Πούτιν: «Ένας παλιός φίλος αξίζει περισσότερο από δύο νέους» – Η πρόποση για την Πιονγκγιάνγκ

 Ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν έκανε πρόποση για «τη μελλοντική ενίσχυση της συνεργασίας» με την Πιονγκγιάνγκ, με την ευκαιρία του γεύματος που οργανώθηκε προς τιμήν του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος επισκέφθηκε το κοσμοδρόμιο του Βοστότσνι στη ρωσική Άπω Ανατολή και αναχώρησε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον ρώσο πρόεδρο, όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Μια πρόποση για την ενίσχυση της φιλίας και της συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες μας», δήλωσε ο Πούτιν, όρθιος πίσω από ένα μακρύ

Η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης ρούχων που «πληγώνουν τα συναισθήματα» του κινεζικού λαού

 Το νομοθετικό σώμα της Κίνας προτείνει τροποποιήσεις σε έναν νόμο που θα επιτρέπει στις αρχές να επιβάλλουν πρόστιμα και να συλλαμβάνουν άτομα που φορούν ρούχα τα οποία «πληγώνουν τα αισθήματα του κινεζικού λαού».

Η Επιτροπή του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, η οποία παρουσίασε την πρόταση στην ιστοσελίδα της νωρίτερα αυτό το μήνα, επιδιώκει να απαγορεύσει ενδύματα και σύμβολα που θεωρείται ότι «βλάπτουν το πνεύμα του κινεζικού έθνους».

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα «σπάσει το πρωτόκολλο» φιλοξενώντας τον αρχηγό του Εργατικού κόμματος της Βρετανίας

 Ο Εμανουέλ Μακρόν θα φιλοξενήσει τον Σερ Κιρ Στάρμερ στο Ελυζέ την επόμενη εβδομάδα, καθώς ο ηγέτης των Εργατικών «δοκιμάζει τα νερά» με τη Γαλλία, αναφέρει η Τέλεγκραφ.

Πιστεύεται ότι ο Κιρ Στάρμερ ζήτησε τη συνάντηση και η Γαλλία συμφώνησε με σκοπό να προστατεύσει τη «στρατηγική φύση» της σχέσης της με τη Βρετανία, όποιος κι αν είναι στο τιμόνι του Ηνωμένου Βασιλείου μετά τις επόμενες γενικές εκλογές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Ελυζέ ανέφερε ότι ο Γάλλος πρόεδρος ενημέρωσε τον Ρίσι Σούνακ ότι θα δεχόταν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρώτη φορά, όταν οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ινδία την περασμένη εβδομάδα.

Ένα κρουαζιερόπλοιο με 206 άτομα προσάραξε σε απομακρυσμένο σημείο της Γροιλανδίας

 Ένα κρουαζιερόπλοιο με 206 επιβάτες προσάραξε σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία στην Ανατολική Γροιλανδία και δεν μπορεί να απελευθερωθεί αμέσως, ανακοίνωσε την Τρίτη η Κοινή Αρκτική Διοίκηση του Δανικού στρατού (JAC). Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Ocean Explorer» προσάραξε τη Δευτέρα στο Alpefjord στο εθνικό πάρκο περίπου 1.400 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας της Γροιλανδίας Nuuk, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς και δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τους επιβαίνοντες ή για το περιβάλλον, πρόσθεσε.

Μ. Σαλβίνι: «Η αύξηση των αφίξεων στη Λαμπεντούζα δεν είναι τυχαία, κάποιος θέλει να βάλει σε δύσκολη θέση μια κυβέρνηση που δεν βολεύει»

 Σε δηλώσεις του προς τα μέλη της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών της Ρώμης, ο γραμματέας της Λέγκα και Ιταλός υπουργός Μεταφορών, Ματέο Σαλβίνι, αναφέρθηκε στην αύξηση των αφίξεων μεταναστών και προσφύγων που καταγράφεται στην Κάτω Ιταλία.

