«Οι Βούλγαροι έκθαμβοι από την ομιλία του Πούτιν»: σχόλια από ξένες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες που κατασχέθηκαν από της Ρωσικές Αρχές.

 Ενώ ολόκληρος ο πλανήτης αναρωτιέται για τη δολιοφθορά των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2, ένας άντρας έλυσε το μυστήριο. Όμως, δεν είναι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν που κατηγόρησε, στις 30 Σεπτεμβρίου, «Αγγλοσάξονες». Σε κάθε περίπτωση, όχι μόνο ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Αυτός ο άντρας (αυτή η γυναίκα;) είναι Γάλλος. Το όνομά του: Chapichapo11.

«Ποιος ωφελείται από το έγκλημα;» Σίγουρα όχι στους Ρώσους. Ψάξτε αλλού...

Όσοι έχουν τα μέσα να κάνουν μια τέτοια επιχείρηση δολιοφθοράς και κάθε συμφέρον να αποδυναμώσουν τη Γερμανία, την αιχμή του δόρατος της Ευρώπης. » Αυτά τα διαφωτιστικά λόγια από το Chapichapo11 είναι ένα από τα 861 σχόλια αναγνωστών σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 26 Σεπτεμβρίου από τη Le Figaro. Τι νόημα έχει να τα αναφέρεις; Για τον ρωσικό Τύπο, τεράστια. Στις 28 Σεπτεμβρίου, το πολύ επίσημο πρακτορείο RIA Novosti δημοσίευσε μια αποστολή με τίτλο: «Οι Γάλλοι έχουν καθορίσει ποιος ωφελείται από τα επεισόδια στο Nord Stream» - έναν τίτλο που πήρε γρήγορα δεκάδες τοπικοί ή ομοσπονδιακοί ιστότοποι.


Ο αποσπασμένος Ρώσος αναγνώστης –ή απλώς χαμένος στην τεράστια μηχανή δημιουργίας σύγχυσης που είναι η ρωσική προπαγάνδα– μπορεί να πιστεύει ότι αυτοί οι εν λόγω «Γάλλοι» είναι ειδικοί, ακόμη και επίσημες πηγές. