Έκθεση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την πρόοδο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (23.02.2023)‼️

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν να διεξάγουν ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

💥 Στην κατεύθυνση Kupyansky, χτυπήματα της αεροπορίας του στρατού και πυρά πυροβολικού από τη «Δυτική» ομάδα στρατευμάτων έπληξαν το ανθρώπινο δυναμικό του εχθρού στις περιοχές των οικισμών Krakhmalnoe, Peschanoe, Berestovoye της περιοχής Kharkov και Novoselovskoe της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk.

Οι απώλειες του εχθρού προς αυτή την κατεύθυνση ανήλθαν σε 55 στρατιωτικούς, δύο νταλίκες και ένα οβιδοβόλο D-20.


💥 Στην κατεύθυνση Krasno-Limansky, οι ενεργές ενέργειες των μονάδων της ομάδας δυνάμεων "Κέντρο", οι αεροπορικές επιδρομές, τα πυρά πυροβολικού και τα βαριά συστήματα φλογοβόλων νίκησαν το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Yampolovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Stelmakhivka και Chervonaya Dibrova της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, περίπου 85 Ουκρανοί στρατιώτες, ένα μαχητικό όχημα πεζικού, δύο τεθωρακισμένα μαχητικά οχήματα, ένα αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Gvozdika και ένα οβιδοβόλο D-30 καταστράφηκαν προς αυτή την κατεύθυνση.


💥 Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, ως αποτέλεσμα επιθετικών ενεργειών από αποσπάσματα εθελοντών επίθεσης με την υποστήριξη μονάδων του σχηματισμού Pskov των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων, αεροπορικών επιδρομών και πυρών πυροβολικού από την ομάδα δυνάμεων "Νότια", πάνω από 210 Ουκρανοί στρατιωτικοί, έξι τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τέσσερα οχήματα, εγκατάσταση MLRS "Grad" και οβίδα D-20, επιπλέον, μια αποθήκη των πυρομαχικών καταστράφηκαν κοντά στον οικισμό Avdiivka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ.

💥 Στην κατεύθυνση του Νότιου Ντόνετσκ, η επιχειρησιακή-τακτική αεροπορία και το πυροβολικό της ομάδας στρατευμάτων Vostok προκάλεσαν σύνθετη ήττα του πυρός στις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Vodiane, Ugledar, Dobrovolye της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και τον σιδηροδρομικό σταθμό Uglesborochnaya. Οι απώλειες του εχθρού ημερησίως προς αυτή την κατεύθυνση ανήλθαν στους 105 Ουκρανούς στρατιωτικούς, ένα άρμα μάχης, δύο οχήματα μάχης πεζικού, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, καθώς και οι οβίδες Msta-B, D-20 και D-30. Επίσης, έξι αποθήκες με τα πυρομαχικά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας καταστράφηκαν στις περιοχές των οικισμών Razdolnoe, Bogatyr, Ugledar, Razliv, Vodiane της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και του σιδηροδρομικού σταθμού Uglesborochnaya.


💥 Δύο οβιδοβόλα Msta-B και ένα οβιδοβόλο D-30 καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια μιας μάχης με τις συστοιχίες στην κατεύθυνση Kherson κατά τη διάρκεια της ημέρας.

💥 Οι πύραυλοι και το πυροβολικό των ομάδων των στρατευμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας νίκησαν 97 μονάδες του πυροβολικού στις θέσεις βολής, καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό και το εξοπλισμό σε 128 περιοχές. Στην περιοχή του οικισμού Krasnoe της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, καταστράφηκε ο σταθμός ραντάρ για τον εντοπισμό στόχων του αέρα χαμηλού ύψους 35D6.

Το αεροσκάφος Su-25 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας καταρρίφθηκε μέσω αεράμυνας στην περιοχή του χωριού Κιζόμυσ, στην περιοχή του Χερσώνα. Επιπλέον, εννέα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας στις περιοχές των οικισμών Zhovtneve της περιοχής Kharkiv, Karmazinovka, Privolye, Rubizhne, Pshenichnoe της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, Yegorovka, Pervomaiskoye, Novoandreevka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ. της περιοχής Zaporozhye.

📊 Συνολικά, από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, 387 αεροσκάφη, 210 ελικόπτερα, 3222 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 405 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, 7994 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 1038 οχήματα μάχης πολλαπλών πυραυλικών συστημάτων εκτόξευσης889, πυροβόλα όπλα και όλμοι, καθώς και 8501 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων.

 

..<script async src="https://telegram.org/js/telegram-widget.js?21" data-telegram-post="leblorikzov/17423" data-width="100%"></script>

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...