«Ο Σι Τζινπίνγκ θα βγει από το Εικοστό Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας ακόμη πιο ισχυρός. Μάλλον πάρα πολύ"

 ΕΧΟΥΝ λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη, που έχει προγραμματιστεί για τις 16 Οκτωβρίου, του Συνεδρίου του XXe Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, οι θυμοί αρχίζουν να φουντώνουν στη Δύση. Ο Σι Τζινπίνγκ θα αμφισβητηθεί. Μια φήμη μάλιστα κυκλοφορούσε στο Twitter στις 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου: ο Κινέζος πρόεδρος έπεσε θύμα στρατιωτικού πραξικοπήματος. Τίποτα λιγότερο.

Οι φήμες αυτού του τύπου είναι λεγεώνα, αλλά αυτή έχει απηχηθεί και σχολιαστεί από αρκετούς «China Watchers»,

ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι συγγραφείς πίσω από τη φήμη βασίστηκαν στην ακύρωση περίπου του 60% των πτήσεων στην Κίνα στις 23 Σεπτεμβρίου, μια στήλη στρατιωτικών φορτηγών πάνω από 50 χιλιόμετρα γύρω από το Πεκίνο και την απουσία του Xi Jinping από τη δημόσια σκηνή μετά την επιστροφή του από το Ουζμπεκιστάν στις 16 Σεπτεμβρίου. .

Αυτές οι φήμες, που διαδόθηκαν ιδιαίτερα από μέλη της οργάνωσης του Φάλουν Γκονγκ, βίαια αντικομμουνιστικές, και οι οποίες διατυπώθηκαν από τα εθνικιστικά ινδικά μέσα ενημέρωσης, δεν είχαν καμία βάση. Οι ακυρώσεις πτήσεων είναι λεγεώνα στην Κίνα από την εφαρμογή της πολιτικής μηδενικού Covid, η στρατιωτική αυτοκινητοπομπή ήταν ήδη σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε το 2021, και αν ο Σι Τζινγκινγκ ήταν αόρατος, ήταν απλώς επειδή πραγματοποίησε τις δέκα ημέρες καραντίνας στην οποία όλοι οι κάτοικοι του Πεκίνου πρέπει να υποβάλουν όταν επιστρέψουν από το εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης: Το άρθρο προορίζεται για τους συνδρομητές μας Xi Jinping, ο απόλυτος εγκέφαλος του κινεζικού πεπρωμένου

Ο Σι Τζινπίνγκ είχε ήδη «εξαφανιστεί» αρκετές ημέρες μετά την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο στις 4 Φεβρουαρίου, καθώς και μετά τους εορτασμούς της 25ης επετείου από την παράδοση του Χονγκ Κονγκ την 1η Φεβρουαρίου και τον Ιούλιο. Το Σαββατοκύριακο της 24ης Σεπτεμβρίου, αρκετοί ξένοι δημοσιογράφοι με έδρα το Πεκίνο πήγαν σε στρατηγικά σημεία της πρωτεύουσας για να διαπιστώσουν ότι δεν υπήρχαν στοιχεία που να υποδηλώνουν στρατιωτικό πραξικόπημα. Από την πλευρά του, ο Σι Τζινπίνγκ έκανε άλλη μια εμφάνιση στις 27 Σεπτεμβρίου, δέκα ημέρες μετά την επιστροφή του σε κινεζικό έδαφος.

Νέα τάξη πραγμάτων

Η διοργάνωση αυτής της επιστροφής δεν οφείλει τίποτα στην τύχη: ο πρόεδρος, περιτριγυρισμένος από άλλα είκοσι τέσσερα μέλη του πολιτικού γραφείου του ΚΚΚ και μερικές άλλες προσωπικότητες, εγκαινίασε στην πραγματικότητα μια έκθεση με τίτλο "Moving Forward in the New Era" . Μια έκθεση αφιερωμένη στα τελευταία δέκα χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων το Κόμμα «πέτυχε κολοσσιαία καθήκοντα», και στο μέλλον, που φαίνεται, φυσικά, λαμπερό. Με λίγα λόγια, μια έκθεση προς τη δόξα του Xi Jinping. Όπως είπε ο Wang Huning, επικεφαλής ιδεολόγος, «ο λόγος για τον οποίο το Κόμμα και η χώρα μπόρεσαν να ολοκληρώσουν ιστορικά καθήκοντα έγκειται στο γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας Xi Jinping βρίσκεται στο τιμόνι».

πηγη αθρου

επιμέλεια by panos antypas 

panosantypasloutraki@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...