Ζωντανά η προσεδάφιση του σκάφους InSight της Nasa στον Άρη

Για πρώτη φορά από το 2012, διαστημικό σκάφος της NASA προσεδαφίζεται απόψε στον πλανήτη Άρη, με σκοπό να μελετήσει τη σεισμική δραστηριότητα στον «κόκκινο» πλανήτη.
Μετά από ένα ταξίδι 484 εκατομμυρίων χιλιομέτρων με ταχύτητα 19.800 χλμ. την ώρα, το επιστημονικό σκάφος InSight (Interior Exploration using Seismic Investigations,

Ποιο είναι το πολεμικό ναυτικό της Ουκρανίας που «τα έβαλε» με τους Ρώσους

Το ουκρανικό ναυτικό ήρθε με κάπως «βίαιο» τρόπο στην επικαιρότητα μετά το επεισόδιο στο στενό του Κερτς που συνδέει τη Θάλασσα του Αζόφ με τη Μαύρη Θάλασσα, κατά το οποίο η Ρωσία κατέλαβε και κρατάει τρία σκάφη του πολεμικού ναυτικού της χώρας. Ποια είναι όμως η κατάσταση του

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ- «Καμπανάκι» χτυπά η Τράπεζα της Ιταλίας για την οικονομία της χώρας

Την έντονη ανησυχία της εξέφρασε η Κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας με αιτία τις αυξανόμενες αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, προειδοποιώντας ότι οι πρόσθετες πληρωμές τόκων για το χρέος μπορεί να κοστίσουν πολλά δισ. ευρώ ετησίως στο έθνος, καθώς και να απειλήσουν τη σταθερότητα των τραπεζών.
Για ακόμα μια φορά φέτος, οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων πήραν ανοδική πορεία, καθώς οι αγορές και οι επενδυτές φέρονται να προβληματίζονται από τα σχέδια της Ρώμης για αύξηση των δημόσιων δαπανών, ακόμα και μετά την απόρριψη του σχεδίου προϋπολογισμού από την Ε.Ε..

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ- Ανακρίσεις στην Ευρωβουλή για το «πλυντήριο» Danske

Λαβράκια έβγαλε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα η κατάθεση του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος Χάουαρντ Γουίλκινσον στο Ευρωκοινοβούλιο για το πλυντήριο «μαύρου χρήματος», που είχε στήσει για περισσότερα από οχτώ χρόνια στην Εσθονία η Danske Bank.
Ο πάλαι πότε επικεφαλής trading του υποκαταστήματος της μεγαλύτερης τράπεζας της Δανίας στο Ταλίν ανέδειξε σε όλο του το εύρος τον ρόλο που διαδραματίζουν στη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες μερικά από τα μεγαλύτερα ιδρύματα του διεθνούς τραπεζικού συστήματος.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ -Συνεργοί στο ξέπλυμα τρεις τραπεζικοί κολοσσοί

Στο «μεγαλύτερο ξέπλυμα μαύρου χρήματος της ιστορίας» συμμετείχαν, όπως όλα δείχνουν, τρεις από τις μεγαλύτερες τράπεζες της υφηλίου.
Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, και σε μικρότερο βαθμό η JP Morgan Chase, η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, και ο -επίσης αμερικανικός- τραπεζικός κολοσσός Bank of America αποτέλεσαν επί χρόνια ανταποκρίτριες τράπεζες της εσθονικής θυγατρικής (Sampo Bank) της δανέζικης Danske Bank.

Η ισχύς των δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού Ρωσίας και Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα (infographic)

Το πρωί της Κυριακής, τρία πλοία του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού επιχείρησαν να πλεύσουν από το λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα προς τη Μαριούπολη. Όταν τα σκάφη πλησίασαν στον πορθμό του Κερτς, ένα τανκερ εμπόδιζε τη διέλευσή τους καθιστώντας αδύνατη την πλεύση προς την Αζοφική Θάλασσα. Το ένα εκ των σκαφών που είναι ρυμουλκό, εμβολίστηκε από σκάφος του ρωσικού ΠΝ, έγινε ρίψη προειδοποιητικών πυρών ενώ και τα τρία ουκρανικά πλοία οδηγήθηκαν συνοδεία ρωσικών στο λιμάνι του Κερτς.

Φόβοι κλιμάκωσης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας λόγω του θερμού επεισοδίου στην Αζοφική Θάλασσα

Φόβους για επικίνδυνη κλιμάκωση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας προκαλούν οι εξελίξεις μετά το θερμό επεισόδιο στην Αζοφική Θάλασσα, στα ανοιχτά της Κριμαίας, την Κυριακή, όπου ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τρία ουκρανικά σκάφη και συνέλαβαν τα πληρώματά τους, σε ένα περιστατικό κατά το οποίο υπήρξαν ένας εμβολισμός και χρήση πυρών.
Ο Ουκρανός πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, υπέγραψε τη Δευτέρα διάταγμα (το οποίο εγκρίθηκε από το ουκρανικό κοινοβούλιο) για κήρυξη στρατιωτικού νόμου στη χώρα του, όπου οι ένοπλες δυνάμεις έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας.

Οι 5 λόγοι πίσω από το επεισόδιο στη Θάλασσα του Αζόφ μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Έχουν σχεδόν περάσει πέντε ολόκληρα χρόνια από την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία, μετά την ανατροπή του Προέδρου Γιανουκόβιτς, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία και την de facto αυτονόμηση των ανατολικών περιοχών της Ουκρανίας, του Ντονμπάς και του Λουχάνσκ.
Η κατάσταση γύρω από την Κριμαία, και ιδιαίτερα στην Θάλασσα του Αζόφ παραμένουν τεταμένες ήδη από τον Μάιο, μετά δηλαδή από τα εγκαίνια της γέφυρας του Κερτς από την Ρωσία.

Πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ την Τετάρτη - Χωρίς ΜΜΕ την Τρίτη

Mε «δεμένο χειρόφρενο» θα παραμείνει η χώρα την Τετάρτη, χωρίς μετρό, τρόλεϊ, πλοία και τρένα, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ. 
Συλλαλητήρια θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.