Συνεδριάζει στη Λεμεσό υπό την Λαγκάρντ το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

 Με σημαντικά ευρωπαϊκά οικονομικά ζητήματα, τον πληθωρισμό, τα επιτόκια των τραπεζών, αλλά και το θέμα του ισολογισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, συνεδριάζει την Τετάρτη στη Λεμεσό, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ.

Την εν λόγω συνεδρίαση των 19 διοικητών Κεντρικών Τραπεζών της ΕΕ, οι οποίοι συνεδριάζουν υπό την Πρόεδρο της ΕΚΤ

Ιράν: Περισσότεροι από 500 τραυματίες από σεισμό 5,4 βαθμών στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας

 Περισσότεροι από 500 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα, οι περισσότεροι ελαφρά, από σεισμό 5,4 βαθμών που σημειώθηκε στο βορειοδυτικό Ιράν, σύμφωνα με τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

"Από τον σεισμό, που είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και σημειώθηκε στην επαρχία του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν, τραυματίστηκαν 528 άνθρωποι, οι 135 από τους οποίους νοσηλεύονται", δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Μοχαμάντ Σαντέγ Μοταμεντιάν στην δημόσια τηλεόραση.

Ο σεισμός και οι μετασεισμοί του "κατέστρεψαν 50 σπίτια και προκάλεσαν ζημιές σε άλλα 500 σε 12 χωριά της επαρχίας", πρόσθεσε.

Βραζιλία: Φυλάκιση 109 (!) ετών σε προπονητή για βιασμό αθλητών

 Ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας γυμναστικής της Βραζιλίας, Φερνάντο ντε Καρβάλιο Λόπες, καταδικάσθηκε σε 109 χρόνια και οκτώ μήνες φυλάκιση, για τον βιασμό τεσσάρων αθλητών και αθλητριών, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον ένας ανήλικος, όπως αναφέρει ο τοπικός Τύπος.

Tom Brady, Gisele Bündchen fuel split rumors as they both hire divorce attorneys: reports..Ο Tom Brady και η Gisele Bündchen διχάζουν τις φήμες καθώς προσλαμβάνουν δικηγόρους διαζυγίου και οι δύο

Tom Brady’s rep had no comment when reached by Fox News Digital about reports that the seven-time Super Bowl champion and his wife, former supermodel Gisele Bündchen, have hired divorce attorneys. 

Per Page Six, both Brady and Bündchen have hired attorneys and are figuring out how to separate their assets.

“I don’t think there will be any coming back now,” a source told the outlet. “They both have lawyers and are looking at what a split will entail, who gets what and what the finances will be.”

Η Ντόλι Πάρτον αποτίει φόρο τιμής στη μακρόχρονη φίλη της Λορέτα Λιν: «Ήμασταν σαν αδερφές»

 Η Dolly Parton δείχνει υποστήριξη στη Loretta Lynn, αφότου το είδωλο της κάντρι μουσικής πέθανε σε ηλικία 90 ετών.

«Λυπάμαι πολύ που ακούω για την αδερφή μου, τη φίλη Λορέτα», έγραψε ο Πάρτον στο Instagram.

#metoo: in Hollywood, women are now at the top of the bill.#metoo: στο Χόλιγουντ, οι γυναίκες είναι πλέον στην κορυφή του λογαριασμού

 Ο Τζέιμς Μποντ είναι νεκρός στο τέλος του τελευταίου έργου «Το Dying can wait» (2021), οι εικασίες ήταν έντονες για το φύλο του ατόμου που θα έπαιρνε τη σκυτάλη από τον ηθοποιό Ντάνιελ Κρεγκ. Η παραγωγός των δικαιωμάτων Barbara Broccoli έχει διαψεύσει εδώ και καιρό τις ελπίδες όσων θέλουν να δουν μια γυναίκα να απεικονίζει την 007 στην οθόνη. «Ο Τζέιμς Μποντ είναι αντρικός χαρακτήρας» αποφάσισε, τον Σεπτέμβριο του 2021, η κυρία Μπρόκολη,

«Ο Σι Τζινπίνγκ θα βγει από το Εικοστό Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας ακόμη πιο ισχυρός. Μάλλον πάρα πολύ"

 ΕΧΟΥΝ λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη, που έχει προγραμματιστεί για τις 16 Οκτωβρίου, του Συνεδρίου του XXe Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, οι θυμοί αρχίζουν να φουντώνουν στη Δύση. Ο Σι Τζινπίνγκ θα αμφισβητηθεί. Μια φήμη μάλιστα κυκλοφορούσε στο Twitter στις 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου: ο Κινέζος πρόεδρος έπεσε θύμα στρατιωτικού πραξικοπήματος. Τίποτα λιγότερο.

Οι φήμες αυτού του τύπου είναι λεγεώνα, αλλά αυτή έχει απηχηθεί και σχολιαστεί από αρκετούς «China Watchers»,

America’s Biggest Ship Deploys in North Atlantic Amid Looming Russian Threat-- Το μεγαλύτερο πλοίο της Αμερικής αναπτύσσεται στον Βόρειο Ατλαντικό εν μέσω διαφαινόμενης ρωσικής απειλής

 Πεντάγωνο -

Το νεότερο και πιο προηγμένο αεροπλανοφόρο των Ηνωμένων Πολιτειών ξεκίνησε την πρώτη του ανάπτυξη για εκπαίδευση με συμμάχους και περιπολία στην ανοιχτή θάλασσα του Ατλαντικού εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων σε όλο τον κόσμο.

Το USS Gerald R. Ford ξεκίνησε την ανάπτυξή του στον Βόρειο Ατλαντικό την Τρίτη ως το κύριο πλοίο μιας ομάδας κρούσης αερομεταφορέα που περιλαμβάνει έξι πλοία από χώρες του ΝΑΤΟ, αρκετές Η.Π.Α. πολεμικά πλοία και ένα υποβρύχιο.

«Οι Βούλγαροι έκθαμβοι από την ομιλία του Πούτιν»: σχόλια από ξένες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες που κατασχέθηκαν από της Ρωσικές Αρχές.

 Ενώ ολόκληρος ο πλανήτης αναρωτιέται για τη δολιοφθορά των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2, ένας άντρας έλυσε το μυστήριο. Όμως, δεν είναι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν που κατηγόρησε, στις 30 Σεπτεμβρίου, «Αγγλοσάξονες». Σε κάθε περίπτωση, όχι μόνο ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Αυτός ο άντρας (αυτή η γυναίκα;) είναι Γάλλος. Το όνομά του: Chapichapo11.

«Ποιος ωφελείται από το έγκλημα;» Σίγουρα όχι στους Ρώσους. Ψάξτε αλλού...

Η στρατηγική της Γαλλίας για την πυρηνική ενέργεια - με περηφάνια και χαρά - αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα αυτόν τον χειμώνα

Η Γαλλίδα υπουργός Ενέργειας Agnes Pannier-Runacher φέρεται να είπε τον περασμένο μήνα ότι η EDF δεσμεύτηκε να επανεκκινήσει όλους τους πυρηνικούς αντιδραστήρες της αυτό το χειμώνα.


Η Γαλλία αντιμετωπίζει έναν χειμώνα δυσαρέσκειας, λένε ενεργειακοί αναλυτές, καθώς τα βαθιά ριζωμένα προβλήματα με τη στρατηγική της για την πυρηνική βαριά ενέργεια εγείρουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ετοιμότητά της για τους ψυχρότερους μήνες.