Παραδοχή Βρετανίας πως οι Ρώσοι προελαύνουν στο ανατολικό Μπαχμούτ

 Η ρωσική ομάδα μισθοφόρων Βάγκνερ φαίνεται πως έχει αναλάβει τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους του ανατολικού τμήματος της ουκρανικής πόλης Μπαχμούτ, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο σκληρών μαχών εδώ και μήνες, στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία.

Το παραπάνω ανέφεραν σήμερα Βρετανοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, παραδεχόμενοι ουσιαστικά τη δυναμική που έχουν οι Ρώσοι για την κατάληψη αυτής της στρατηγικής σημασίας πόλης. Σημειώνεται ότι η ομάδα Βάγκνερ σφίγγει συνεχώς τον πολιορκητικό κλοιό γύρω από το Μπαχμούτ, το τελευταίο  χρονικό διάστημα. 

Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, μια λωρίδα 200 έως 800 μέτρων κατά μήκος του ποταμού έχει γίνει «νεκρή ζώνη», ενώ ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να κρατά το δυτικό τμήμα της πόλης. 

Από την πλευρά της, η ομάδα Βάγκνερ υποστηρίζει ότι έχει ήδη καταλάβει όλες τις ανατολικές συνοικίες και το κέντρο της πόλης, αλλά και μια σειρά από προάστια στον βορειοδυτικό «ώμο» του ουκρανικού θύλακα. Επίσης, τα φιλικά προς το Κρεμλίνο κανάλια στο Telegram ανέφεραν την Παρασκευή ότι οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στο εργοστάσιο επεξεργασίας μετάλλων του εργοστασίου AZOM στο βορειοδυτικό Μπαχμούτ. 

Σημειώνεται ότι και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Οστιν, προδιέγραψε πρόσφατα την έκβαση της ιστορίας, λέγοντας πως «η πτώση του Μπαχμούτ δεν θα σήμαινε απαραίτητα ότι οι Ρώσοι έχουν γείρει την πλάστιγγα σε αυτή τη μάχη». 

Ωστόσο, η κατάληψη του Μπαχμούτ από τους Ρώσους θα αποτελέσει μια σημαντική νίκη για τη Μόσχα που επιδιώκει να ελέγξει ολόκληρη την περιοχή του Ντονμπάς. Ταυτόχρονα, θα είναι ένα ισχυρό πλήγμα για την Ουκρανία, που ζητά συνεχώς στρατιωτική ενίσχυση από τη Δύση, καθώς θεωρεί πως μπορεί να νικήσει τους Ρώσους. 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...