Στο 9,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο

 Άλμα στο 9,4% έκανε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Την ίδια ώρα, στην ευρωζώνη έφτασε το 7,5%.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, τα οποία δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή έδωσε συνέχεια στην ανοδική του πορεία και σκαρφάλωσε στο 9,4%, έναντι επίδοσης -1,1% τον αντίστοιχο μήνα του 2021.

Φορτίο - μαμούθ με κόκα για τη Θεσσαλονίκη

 Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης

Φορτίο κοκαΐνης 654 κιλών το οποίο είχε προορισμό το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μπλόκαραν οι Ιταλικές Αρχές στο λιμάνι Τζόια Τάουρο της Καλαβρίας έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση και αξιοποίηση πληροφοριών.

Η κοκαΐνη ήταν κρυμμένη μέσα σε ένα κοντέινερ με μπανάνες το οποίο αποτελούσε μέρος ενός μεγαλύτερου φορτίου με 50 κοντέινερ που είχε παραγγέλλει εισαγωγική εταιρεία με δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Tο 1939, οι Σοβιετικοί πιλότοι Viktor #Kokkinaki & Mikhail #Gordienko ολοκλήρωσαν τη μονοήμερη πτήση τους χωρίς στάση από τη Μόσχα στις ΗΠΑ

 Mikhail #Gordienko concluded their one-day non-stop flight from Moscow to the US - the first in history! They flew 8,000 km guided only by a radio compass.

Later the course they followed became a regular flight route.

✈️ #OTD το 1939, οι Σοβιετικοί πιλότοι Viktor #Kokkinaki & Mikhail #Gordienko ολοκλήρωσαν τη μονοήμερη πτήση τους χωρίς στάση από τη Μόσχα στις ΗΠΑ - η πρώτη στην ιστορία! Πέταξαν 8.000 χλμ καθοδηγούμενοι μόνο από ραδιοπυξίδα. Αργότερα η πορεία που ακολούθησαν έγινε τακτική πτήση.
.

Συνέντευξη με Βρετανό μισθοφόρο που πολέμησε στην Ουκρανία

 Interview with a British mercenary who fought in Ukraine #pravda #russia #ukraine


Συνέντευξη με Βρετανό μισθοφόρο που πολέμησε στην Ουκρανία #pravda #russia #ukraine english.pravda.ru/news/hotspots/

Λειτουργία μάχης του αυτοκινούμενου αντιαεροπορικού πυραύλου Pantsir-S1

 Combat operation of Pantsir-S1 self-propelled anti-aircraft missile #pravda #russia #ukraine


Λειτουργία μάχης του αυτοκινούμενου αντιαεροπορικού πυραύλου Pantsir-S1 #pravda #russia #ukraine english.pravda.ru/news/russia/15

Η Πολωνία θέλει να αρπάξει ένα κομμάτι από την πίτα της από την κατάρρευση της Ουκρανίας

 Poland wants to snatch a piece of its pie from collapsing Ukraine #pravda #russia #ukraine


Η Πολωνία θέλει να αρπάξει ένα κομμάτι από την πίτα της από την κατάρρευση της Ουκρανίας #pravda #russia #ukraine english.pravda.ru/world/151571-p

Bίντεο: Εκκαθάριση της Rubizhne από Τσετσένους μαχητές

 Οι τσετσενικές δυνάμεις του ρωσικού Στρατού εκκαθαρίζουν την πόλη Rubizhne αναζητώντας κρυμμένους Ουκρανούς ενόπλους.

Οι τσετσενικές δυνάμεις του ρωσικού Στρατού εκκαθαρίζουν την πόλη Rubizhne αναζητώντας κρυμμένους Ουκρανούς ενόπλους.

Η Rubizhne ανήκει στην περιφέρεια του Λουγκάνσγκ.

Δηλώσεις μίσους από Β.Ζελένσκι: «Οι συνομιλίες θα διακοπούν – Οι Ουκρανοί μισούν τους Ρώσους»

 Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Μόσχα να σταματήσουν γιατί όπως λέει οι Ουκρανοί έχουν πλέον πολύ μίσος για τους Ρώσους.

Βέβαια θα πρέπει να πει ο Β.Ζελένσκι μήπως γενικώς οι Ουκρανοί έχουν μίσος και για τους συμπατριώτες τους που έχουν ρωσική καταγωγή.

«Ο κόσμος (οι Ουκρανοί) θέλουν να τους σκοτώσουν (τους Ρώσους). Όταν υπάρχει αυτού του είδους η στάση, είναι δύσκολο να συζητά κανείς», μετέδωσε το Interfax επικαλούμενο δήλωσή του σε Πολωνούς δημοσιογράφους.