Δεν φαντάζεστε τι εισάγει η Αμερική από την Ελλάδα (Photo)

Ούτε ελαιόλαδο, ούτε φέτα. Κανένα από αυτά τα δύο "εθνικά" μας προϊόντα δεν είναι στην πρώτη θέση των ελληνικών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ, όπως πολλοί θα περίμεναν.
Σύμφωνα με έγγραφο της ελληνικής πρεσβείας στις ΗΠΑ τα κυριότερα εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα για το 2014 ήταν τα ξυραφάκια, όπου η Ελλάδα καταγράφεται ως 2ος προμηθευτής των ΗΠΑ!

Τραγικός επίλογος: Βρέθηκε νεκρή στον βυθό του Αμβρακικού η 36χρονη Μαρία Ιατρού

Στον βυθό του Αμβρακικού, στην Αμφιλοχία, εντοπίστηκε η 36χρονη Μαρία Ιατρού, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από τη Δευτέρα του Πάσχα (17 Απριλίου) από το Λουτράκι.

Την άτυχη 36χρονη, μητέρα 4 παιδιών, εντόπισε, πριν από λίγη ώρα, μοτοσικλετιστής ο οποίος είδε την πινακίδα και θραύσματα του προφυλακτήρα της και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Ποιο νέο «όπλο» θα πετάει επάνω από τον Αττικό ουρανό την Πέμπτη;

Το νέο «όπλο» της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, στον τομέα της έρευνας, ασφάλειας, αλλά και έγκαιρου εντοπισμού πυρκαγιών, εγκαινιάζεται την ερχόμενη Πέμπτη στο Τατόι. Πρόκειται για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τύπου drones, η παρουσίαση των οποίων θα γίνει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τους αρχηγούς των δύο σωμάτων, στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας.

Ιδέες για τις πρώτες εξορμήσεις με άρωμα… καλοκαιριού

Με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν σχεδόν τους 30 βαθμούς Κελσίου πριν ακόμη καλά καλά μπει ο Μάιος ποιος δεν ονειρεύεται καλοκαιρινές βουτιές σε κρυστάλλινα νερά, παιχνίδια κάτω από τον ήλιο σε αμμώδεις παραλίες, δροσιστικά κοκτέιλ και χαλαρωτικές μουσικές δίπλα στη θάλασσα;
Τα μυαλά μας με λίγα λόγια έχουν πάρει ήδη αέρα, την ώρα που ο νους και το σώμα έχουν μπει για τα καλά σε mode καλοκαιρινών διακοπών.

Σύρος: Οδοιπορικό στην αρχόντισσα των Κυκλάδων (vid)

H Σύρος των Ορθοδόξων και των Καθολικών, η πρωτεύουσα των Κυκλάδων με τα αρχοντόσπιτα διεκδικεί την οικονομική ανάπτυξη εφαρμόζοντας ένα μοντέλο που αξιοποιεί την μακραίωνη ιστορία της, την παράδοσή της, την τοπική επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό. 

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ο τελικός του Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Το Σάββατο 6 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στον Βόλο.
Η ΕΠΟ ανακοίνωσε την απόφαση της για την έδρα του τελικού την Παρασκευή. Εξ΄ αρχής η ομάδα της Θεσσαλονίκης και ο ιδιοκτήτης της, Ιβάν Σαββίδης, είχαν εκφράσει την προτίμηση τους για την διεξαγωγή του ντέρμπι σε γήπεδο της επαρχίας.

ΠΑΟΚ με καρδιά πρωταθλητή, 3-0 τον Ολυμπιακό

Με ηγέτη έναν απολαυστικό Στάροβιτς και ώριμους τους Τερζή, Ντάντε και Σαφράνοβιτς ο ΠΑΟΚ απάντησε με το ίδιο νόμισμα ατον Ολυμπιακό μετά την ήττα στον πρώτο τελικό. Οι πρωταθλητές είχαν σφυγμό, νίκησαν 3-0 σετ (25-16, 25-20, 26-24) και έφεραν στην σειρά στην ισοπαλία (1-1).
Με ηγέτη έναν απολαυστικό Στάροβιτς και ώριμους τους Τερζή, Ντάντε και Σαφράνοβιτς ο ΠΑΟΚ απάντησε με το ίδιο νόμισμα ατον Ολυμπιακό μετά την ήττα στον πρώτο τελικό.

Στον τελικό της Euro League του πόλο γυναικών ο Ολυμπιακός (vid)

Επιστροφή σε τελικό της LEN Euro League στο πόλο γυναικών για τον Ολυμπιακό. Τα ερυθρόλευκα κορίτσια κέρδισαν στα πέναλτυ την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ισπανική Σαμπατέλ με 11-9 (7-7 το ματς στην κανονική του διάρκεια, με ανατροπή από το 1-5 για τον Ολυμπιακό). Αύριο το απόγευμα (18.00) θα διεκδικήσει την κορυφή της Ευρώπης στον τελικό με τη διοργανώτρια Ρωσική Κιρίσι.

Ένας βρυχηθμός ήταν αρκετός Βίντεο.

Ο Νίκος Παπαδογιάννης πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε το 4ο ματς από την Τετάρτη κιόλας, πριν ακόμη ολοκληρωθεί το 3ο.
Ο Ολυμπιακός καθάρισε τον αγώνα στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά τοποθέτησε τα θεμέλια του θριάμβου πολύ νωρίτερα. Όχι στην τρίτη περίοδο, ούτε στη δεύτερη, ούτε καν στην πρώτη. Όσο και αν ακούγεται οξύμωρο, η Εφές νικήθηκε στα τελευταία πέντε λεπτά του 3ου αγώνα…

Νταρουσάφακα - Ρεάλ Μαδρίτης 78-89 (vid)

Στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης προκρίθηκε η Ρεάλ, καθώς επικράτησε και στο δεύτερο παιχνίδι στην έδρα της Νταρουσάφακα (78-89) κι έκανε το 3-1 στη σειρά. Πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, κορυφαίος ο Ντόντσιτς. Επόμενος αντίπαλος η Φενέρ!
Το 10ο της ευρωπαϊκό τρόπαιο θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει η Ρεάλ, καθώς επιβλήθηκε της Νταρουσάφακα με 89-78 στο δεύτερο ματς στην «Volkswagen Arena» κι έκανε το 3-1 στη σειρά.

Σπανούλης: «Θέλουμε ακόμα μία νίκη» (vid)

Ο Ολυμπιακός πήγε την σειρά με την Εφές στο 2-2 κι έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στο Final 4 στο ματς της Τρίτης (02/05), που θα γίνει στο ΣΕΦ.
Ο κορυφαίος της αναμέτρησης, Βασίλης Σπανούλης, είπε αρχικά στην κάμερα της Euroleague:

Πρίντεζης: «Αποδείξαμε πως είμαστε μεγάλη ομάδα»

«Αποδείξαμε πως είμαστε μία μεγάλη ομάδα και μπορούμε να αντιδράσουμε. Αλλάξαμε το τσιπάκι πνευματικά και μιλήσαμε πάρα πολύ μεταξύ μας. Είδαμε βίντεο από τους αγώνες, καταλάβαμε τα λάθη μας και θέλαμε να πάρουμε το διπλό για εμάς, για τον κόσμο μας, για όλους.