Διαρροή χημικών προκάλεσε ανεμοστρόβιλος σε εργοστάσιο του Τέξας ( vid)

Ισχυρότατος ανεμοστρόβιλος «ισοπέδωσε» τον αντιδραστήρα της αμερικανικής γιγαντοβιομηχανίας χημικών Halliburton στην Πάμπα του Τέξας, ωστόσο οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν σημειώθηκε διαρροή ραδιενέργειας στην περιοχή, που απέχει μόλις μια ώρα από την πυκνοκατοικημένη πόλη Amarillo.

ΗΠΑ: 19 κυβερνήτες παγώνουν τη μετεγκατάσταση προσφύγων μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι

Παρά την προειδοποίηση του Μπαράκ Ομπάμα, ότι θα ήταν «ντροπή για τη χώρα να αρνηθεί την μετεγκατάσταση προσφύγων», οι κυβερνήτες 19 αμερικανικών πολιτειών, δηλώνουν ότι δεν θα δεχτούν άλλους πρόσφυγες.
Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Τέξας Τεντ Αμποτ, προειδοποιεί μάλιστα σε επιστολή του ότι «ανησυχεί ιδιαίτερα για το διαβατήριο που βρέθηκε στο σημείο μηδέν στο Παρίσι», και προτείνει αλλαγή της πολιτικής ώστε να γίνονται δεκτοί μόνον Χριστιανοί και όχι Μουσουλμάνοι πρόσφυγες.

Κέρι: «Το Ισλαμικό Χαλιφάτο χάνει έδαφος στη Μέση Ανατολή»

Το Ισλαμικό Χαλιφάτο χάνει έδαφος στη Μέση Ανατολή και ο υποστηριζόμενος από τη Δύση συνασπισμός κερδίζει έναντι της οργάνωσης, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στο προεδρικό μέγαρο.

Άρχισε η επιστροφή Σύρων προσφύγων στις εστίες τους μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς

Περίπου ένα εκατομμύριο Σύροι πρόσφυγες έχουν επιστρέψεις τις εστίες τους στις πόλεις που έχει ανακαταλάβει ο συριακός στρατός, με την βοήθεια των ρωσικών βομβαρδισμών.

Τη δήλωση έκανε ο Σύρος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Bashar Jaafari προσθέτοντας πως η Δαμασκός είναι αποφασισμένη να συνεργασθεί με όποια χώρα είναι αποφασισμένη να καταπολεμήσει την τρομοκρατία, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Άκυρη η εκχώρηση αιγιαλού και παραλιών από τους δήμους σε ιδιώτες

Άκυρη είναι, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας, η εκχώρηση από τους δήμους της εκμετάλλευσης του αιγιαλού και των παραλιών από ιδιώτες.

Η 7μελής σύνθεση του Ε’ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου βγάζει «κόκκινη κάρτα» στους ΟΤΑ οι οποίοι συλλήβδην με υπουργική απόφαση του 2010 αποκτούσαν το δικαίωμα της παραχώρησης σε τρίτους της χρήσης του αιγιαλού και των παραλιών.

Στο «ναρκοπέδιο» της Τουρκίας για το προσφυγικό ο Τσίπρας...Δυνατός φιλικός με την Τουρκία απόψε

Υπό τη βαριά σκιά των τρομοκρατικών χτυπημάτων από τζιχαντιστές στο Παρίσι ο Έλληνας πρωθυπουργός ταξιδεύει σήμερα για διήμερη επίσκεψη στην Άγκυρα, με μείζον διακύβευμα τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και το ρόλο της Τουρκίας στο όλο ευρωπαϊκό εγχείρημα. Με το ταξίδι αυτό η ελληνική πλευρά αναζητά ρόλο σταθεροποιητικού παράγοντα στη λεκάνη της νοτιοανατολικής Μεσογείου

Σεισμός 6.1 ρίχτερ στην Λευκάδα...Φόβοι και για τρίτο θύμα

Έξω από το χωριό Αθάνι το επίκεντρο του σεισμου.Σεισμός 6.1 ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 9:10. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην θαλάσσια περιοχή έξω από το χωριό ΑΘάνι ενώ το εστιακό του βάθος ήταν 5χλμ.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για μεγάλες ζημιές και τραυματισμούς πέρα από τις ζημιές σε αυτή την μάντρα στην Καρυά, φωτογραφίες της οποίας μας έστειλε αναγνώστης μας.

Δύο γυναίκες νεκρές από τον ισχυρό σεισμό στη Λευκάδα - Μπαράζ μετασεισμών - Σοβαρές ζημιές στο οδικό δίκτυο

Δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από το σεισμό που ταρακούνησε το πρωί ολόκληρη τη δυτική Ελλάδα.
Μία 60χρονη, στην Πόντη Βασιλικής, είναι το πρώτο θύμα του σεισμού 6,1 ρίχτερ στη Λευκάδα. Η γυναίκα έχασε τη ζωή όταν ένας μεγάλος βράχος, αποκολλήθηκε από το βουνό και με δύναμη προσέκρουσε στο τοίχο του σπιτιού της, τον διαπέρασε και την τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι.