Ιράν: Συνετρίβη ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Αθλητισμού

 Ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Αθλητισμού και Νεολαίας του Ιράν και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους συνετρίβη στην πόλη Μπαφτ, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας Χαμίντ Σατζαντί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

ΕΕ: Η Πολωνία μπλόκαρε τη νέα δέσμη κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

 Οι χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν κατάφεραν ούτε και σήμερα (23.02.2023) να συμφωνήσουν στη νέα δέσμη κυρώσεων που σκόπευαν να επιβάλλουν στη Ρωσία, μετά την συμπλήρωση ενός έτους από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ανέφεραν διπλωματικές πηγές, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Οι 27 χώρες πρέπει να συμφωνήσουν ομόφωνα ώστε να τεθούν σε εφαρμογή οι κυρώσεις στην Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι πηγές είπαν ότι η Πολωνία ήταν αυτή που μπλόκαρε τα μέτρα, με αφορμή τις προτεινόμενες εξαιρέσεις στην απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού συνθετικού καουτσούκ στην ΕΕ.

Η Ισπανία θα στείλει 6 Leopard 2, παλαιότερου τύπου στην Ουκρανία

 Η κυβέρνηση της Ισπανίας πήρε την απόφαση να στείλει καταρχήν έξι βαριά άρματα μάχης Leopard 2A4 στην Ουκρανία, δήλωσε χθες Τετάρτη η υπουργός Άμυνας Μαργαρίτα Ρόβλες, ενημερώνοντας τα μέλη του κοινοβουλίου της χώρας στη Μαδρίτη.

Δεν αποκλείεται να προμηθεύσει περισσότερα στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αν κρίνει πως είναι «απαραίτητο», πρόσθεσε η υπουργός.

Ρωσία: Για άλλη μια φορά, γερμανικά άρματα μάχης θα σκοτώνουν Ρώσους

 Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη κατηγόρησε τη Γερμανία και άλλα κράτη της Δύσης πως στη σύρραξη στην Ουκρανία έχουν ελατήρια ανάλογα με εκείνα των ναζί στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Σε αυτόν τον πόλεμο, όπως και πριν από 80 χρόνια, εμπλέκονται ύπουλοι και ισχυροί εχθροί οι οποίοι θέλουν να κυριεύσουν τη χώρα μας και να μας καθυποτάξουν», πέταξε ο Βασίλι Νεμπένζια απευθυνόμενος στη Γενική Συνέλευση.

«Για άλλη μια φορά, γερμανικά άρματα μάχης θα σκοτώνουν Ρώσους», πρόσθεσε, αναφερόμενος στα βαριά τεθωρακισμένα Leopard 2 που έχουν υποσχεθεί να στείλουν στον ουκρανικό στρατό οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Έκθεση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την πρόοδο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (23.02.2023)‼️

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν να διεξάγουν ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

💥 Στην κατεύθυνση Kupyansky, χτυπήματα της αεροπορίας του στρατού και πυρά πυροβολικού από τη «Δυτική» ομάδα στρατευμάτων έπληξαν το ανθρώπινο δυναμικό του εχθρού στις περιοχές των οικισμών Krakhmalnoe, Peschanoe, Berestovoye της περιοχής Kharkov και Novoselovskoe της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk.