Triton: Ο ηλεκτρονικός φύλακας των ρωσικών αρμάτων μάχης που διαλύει τα θανατηφόρα drones – kamikaze των Ουκρανών

 Στον συνεχιζόμενο πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, τα drones FPV (First-Person View ή kamikaze) έχουν χρησιμοποιηθεί ουσιαστικά και από τις δύο πλευρές.

Είναι εξοπλισμένα με αυτοσχέδιες κεφαλές για να στοχεύουν αποτελεσματικά τεθωρακισμένα οχήματα, οχυρώσεις και το προσωπικό μέσα σε αυτά.
Η επιτυχής χρήση αυτών των UAV φαίνεται ότι οδήγησε τη Μόσχα να αναπτύξει και να εφαρμόσει ένα ηλεκτρονικό αμυντικό σύστημα σε ρωσικά άρματα μάχης για την προστασία τους από τα drones FPV.

Ρωσία: Τα νέα πυρηνοκίνητα υποβρύχια Yasen-M θα εξοπλιστούν με υπερηχητικούς πυραύλους Zircon

 Η Ρωσία προχωρεί στον εξοπλισμό των νέων πυρηνοκίνητων υποβρυχίων της με υπερηχητικούς πυραύλους Zircon, δήλωσε στο κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ο επικεφαλής της μεγαλύτερης ρωσικής ναυπηγικής εταιρείας σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.

«Τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια πολλαπλών χρήσεων του προγράμματος Yasen-M … θα εξοπλίζονται σε μόνιμη βάση με το πυραυλικό σύστημα Zircon», δήλωσε στο RIA ο Αλεξέι Ραχμάνοφ, διευθύνων σύμβουλος της United Shipbuilding Corporation (USC).

Tεράστιο πλήγμα στο γόητρο του ΝΑΤΟ: Η Ρωσία παρουσιάζει στην διεθνής στρατιωτική έκθεση «Army 2023» τα δυτικά «τρόπαια του πολέμου» που αιχμαλώτισε στην Ουκρανία

 Η διεθνής στρατιωτική έκθεση «Army 2023» ξεκίνησε την Δευτέρα 14 Αυγούστου στη Μόσχα, με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας να ανακοινώνει ότι θα παρουσιαστούν περίπου 1.500 αμυντικοί εξοπλισμοί.

Η Ρωσία επιδεικνύει κάποιους από τους πιο προηγμένους εξοπλισμούς της, ωστόσο αυτό που «τράβηξε τα βλέμματα» στην έκθεση ήταν η επίδειξη ουκρανικού και δυτικού αμυντικού εξοπλισμού που αιχμαλώτισε κατά την διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Κίεβο: Το Τάγμα Αζόφ επέστρεψε στην ανατολική Ουκρανία

 Το Τάγμα Αζόφ αναδιοργανώθηκε και έγινε Ταξιαρχία, μέλη της οποίας επέστρεψαν σε μέτωπα στην ανατολική Ουκρανία, πολεμώντας ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, υποστηρίζει το Κίεβο.

«Η θρυλική ταξιαρχία Αζόφ έχει ξεκινήσει επιχειρήσεις μάχης στη δασική περιοχή Σερεμπριάνκα», δήλωσε ο συνταγματάρχης Μικόλα Ουρσαλόβιτς, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ουκρανικής εθνοφρουράς, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Κολομβία: Σεισμός 6,1 Ρίχτερ και μετασεισμός 5,6 βαθμών βιντεο..

 Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών σημειώθηκε στις 12:04 (τοπική ώρα, 20:04 ώρα Ελλάδος) στην κεντρική Κολομβία και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πρωτεύουσα Μπογοτά, όπως ανακοίνωσε το γεωδυναμικό ινστιτούτο της χώρας.

Το επίκεντρο εντοπίζεται στην τοποθεσία Ελ Καλβάριο, 40 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μπογοτά, ενώ το εστιακό βάθος ήταν λιγότερο από 30 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), ο σεισμός είχε μέγεθος 6,3 βαθμών.

Άδεια εισόδου σε τρία ρωσικά επιβατικά αεροσκάφη από Φινλανδία – Εσθονία για να αποφύγουν καταιγίδα

 Τρία ρωσικά επιβατικά αεροσκάφη έλαβαν ειδική άδεια για να εισέλθουν εκτάκτως στον εναέριο χώρο της Φινλανδίας και της Εσθονίας, προκειμένου να αποφύγουν καταιγίδες με έντονους κεραυνούς, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι των δύο χωρών.

Τα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους για όλα τα ρωσικά αεροσκάφη, στο πλαίσιο των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Μόσχα λόγω της εισβολής των στρατευμάτων της στην Ουκρανία.

Τουρκική προεδρία προς Ρωσία: Να αποτραπεί η ένταση στη Μαύρη Θάλασσα – Σε «διεθνή ύδατα» δέχτηκε πυρά πλοίο τουρκικών συμφερόντων

 “Οι συνομιλητές στη Ρωσία προειδοποιήθηκαν με τον κατάλληλο τρόπο να αποφύγουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που μπορεί να αυξήσουν τις εντάσεις στη Μαύρη Θάλασσα”, ανακοίνωσε η Άγκυρα σπάζοντας τη σιωπή της τέσσερις ημέρες από όταν πλοίο που ανήκει σε τουρκική εταιρία, αν και φέρει τη σημαία του Παλάου, δέχτηκε προειδοποιητικά πυρά.

«Σιωπηλή απειλή»: Το Μπαχρέιν θα χτίσει τείχη ενάντια στην άνοδο της θάλασσας

 Το Μπαχρέιν, το οποίο ήδη αντιμετωπίζει την ακραία ζέστη, προσπαθεί να αποκρούσει μια άλλη περιβαλλοντική απειλή: την άνοδο της θάλασσας που θα μπορούσε να καταπιεί τμήματα των ακτών του, δήλωσε στο AFP ο υπουργός πετρελαίου και περιβάλλοντος αυτής της νησιωτικής χώρας.

Μέχρι το επόμενο έτος, το μικροσκοπικό κράτος του Κόλπου θα αρχίσει να κατασκευάζει τις παράκτιες άμυνές του ενάντια στη στάθμη της θάλασσας που έχει αρχίσει να προχωρά, διευρύνοντας τις παραλίες, κατασκευάζοντας ψηλότερα θαλάσσια τείχη και ανυψώνοντας τη γη.


Μαλαισία: Δέκα νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους σε αυτοκινητόδρομο – Τρομακτικά βίντεο

 Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους σε αυτοκινητόδρομο στα περίχωρα της Κουάλα Λουμπούρ, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές της Μαλαισίας.

Το αεροσκάφος τύπου Beechcraft 390 Premier 1 είχε απογειωθεί από τη νήσο Λανγκάουι με έξι επιβάτες και δύο μέλη πληρώματος.

«Όλα ήταν πιο εύκολα στα γήπεδα προπόνησης». Γιατί τα δυτικά τανκς δεν βοήθησαν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ούκρανίας

 ΜΟΣΧΑ, 17 Αυγούστου - RIA Novosti, Αντρέι Κοτς.

Το Πεντάγωνο ενέκρινε επίσημα την αποστολή της πρώτης παρτίδας αρμάτων μάχης Abrams στην Ουκρανία - οκτώ οχήματα. Θα παραδοθούν το φθινόπωρο. 

Έτσι, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα διαθέτουν τουλάχιστον τέσσερις τύπους δεξαμενών ξένης κατασκευής.

Για το αν αυτός ο «ζωολογικός κήπος» θα βοηθήσει το καθεστώς του Κιέβου - στο υλικό του RIA Novosti. "Απλοποιημένη" έκδοση Οι Αμερικανοί αποφάσισαν να παραδώσουν 31 Abrams τον Ιανουάριο. 

Ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εκτίμησε τις πιθανότητες απόκτησης μαχητικών F-16 φέτος

 Το Κίεβο δεν θα μπορεί να παραλάβει αμερικανικά μαχητικά F-16 μέχρι το τέλος του 2023. Ο Yuriy Ignat, ο ομιλητής της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Yuriy Ignat, δήλωσε στον αέρα του τηλεμαραθώνιου, αναφέρει το Strana.ua.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ήδη προφανές ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα μπορέσουν να προστατεύσουν την Ουκρανία με αεροσκάφη F-16 αυτό το φθινόπωρο και τον χειμώνα. 


Στο LNR μίλησε για βομβαρδισμό πυρομαχικών διασποράς Marochko: τα πυρομαχικά διασποράς αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 65% των βομβαρδισμών της AFU στα βόρεια του LPR

 ΛΟΥΓΚΑΝΣΚ, 17 Αυγούστου - RIA Novosti.

Στην κατεύθυνση Krasnolimansky, περισσότερο από το 65% των βομβαρδισμών από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πέφτει σε πυρομαχικά διασποράς, δήλωσε στο RIA Novosti ένας στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, απόστρατος αντισυνταγματάρχης του LPR Andrey Marochko.

Την περασμένη Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, Τσάρλι Ντίτς, δήλωσε ότι το Πεντάγωνο δεν σκοπεύει να δημοσιοποιήσει στοιχεία για τον ρυθμό των μη εκραγμένων πυρομαχικών διασποράς.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απέκρουσαν την επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα στα περίχωρα του Ραμποτίνο

 ΣΙΜΦΕΡΟΠΟΛ, 17 Αυγούστου - RIA Novosti. 

Η επίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων σε τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα αποκρούστηκε στα περίχωρα του χωριού Zaporozhye του Rabotino, δήλωσε στο RIA Novosti ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του δημόσιου κινήματος Zaporozhye «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία». 

" "Το πρωί, ο εχθρός επιχείρησε να επιτεθεί στις θέσεις μας με άρματα μάχης και αμερικανικά τεθωρακισμένα Stryker, αλλά σταμάτησε στα περίχωρα του Ραμποτίνο. 

Η μαχητική ισχύς των στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-95 θα διπλασιαστεί

 ΣΑΜΑΡΑ, 17 Αυγούστου - RIA Novosti. 

Η ισχύς των στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-95 θα διπλασιαστεί φέτος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Oleg Bocharov κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην PJSC UEC-Kuznetsov στη Σαμάρα. 

" "Λόγω του τεχνικού, τεχνολογικού εξοπλισμού της επιχείρησης Kuznetsov, παρέχουμε σχεδόν ολόκληρη την παραγωγή της κρατικής αμυντικής παραγγελίας. 

Η FSB συνέλαβε άνδρες στο Zelenogorsk που σχεδίαζαν να ανατινάξουν σταθμούς επικοινωνίας

 KRASNOYARSK, 17 Αυγούστου - RIA Novosti. Στην επικράτεια του Κρασνογιάρσκ, συνελήφθησαν δύο άτομα που σχεδίαζαν να υπονομεύσουν σταθμούς επικοινωνίας βάσης στον κλειστό διοικητικό-εδαφικό σχηματισμό του Zelenogorsk, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της περιφερειακής έδρας της FSB. 

" «Το FSB της Ρωσίας για την Επικράτεια Krasnoyarsk, σε συνεργασία με το FSB της Ρωσίας για την Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια, με την υποστήριξη ισχύος της SOBR της Διεύθυνσης της Ρωσικής Φρουράς για την Επικράτεια Krasnoyarsk, στην επικράτεια ZATO Zelenogorsk, Η τρομοκρατική ενέργεια ανακόπηκε», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εκτόξευσαν τέσσερις οβίδες διασποράς στις περιοχές του Ντόνετσκ

 ΝΤΟΝΕΤΣΚ, 17 Αυγούστου - RIA Novosti. 

Μέσα σε πέντε λεπτά, τα ουκρανικά στρατεύματα εκτόξευσαν τέσσερις βλήματα διασποράς σε διάφορες περιοχές του Ντόνετσκ, ανέφερε στο κανάλι του Telegram το γραφείο της ΛΔΔ στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού Θεμάτων που σχετίζονται με Εγκλήματα Πολέμου της Ουκρανίας. 

«Καταγράφηκε πυρκαγιά από τους ένοπλους σχηματισμούς της Ουκρανίας προς την κατεύθυνση: 09:25 - οικισμός Netaylovo - πόλη Ντόνετσκ (περιοχές Kuibyshevsky και Κιέβου):

To αεροδρόμιο «φάντασμα» στην περίοδο της γερμανικής κατοχής

 Ένα μοναδικό επίτευγμα κάτω από τη μύτη των Γερμανών κατακτητών ήταν η δημιουργία αεροδρομίου στην περιοχή που σήμερα βρίσκεται η τεχνητή λίμνη Πλαστήρα, με στόχο την εξυπηρέτηση των ενεργειών των συμμαχικών δυνάμεων και της ελληνικής αντίστασης.

Ο χώρος του αεροδρομίου βρισκόταν σε υψόμετρο 800 μέτρων και σε απόσταση 25 χλμ. από την Καρδίτσα και κατασκευάστηκε το 1943. Το πρώτο συμμαχικό Αεροπλάνο προσγειώθηκε σε αυτό στις 9 Αυγούστου 1943.

Το ματς του θανάτου – Ουκρανία 1942: Ο αετός του Γ΄ Ράιχ “ξεπουπουλιάζεται” στο γήπεδο

Tην περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Ευρώπη, υπήρξαν περιπτώσεις που οι ναζί ενθάρρυναν τη διοργάνωση αθλητικών διοργανώσεων για τους δικούς τους σκοπούς, την προπαγάνδα, αλλά και την προσπάθεια να “ξεγελάσουν” τους κατακτημένους με “θεάματα”.

Ένα περιστατικό που η απόπειρά τους, γύρισε ανάποδα και εξευτέλισε το Γ΄ Ράιχ, συνέβη στην Ουκρανία το 1942.

Πέμπτη 17 Αυγούστου οι εκδηλώσεις για το Μπλόκο της Κοκκινιάς

 Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Εκτελεσμένους του Μαρτυρικού Μπλόκου της Κοκκινιάς – 17η Αυγούστου 1944, διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει από τη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς (Ηλιουπόλεως 102 Α), την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023 στις 7 το απόγευμα και θα ακολουθήσουν οι «Τιμητικές Καταθέσεις Στεφάνων σε διάφορα σημεία στην πόλη», μνημονεύοντας τους Αγωνιστές του Μπλόκου.


Η κεντρική εκδήλωση του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη για το Μπλόκο της Κοκκινιάς με τις καταθέσεις στεφάνων των αρχών και των φορέων θα πραγματοποιηθεί στο 40ήμερο Μνημόσυνο των Εκτελεσμένων, την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023.

Η σφαγή στο Κομμένο της Άρτας – 16 Αυγούστου 1943 (video)

 Το χωριό Κομμένο στην Άρτα κατά το μεγαλύτερο μέρος της Κατοχής δρούσε ως τοπικό κέντρο μεταφοράς εφοδίων για τους αντάρτες τόσο του ΕΛΑΣ όσο και του ΕΔΕΣ. Η ιταλική διοίκηση της Άρτας αντιμετώπιζε με σχετική επιείκεια και ανοχή την όλη κατάσταση. Όμως στις 12 Αυγούστου του 1943, μετά από διέλευση ανταρτών από το χωριό, η οποία έγινε αντιληπτή από διμοιρία αναγνώρισης της Βέρμαχτ, οι κάτοικοι του χωριού τρομοκρατήθηκαν και εγκατέλειψαν το χωριό και διανυκτέρευσαν στα χωράφια φοβούμενοι αντίποινα των Γερμανών.

79 χρόνια από το Μπλόκο της Κοκκινιάς – 17 Αυγούστου 1944

 Ήταν κοντά 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης 17 Αυγούστου 1944, όταν οι Γερμανοί με τους Έλληνες συνεργάτες τους – κουκουλοφόρους, ξεκίνησαν μια επιχείρηση που οδήγησε σε λουτρό αίματος με ομαδικές εκτελέσεις, εμπρησμούς και λεηλασίες σπιτιών.

Στις μέρες μας ήρθε να προστεθεί ένα στοιχείο που κάνει τραγικά επίκαιρο να θυμάται κανείς τις θηριωδίες των ναζί στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς εκεί που πάτησαν οι μπότες του Γ΄ Ράιχ,