«Το πρόβλημα είναι οι αναχωρήσεις από την Τυνησία, δεν ασκείται ο αναγκαίος έλεγχος. Και μπορώ να πω ότι η αύξηση αυτή των αφίξεων στην Λαμπεντούζα δεν είναι τυχαία. Θεωρώ ότι κάποιος θέλει να βάλει σε δύσκολη θέση, μια κυβέρνηση που “δεν βολεύει”», δήλωσε ο Σαλβίνι.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν κρύβει τον προβληματισμό του για τη συνεργασία Ρωσίας-Β. Κορέας – Πράσινο φως για την πώληση F-35 στη Ν. Κορέα

 Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε προβληματισμό για το γεγονός ότι η Ρωσία επιδιώκει συνεργασία με τη Βόρεια Κορέα σε προγράμματα που δυνητικά θα παραβίαζαν ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Όταν πρόκειται για μια κατά τα φαινόμενα αυξημένη συνεργασία και πιθανή μεταφορά στρατιωτικού υλικού, αυτό προκαλεί προβληματισμό και θα συνιστούσε δυνητικά παραβίαση πολλών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», είπε ο Μάθιου Μίλερ,

ΗΠΑ: Παραμένουν οι κυρώσεις εναντίον του Ιράν μετά τη συμφωνία για απελευθέρωση πέντε Αμερικανών κρατουμένων

 Ο Λευκός Οίκος υπερασπίστηκε σήμερα 13/9 τη συμφωνία με το Ιράν για την αποφυλάκιση πέντε Αμερικανών κρατουμένων, η οποία έχει επικριθεί με σφοδρότητα από τους Ρεπουμπλικάνους, επιμένοντας ότι η Τεχεράνη δεν θα επωφεληθεί από καμία άρση των κυρώσεων σε βάρος της.

Την Δευτέρα η αμερικανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι ενέκρινε την αποδέσμευση 6 δισεκ. δολαρίων, ποσού που παρέμενε «παγωμένο» στη Νότια Κορέα, σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση των πέντε Αμερικανών.

«Δεν πρόκειται για κανενός είδους πληρωμή.

Αποφυλακίζεται η σύζυγος του Ελ Τσάπο

 Η Έμμα Κορονέλ Αισπούρο, η σύζυγος του Μεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουζμάν, πρόκειται να αποφυλακιστεί σήμερα (13.9.2023) από φυλακή των ΗΠΑ, σύμφωνα με τους αξιωματούχους της αστυνομίας.

Η Κορονέλ καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκισης τον Νοέμβριο του 2021, αφού δήλωσε ένοχη για κατηγορίες σχετικά με τη διακίνηση ναρκωτικών και το ξέπλυμα χρήματος που σχετίζονται με την αυτοκρατορία ναρκωτικών του συζύγου της.

 Η ποινή της περιλάμβανε επίσης τέσσερα χρόνια αποφυλάκισης υπό επιτήρηση και κατάσχεση 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων.

Αίγυπτος: Η κυβέρνηση οργανώνει στα σύνορα καταυλισμούς για να φιλοξενηθούν οι πλημμυροπαθείς της Λιβύης

 Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι διέταξε σήμερα να στηθούν καταυλισμοί στα δυτικά σύνορα της χώρας, ώστε να φιλοξενηθούν εκεί επιζώντες από τις καταστροφικές πλημμύρες στη γειτονική Λιβύη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αλ Αχράμ», ο Σίσι ζήτησε να οργανωθούν καταυλισμοί στα παράλια, στα σύνορα με τη Λιβύη, «για τους Λίβυους αδελφούς μας που έχασαν τα σπίτια τους».

Οι λιβυκές αρχές εκτιμούν ότι οι αγνοούμενοι στην πόλη Ντέρνα είναι «χιλιάδες» ενώ οι επιβεβαιωμένοι νεκροί ξεπερνούν τους 3.800.

Η Ρωσία προσελκύει ιδιωτικές επιχειρήσεις σε διαστημικά έργα, είπε ο Πούτιν

 ΒΛΑΔΙΒΟΣΤΟΚ, 12 Σεπτεμβρίου - RIA Novosti. Η Ρωσία προσελκύει ήδη ιδιωτικές επιχειρήσεις σε διαστημικά έργα, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η Roscosmos έχει ήδη λάβει μια απόφαση, με την υποστήριξη της κυβέρνησης (της Ρωσίας - επιμ.), να προσελκύσει, και προσελκύουμε ήδη, ιδιώτες επενδυτές σε αυτόν τον τομέα δραστηριότητας, με μεγάλη επιτυχία», είπε ο Πούτιν στην ομιλία του στην συνεδρίαση της ολομέλειας του WEF. 

Το VIII Eastern Economic Forum πραγματοποιείται στις 10-13 Σεπτεμβρίου 2023 στο Βλαδιβοστόκ στην πανεπιστημιούπολη του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Άπω Ανατολής (FEFU). Το RIA Novosti είναι ο γενικός συνεργάτης πληροφοριών του φόρουμ.

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε πέντε βλήματα HIMARS και 37 drones σε μια μέρα

 ΜΟΣΧΑ, 13 Σεπτεμβρίου - RIA Novosti. Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας αναχαίτησαν πέντε βλήματα HIMARS σε μια μέρα και κατέστρεψαν και κατέστειλαν 37 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ανέφερε την Τετάρτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

" "Η αεράμυνα αναχαίτισε πέντε συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS. Επιπλέον, 37 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταστράφηκαν και κατεστάλησαν από εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου", αναφέρει η δήλωση.

Πασινιάν: Η Ρωσική Ομοσπονδία δεν μπορεί να είναι εγγυητής της ασφάλειας της Αρμενίας λόγω της σύγκρουσης με το Κίεβο

 ΜΟΣΧΑ, 13 Σεπτεμβρίου – RIA Novosti. Λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, το Ερεβάν, τα συμφέροντα του οποίου υπερασπίστηκε η Μόσχα κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στο Καραμπάχ, δεν μπορεί πλέον να βασίζεται στη Ρωσία ως εγγυητή της ασφάλειας, δήλωσε ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν σε συνέντευξή του στο Politico. 

" «Η Αρμενία δεν μπορεί πλέον να βασίζεται στη Μόσχα ως εγγυητή της ασφάλειάς της, ακόμη και όταν αυξάνονται οι φόβοι για μια επιστροφή σε ανοιχτή σύγκρουση με το Αζερμπαϊτζάν», είπε. 

Ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν τρία σκάφη των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα

 ΜΟΣΧΑ, 13 Σεπτεμβρίου – RIA Novosti. Ρωσικά αεροσκάφη κατέστρεψαν τρία ουκρανικά μη επανδρωμένα σκάφη στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με έκθεση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. «Στις 13 Σεπτεμβρίου, στη Μαύρη Θάλασσα, η ναυτική αεροπορία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας ανακάλυψε και

«Φύγετε»! Χιλιάδες Αφρικανοί με ρωσικές σημαίες εισβάλλουν σε γαλλική βάση – Δείτε βίντεο

 Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα του Νίγηρα, Νιαμέι, απαιτώντας από τη Γαλλία να αποσύρει τον πρεσβευτή και τα στρατεύματά της από τη χώρα της Δυτικής Αφρικής, καθώς οι νέοι στρατιωτικοί ηγέτες της κατηγόρησαν την πρώην αποικιακή δύναμη για «παρέμβαση».

Bayraktar TB2 στα χέρια Ρώσων: Τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εντοπίστηκαν στη βάση της Wagner στο Μάλι

 Τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη TB2 Bayraktar εντοπίστηκαν σε στρατιωτική βάση που διατηρεί η ρωσική μισθοφορική οργάνωση Wagner στο Μάλι, όπως αναφέρει ο ερευνητικός ιστότοπος The Insider.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Μάλι αγόρασαν αυτά τα drones από την Τουρκία στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δυνατοτήτων της Πολεμικής τους Αεροπορίας. Τον Δεκέμβριο του 2022, η αφρικανική χώρα παρέλαβε την πρώτη παρτίδα αυτών των drones, χωρίς να προσδιοριστεί ο αριθμός τους.

Η Ουκρανία κτύπησε με πυραύλους το ναυπηγείο της Σεβαστούπολης – Φτιάχνει πλοία για το ρωσικό Ναυτικό

 Επίθεση με πυραύλους κατά της Σεβαστούπολης της Κριμαίας εξαπέλυσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (11/9) οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις. 

Η αντιαεροπορική άμυνας της Ρωσίας ενεργοποιήθηκε και ενεπλάκη για να την αποκρούσει, σύμφωνα με τον Μόσχα κυβερνήτη

Ο Μιχαήλ Ραζβαζάγεφ, ο κυβερνήτης στη Σεβαστούπολη, λιμάνι που αποτελεί τη βάση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ανέφερε μέσω Telegram ότι η επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά σε «μη πολιτική εγκατάσταση».

Κιμ Γιονγκ Ουν σε Β.Πούτιν: «Υποστηρίζω την ιερή μάχη σας με τη Δύση»

 Άρχισαν σήμερα, (13/9) οι διμερείς συνομιλίες ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στο κοσμοδρόμιο του Βοστότσνι, στην ανατολική Ρωσία, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με το επίσημο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, οι συνομιλίες διεξάγονται στην αίθουσα διαπραγματεύσεων του κοσμοδρομίου παρουσία αντιπροσωπειών των δύο χωρών, ενώ διευκρινίζεται πως στις συνομιλίες συμμετέχει και ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού. 

Σλοβακία: Έπαιξαν ξύλο ο πρώην πρωθυπουργός με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών – «Δεν θα σας παραδώσουμε τη μαφία»

 Στα χέρια ήρθαν ο πρώην πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ιγκόρ Μάτοβιτς και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ρόμπερτ Κάλινακ, αφού ο Μάτοβιτς εισέβαλε σε υπαίθρια προεκλογική εκδήλωση του κόμματος του Κάλινακ.

Ο Μάτοβιτς, το κόμμα OLANO του οποίου κέρδισε τις τελευταίες εκλογές του 2020, μάχεται κατά της διαφθοράς, αλλά τελικά απομακρύνθηκε από πρωθυπουργός λόγω τριβών στον κυβερνητικό συνασπισμό.

 Κατηγορεί εδώ και καιρό το SMER-SSD του Κάλινακ και τους ηγέτες του -μεταξύ τους τον Κάλινακ και τον τρεις φορές πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο- ότι είναι διεφθαρμένοι, θεωρώντας τους κύριους αντιπάλους του.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κίνδυνος να υπερχειλίσει η λίμνη Κάρλα και να «πνίξει» τους νομούς Λάρισας και Μαγνησίας – Διακόπηκε η κυκλοφορία οχημάτων

 Τα εκατομμύρια κυβικά νερού που κατεβάζει ο ποταμός Πηνειός λόγω της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων πιθανότατα θα έχουν ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσει και η λίμνη Κάρλα και να πνίξει ολόκληρη την περιοχή που περικλείεται από

Την παράλληλη οδό με το φράγμα της λίμνης Κάρλας στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας από τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων και μέχρι τα όρια του Νομού Μαγνησίας προς το χωριό Καλαμάκι του Νομού Λάρισας.

    Την παράλληλη οδό με το φράγμα της λίμνης Κάρλας στα Κανάλια Μαγνησίας από τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων και μέχρι τέλος του

Στόχος η Δυτική Ουκρανία; – Η Ρωσία θα ξεκινήσει πάλι την μαζική παραγωγή αρμάτων μάχης T-80 μετά από 30 χρόνια!

 Η εμπειρία που έχουν αποκτήσει οι ρωσικές τεθωρακισμένες δυνάμεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία και ο ρόλος που έχουν διαδραματίσει τα άρματα μάχης στις επιχειρήσεις φαίνεται ότι έχουν οδηγήσει το Κρεμλίνο και κατ’ επέκταση την αμυντική βιομηχανία της χώρας να λάβει κάποιες αποφάσεις σχετικά με την κατασκευή νέων αρμάτων μάχης όπως το περίφημο T-80.

Την είδηση αυτή αποκάλυψε ο Alexander Potapov, ο Διευθύνων Σύμβουλος της κατασκευάστριας εταιρείας Uralvagonzavod, η οποία διαθέτει τις εγκαταστάσεις, το προσωπικό και την τεχνογνωσία ώστε να ξεκινήσει πάλι η παραγωγή των τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης τύπου T-80, που όπως ισχυρίζονται οι Ρώσοι, έχουν αποδείξει την αξία τους στα πεδία των μαχών της Ουκρανίας.

Ρώσος στρατιώτης: “Τα Challenger 2 καίγονται πολύ καλά”- ATGM Kornet διέλυσε και δεύτερο βρετανικό άρμα μάχης – Ράκος ο Αρχηγός του Βρετανικού Γενικού Επιτελείου

 Συνέντευξη σε ρωσικά ΜΜΕ παραχώρησε ο Ρώσος στρατιώτης ο οποίος κατέστρεψε το πρώτο βρετανικό άρμα μάχης Challenger 2 στην Ουκρανία, στον τομέα του Ραμποτίνο.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, τα κατεστραμμένα Challenger είναι πλέον δύο.

Ο Διοικητής του 108ου Συντάγματος με διακριτικό κλήσης “Πάστορας” αναφέρει:

“Με τη νυχτερινή όραση εντοπίσαμε το άρμα μάχης να κινείται. Είδαμε ότι ήταν μεγαλύτερο και πιο φωτεινό πράγμα που μας αιφνιδίασε. Επιχειρήσαμε εναντίον αυτού του άρματος μάχης χωρίς να γνωρίζουμε ότι ήταν Challenger 2.