυχημένη ουκρανική αντεπίθεση βόρεια του Μπαχμούτ. Πρωταγωνιστής, ένας Ρώσος στρατιώτης.

Ο Ρώσος στρατιώτης υπερασπίζεται μόνος του, όπως θα δείτε και στο βίντεο, το σύμπλεγμα χαρακωμάτων μέχρι να έρθουν ενισχύσεις.

Ξεκινούν χερσαίο αποκλεισμό Καλίνινγκραντ και Λευκορωσίας – Μαζική ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων Λετονίας, Λιθουανίας, Πολωνίας – Δείτε βίντεο Πολωνός Στρατηγός: Δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε όπλα!

 Για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία, Πολωνία, Λιθουανία και Λετονία μεταφέρουν ταυτόχρονα στρατιωτικές δυνάμεις προς τα σύνορα με Λευκορωσία και Ρωσία.

Και οι τρεις χώρες προετοιμάζονται για ολικό χερσαίο αποκλεισμό της Λευκορωσίας και κατ’ επέκταση του ρωσικού θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Αν όντως, αυτό είναι το σχέδιο, τότε κάποιοι προσπαθούν να αναζωπυρώσουν μια κατάσταση και να εξαπολύσουν μια σύγκρουση παρασύροντας ολόκληρη τη Δύση σε αυτήν.

Οι Ρουμάνοι έβλεπαν τους Ρώσους να ισοπεδώνουν τα πάντα σε ακτίνα 1 χλμ στον Δούναβη – Βάσεις, μισθοφόροι, αποθήκες, λιμάνι κτλ

 Οι Ρουμάνοι πολίτες έβλεπαν τις ρωσικές βόμβες και drones καμικάζι Geran-2 να σαρώνουν τα πάντα σε ακτίνα ενός χλμ, βάσεις, συγκεντρώσεις μισθοφόροων, βιομηχανικές εγκαταστάσεις και λιμενικές υποδομές στο Δούναβη.

Οι εκρήξεις σημειώνονταν λίγα μόλις μέτρα από τα ΝΑΤΟϊκά εδάφη της Ρουμανίας αυξάνοντας την πίεση στο Βουκουρέστι. Η Ρωσία μονιμοποιεί πλέον μία κατάσταση όπου ο πόλεμος έχει μεταφερθεί στα σύνορα με Ρουμανία και Πολωνία (Βάγκνερ).

Μπροστά σε γεωπολιτική καταστροφή ΗΠΑ-Γαλλία: Αφίξεις δυνάμεων της Βάγκνερ στον Νίγηρα – Οργή E.Mακρόν με DSGE: “Οι Ρώσοι θα πάρουν όλες τις βάσεις μας”

 Ξεκίνησε η αποστολή στρατιωτικών συμβούλων, δυνάμεων και εκπαιδευτών της Βάγκνερ προς τον Νίγηρα όπως είχε ενημερώσει εδώ και ημέρες το WarNews247 και το τοπίο αρχίζει να αλλάζει:

Η Γερουσία της Νιγηρίας αρνήθηκε στον Πρόεδρο της χώρας το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Νιγηρίας για τη διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης στον Νίγηρα.

Το Τσαντ, η Γκάνα και άλλες χώρες αρχίζουν να υποχωρούν και πλέον αρχίζουν τα ζόρια για την Δύση και κυρίως τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Αν τελικά η Νιγηρία δεν εμπλακεί, ποιος θα ηγηθεί των δυνάμεων του ECOWAS;

Ασχετοσύνη Αδωνη: Ανακάλυψε τώρα τη μέρα των 27 ωρών!

 Αφού πρώτα ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπεται να εργάζεται κάποιος δύο 8ωρα τη μέρα, μετά το «μάζεψε», διότι έμαθε ότι αυτό απαγορεύεται

Με πρόσχημα την ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας «για διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας», η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θεσπίσει στο ελληνικό Δίκαιο τη δυνατότητα εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες.

Την αποκάλυψη έκανε χθες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Αδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική συνέντευξή του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θεσπίζουμε τη δυνατότητα εργαζομένου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες.

Κυβέρνηση ασυδοσίας, αντιπολίτευση σε αφασία

 Ο Μητσοτάκης έφερε με κρυψίνοια προ τετελεσμένων τη χώρα για μείζονα εθνικά ζητήματα. Στον… ύπνο του δικαίου ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, «Σπαρτιάτες», Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας

Στην πολιτική χρειάζονται δύο για να γίνει ατύχημα. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αυθαιρετεί συστηματικά, όταν η αντιπολίτευση επιτελεί τον ρόλο της. Ακόμα κι αν μια κυβέρνηση διαθέτει ικανή πλειοψηφία στη Βουλή για να περνά ό,τι θέλει, η αντιπολίτευση έχει το καθήκον να ελέγχει το κυβερνών κόμμα και να ενημερώνει τους πολίτες.

Γελοιοποιήθηκαν οι δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία: Με 1,5% θα «τρέξει» η ρωσική οικονομία το 2023, σύμφωνα με το ΔΝΤ

 Η Wall Street Journal αυτή την εβδομάδα χαρακτήρισε τον οικονομικό πόλεμο κατά της Ρωσίας «αδιέξοδο», συγκρίνοντάς τον με την κατάσταση στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει δηλώσει ότι αναμένει η ρωσική οικονομία να αναπτυχθεί κατά 1,5% φέτος παρά το πρωτοφανές κύμα κυρώσεων από τη Δύση κατά της χώρας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, την οποία ο πρόεδρος Biden υποσχέθηκε κάποτε να «μετατρέψει το ρούβλι σε χαρτοπόλεμο».
Η ρωσική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 2,1% πέρυσι, αλλά έχει ανακάμψει καθώς η Ρωσία προσαρμόζεται στις κυρώσεις βρίσκοντας πολλαπλούς τρόπους να τις υπερβεί.

Η Ρωσία ξεκαθαρίζει: Δεν υπάρχει έδαφος για συνομιλίες με την Ουκρανία με σκοπό την επίλυση της κρίσης

 Δεν υπάρχει έδαφος για οποιαδήποτε συμφωνία με το Κίεβο για τη διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Dmitry Peskov σε συνέντευξή του στους New York Times.

«Δεν υπάρχουν προς το παρόν λόγοι για συμφωνία.
Θα συνεχίσουμε την ειδική επιχείρηση και στο εγγύς μέλλον», είπε.
Οι αρχές της Ρωσίας έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι έτοιμες για συνομιλίες με την Ουκρανία, ωστόσο, όπως σημείωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, το μεγαλύτερο εμπόδιο στην πορεία προς τις συνομιλίες είναι το διάταγμα του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky της 30ης Σεπτεμβρίου 2022 που απαγορεύει κάθε συνομιλία με τη Ρωσία.

Newsweek: Η ήττα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανέδειξε την αχίλλειο πτέρνα του ΝΑΤΟ

 Η πολεμική τακτική της συμμαχίας δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ σοβαρά σε μια σύγκρουση με έναν ισχυρό αντίπαλο, επισημαίνει στρατιωτικός αναλυτής στο Newsweek

H ανεπιτυχής αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έδειξε την ευπάθεια του ΝΑΤΟ όσον αφορά έναν ισότιμο αντίπαλο με ισχυρή δύμαμη από αέρος και όπλα υψηλής τεχνολογίας, γράφει το Newsweek τη Κυριακή 6 Αυγούστου 2023.
Κανείς στρατός του ΝΑΤΟ δεν έχει εμπλακεί σε εχθροπραξίες όπως αυτές που βίωσαν οι Ουκρανοί τους τελευταίους 18 μήνες.

