Ιαπωνία: Δώδεκα χρόνια μετά την πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα

 Η Ιαπωνία τιμά σήμερα (11/3) την 12η επέτειο της τριπλής καταστροφής της 11ης Μαρτίου του 2011, όταν ένας από τους πιο ισχυρούς σεισμούς που έχουν καταγραφεί ποτέ στον κόσμο προκάλεσε φονικό τσουνάμι, οδηγώντας στην πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα.

Όπως κάθε χρόνο, στη χώρα τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού στις 14:46 τοπική ώρα (07:46 ώρα Ελλάδος). Εκείνη την ώρα πριν από 12 χρόνια σεισμός 9,0 βαθμών συγκλόνισε όλο το αρχιπέλαγος και έγινε αισθητός ως την Κίνα.

Ινδονησία: Απίστευτες εικόνες από την έκρηξη του ηφαιστείου Μεράπι – Προειδοποίηση στους κατοίκους

 Το ηφαίστειο Μεράπι στην Ινδονησία εξερράγη σήμερα (11.03.2023), εκτοξεύοντας σε ύψος 7 χιλιομέτρων ηφαιστειακή τέφρα, ανακοίνωσε η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών της χώρας.

Η έκρηξη του ηφαιστείου που βρίσκεται στην Ειδική Περιοχή της Γιογκιακάρτα της Ινδονησίας, σημειώθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι τοπική ώρα (07:00 ώρα Ελλάδος) και παρατηρήθηκε εκροή λάβας 1,5 χιλιομέτρου, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι κάτοικοι κοντινής κοινότητας έλαβαν προειδοποίηση να σταματήσουν οποιαδήποτε δραστηριότητα στις επικίνδυνες ζώνες, δηλαδή σε ακτίνα τριών ως επτά χιλιομέτρων από τον κρατήρα του ηφαιστείου, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ινδονησιακής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών.

Γερμανία: Το συνδικάτο Verdi καλεί σε απεργία προσωπικό του αεροδρομίου του Βερολίνου

 Το ισχυρό συνδικάτο Verdi της Γερμανίας κάλεσε το προσωπικό ασφαλείας του αεροδρομίου του Βερολίνου σε απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, η οποία θα ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες και, σύμφωνα με το ίδιο, είναι πιθανόν να υπάρξουν μεγαλύτερες ουρές αναμονής των επιβατών ή ακυρώσεις πτήσεων.

Το συνδικάτο της Γερμανίας, του τομέα των υπηρεσιών διευκρίνισε ότι κάλεσε σε απεργιακή κινητοποίηση το προσωπικό ασφαλείας λόγω διαφορών όσον αφορά την αμοιβή της νυχτερινής εργασίας, όπως και αυτής τα σαββατοκύριακα και τις αργίες, οι οποίες υπάρχουν εδώ και χρόνια.

Ουκρανία: Στο έλεος των ρωσικών βομβαρδισμών Χερσώνα και Ντονέτσκ – Τέσσερις άμαχοι νεκροί

 Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα (11/3) από ρωσικό βομβαρδισμό που έπληξε τη Χερσώνα στα νότια της Ουκρανίας, ενώ ένας ακόμη άμαχος έχασε τη ζωή του στην περιοχή του ανατολικού Ντονέτσκ, όπως δήλωσαν περιφερειακοί αξιωματούχοι.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης Ολεξάντρ Προκούντιν δήλωσε ότι τρεις άνθρωποι συμπεριλαμβανομένης και μιας ηλικιωμένης τραυματίστηκαν επίσης, από πυρά πυροβολικού που έπληξαν την πόλη.


Την τρίτη και τελική επίθεση στο Μπακχμούτ ετοιμάζει ο ρωσικός Στρατός με «εφ΄ όπλου λόγχη» επέλαση στην πόλη (βίντεο)

 Την τρίτη και τελική επίθεση στο Μπάκχμουτ ετοιμάζουν οι ρωσικές δυνάμεις.

Με τη Βάγκνερ  να φέρνει σε πέρας τη  «βρώμικη» δουλειά δηλαδή να εκκαθαρίζει τις οχυρές  θέσεις των Ουκρανών που εξακολουθούν να υπερασπίζονται την πόλη, με τις ανάλογες απέκλειες σε ανθρώπινο δυναμικό βέβαια, ο ρωσικός Στρατός ετοιμάζει μια αντεπίθεση αντίστοιχης έκτασης (τηρουμένων των αναλογιών πάντα)   με την επιχείρηση Bagration που εκτυλίχτηκε  τον Ιούνιο-Ιούλιο του  1944 στο ανατολικό μέτωπο, κατά των γερμανικών δυνάμεων.

Η Κίνα προετοιμάζεται για πόλεμο; «Ξεφορτώνεται» αμερικανικά ομόλογα – Αγοράζει μεγάλες ποσότητες χρυσού

 Ανησυχίες προκαλούν ορισμένες κινήσεις της Κίνας οι οποίες μπορεί να προϊδεάζουν για κάποια επικείμενη εισβολή στο νησιωτικό κράτος της Ταιβάν το οποίο το Πεκίνο θεωρεί ως προέκταση της επικράτειάς του.

Έτσι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κίνα «ξεφορτώνει» αμερικανικά ομόλογα σε ταχύτατους ρυθμούς, ενώ αντίστοιχα αγοράζει μεγάλες ποσότητες χρυσού οι οποίες ανέρχονται σχεδόν στους 100 τόνους,

Bίντεο: Βρετανικό α/α σύστημα των Ουκρανών καταστρέφεται από ρωσικό drone καμικάζι

Ρωσικό drone καμικάζι ιρανικής κατασκευής Saheed-136 κατέστρεψε ένα βρετανικό  α/α Alvis Stormer που χρησιμοποιούσαν οι ουκρανικές δυνάμεις κάπου στο Ντόνμπας.

Οι Ρώσοι έχουν πλέον εξοικειωθεί με τα drones και έχουν κάνει μεγάλες προόδους ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος ότι πριν τον πόλεμο η χρήση τους στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ήταν σχεδόν ανύπαρκτη.

Παραδοχή Βρετανίας πως οι Ρώσοι προελαύνουν στο ανατολικό Μπαχμούτ

 Η ρωσική ομάδα μισθοφόρων Βάγκνερ φαίνεται πως έχει αναλάβει τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους του ανατολικού τμήματος της ουκρανικής πόλης Μπαχμούτ, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο σκληρών μαχών εδώ και μήνες, στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία.

Η «Μαντόνα της Μαριούπολης», έναν χρόνο μετά

 Τι απέγινε αλήθεια η «Μαντόνα της Μαριούπολης», το ετοιμόγεννο κορίτσι που πριν από έναν ακριβώς χρόνο, στις 9 Μαρτίου, έγινε πρωτοσέλιδο σε ολόκληρο τον κόσμο, ως θύμα των βάρβαρων Ρώσων που –άκου να δεις, τα δίποδα τέρατα– βομβάρδισαν με τα αεροσκάφη τους το μαιευτήριο όπου βρισκόταν;