Στη σωστή πλευρά της Ιστορίας η Zakharova (Ρωσία): Κλέφτες οι Βρετανοί, τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Ελλάδα

 «Αποθήκη κλοπιμαίων» χαρακτήρισε το Βρετανικό Μουσείο η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού Υπουργείο Εξωτερικών

Υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα τάχθηκε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας διά στόματος της εκπροσώπου του Maria Zakharova, η οποία εξαπέλυσε μύδρους κατά της βρετανικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Ρωσίδα αξιωματούχος, η παρουσία ξένων αντικειμένων σε δυτικά μουσεία και δη στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένων ελληνικών αρχαιοτήτων, είναι εκδήλωση της αποικιακής παράδοσης της κλοπής.

Επίθεση Σούνακ σε Μητσοτάκη: «Δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του και κάνει φιγούρα»

 Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ για το διπλωματικό επεισόδιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων σε διεθνές επίπεδο, με φόντο τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Σε ερώτηση που δέχτηκε στο βρετανικό κοινοβούλιο σχετικά με τον λόγο που ακύρωσε τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Λονδίνο, ο Σούνακ εξαπέλυσε πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του και ότι αναμοχλεύει ζητήματα του παρελθόντος για να κάνει επίδειξη ισχύος.

Ζαχάροβα: Αυτός είναι ο διοικητής του τάγματος Αζόφ που έδωσε εντολή για τον βομβαρδισμό ελληνικού χωριού

 Ανακοίνωση για την ταυτοποίηση του διοικητή του Τάγματος Αζόφ ο οποίος σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ήταν το πρόσωπο που έδωσε εντολή για τον βομβαρδισμό του ελληνικού χωριού Σαρτανά στη Μαριούπολη, εξέδωσε μέσω Telegram η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Το Ιράν με Su-35 και R-37M κλειδώνει την Μέση Ανατολή – Έρχεται νέο “deal” για S-400 με Su-57 – Πλήρης επιβεβαίωση WarNews247

 Αρχίζουν να στενεύουν απελπιστικά τα περιθώρια επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν καθώς ο Ιρανός Υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε την οριστικοποίηση της προμήθειας μαχητικών Su-35, επιθετικών ελικοπτέρων Mi-28 και εκπαιδευτικών αεροσκαφών Yak-130.

Πληροφορίες αναφέρουν την απόκτηση τουλάχιστον δύο Μοιρών Su-35 εξοπλισμένα με ότι καλύτερο διαθέτει η ρωσική Αεροπορία ενώ το Ιράν θα αποκτήσει, μόλις αυτό καταστεί εφικτό, και την εξαγωγική έκδοση του Su-57, πιθανότατα μαζί με S-400.

Γάζα: Η Χαμάς αναφέρει ότι απελευθέρωσε δύο ομήρους ρωσικής υπηκοότητας

 Δύο γυναίκες ρωσικής υπηκοότητας, που τελούσαν υπό την ομηρεία της Χαμάς, παραδόθηκαν σήμερα στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) στη Λωρίδα της Γάζας ώστε να αφεθούν ελεύθερες, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό κίνημα.

«Μετά τις προσπάθειες του Ρώσου προέδρου», το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα τις παρέδωσε στη ΔΕΕΣ «ώστε να τις παραδώσει σε έναν εκπρόσωπο των ρωσικών Εξωτερικών Υποθέσεων», ανέφερε η Χαμάς.

Η ισλαμιστική οργάνωση απελευθέρωσε την Κυριακή τον Ρον Κριβόι, έναν 25χρονο Ισραηλινορώσο, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την «υποστήριξη του Βλαντίμιρ Πούτιν στο παλαιστινιακό ζήτημα».

Ισπανία: Διακινητές πέταξαν μετανάστες από ταχύπλοο σε μικρή απόσταση από παραλία – Τέσσερις

 Τέσσερις μετανάστες που επέβαιναν σε ταχύπλοο πνίγηκαν όταν διακινητές τους έριξαν στη θάλασσα λίγα μέτρα από παραλία της Κάντιθ, στη νότια Ισπανία. Στο ταχύπλοο επέβαιναν 27 παράτυποι μετανάστες, εκ των οποίων 23 διασώθηκαν.

Οι διακινητές διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα με σκάφος που συνήθως χρησιμοποιείται στη νότια Ισπανία για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

 Όλα αυτά διαδραματίστηκαν μπροστά στα μάτια των έκπληκτων περαστικών που άρχισαν να βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Υπουργική διάσκεψη του ΟΑΣΕ στη Β. Μακεδονία, παρουσία Μπλίνκεν και Λαβρόφ

 Πραγματοποιείται αύριο, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου και μεθαύριο 1η Δεκεμβρίου η Υπουργική Διάσκεψη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), εν όψει της ολοκλήρωσης της προεδρίας του Οργανισμού από τη Βόρεια Μακεδονία για το τρέχον έτος.

Άτυπα, η διάσκεψη αυτή ξεκινά απόψε, με δείπνο που παραθέτει ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι στους συμμετέχοντες.


Ρωσία: Το υπ. Εσωτερικών πρότεινε οι ξένοι που επισκέπτονται τη χώρα να υπογράφουν «συμφωνία πίστης» – Τι περιλαμβάνει

 Το ρωσικό Υπουργείο Εσωτερικών έχει συντάξει νομοσχέδιο που θα εισάγει μια «συμφωνία πίστης» για τους ξένους πολίτες που επιθυμούν να επισκεφθούν τη Ρωσία, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Βάσει της «συμφωνίας πίστης», στους ξένους θα απαγορεύεται κατά την παραμονή τους στη Ρωσία «να δυσφημούν» τη ρωσική πολιτική, «να διαστρεβλώνουν» τη συμβολή του σοβιετικού λαού στη νίκη επί του φασισμού