Για «βίαιη διόρθωση» στη Wall πρoειδοποιούν επενδυτικές τράπεζες - «Φούσκα» ο δείκτης S&P 500, λόγω ενθουσιασμού για την ΑΙ

 Οι μετοχές μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των επενδυτών για το 2023 – αλλά ορισμένοι αναλυτές προειδοποιούν για μεγάλο sell off καθώς η αγορά φτάνει σε νέα υψηλά.

Ο δείκτης S&P 500 έχει μια από τις καλύτερες χρονιές του από το 1927, κυρίως χάρη στα κύματα ενθουσιασμού που έχει ξεσηκώσει στη Wall Street η τεχνητή νοημοσύνη.
Το 2022  ο S&P 500 είχε πτώση κατά 20%  αλλά πλέον έχει αυξηθεί κατά 18% από τις αρχές του 2023 και απέχει μόλις 6% από τα ιστορικά υψηλά των των 4.796 μονάδων, που σημείωσε τον Ιανουάριο του 2022.

Οι εισηγμένες εταιρείες που κάποτε μεσουρανούσαν αλλά σήμερα φιγουράρουν στη λίστα της ΑΑΔΕ με τους μεγαλοοφειλέτες

 «Κρέμασε στα μανταλάκια» τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου η ΑΑΔΕ, αλλά μόνο αστεία μπορεί να χαρακτηριστεί η λίστα και ουσιαστικά εκθέτει το δημόσιο, αφού τα περισσότερα από αυτά τα ποσά όχι δεν μπορεί να τα εισπράξει αλλά δε μπορεί να βρει και τους οφειλέτες.

Ένα μικρό ποσό άλλωστε να μπορούσε να εισπράξει δε θα είχαμε ανάγκη από μνημόνια.
Η αλήθεια είναι πως η ίδια λίστα επαναλαμβάνεται εδώ και πολλά χρόνια χωρίς λόγο και χωρίς να έχει υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα από τις κυβερνήσεις.

Ιαπωνία: Ρίχνουν το ραδιενεργό νερό από τη Fukushima στη θάλασσα τέλη Αυγούστου

 Στα τέλη Αυγούστου αναμένεται να αρχίσει η Ιαπωνία τις ρίψεις επεξεργασμένου ραδιενεργού νερού στη θάλασσα αναφέρει σε δημοσίευμα της η ιαπωνική εφημερίδα Asahi Shimbun, επικαλούμενη πηγές στην ιαπωνική κυβέρνηση.

Βάσει του δημοσιεύματος, οι ιαπωνικές αρχές αναμένεται να προχωρήσουν σε αυτήν την ενέργεια αφού πρώτα ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Fumio Kishida συναντηθεί με τον Αμερικάνο πρόεδρο Joe Biden και τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Yoon Suk Yeol στην Ουάσινγκτον την ερχόμενη εβδομάδα.

Δραματικές στιγμές στην Ουκρανία, η Ρωσία διέλυσε στρατηγικές εγκαταστάσεις με πυραύλους - Οι Wagner «μπήκαν» Πολωνία

 Έως τώρα έχει αποδειχθεί ότι η ζημιά που προκαλούν οι Ουκρανοί στην Ρωσία ανταποδίδονται με 10πλάσιας ισχύος αντίποινα…  - Andrzej Duda (Πρόεδρος Πολωνίας): Το πραξικόπημα των Wagner ήταν fake, ήταν σχέδιο να πάνε στην Λευκορωσία 

Μετά τις συνεχείς επιθέσεις με drones κατά του ναυτικού της Ρωσίας από τους Ουκρανούς… η σειρά των αντιποίνων δεν έχει προηγούμενο από τον ρωσικό στρατό…
Έως τώρα έχει αποδειχθεί ότι η ζημιά που προκαλούν οι Ουκρανοί στην Ρωσία ανταποδίδονται με 10πλάσιας ισχύος αντίποινα…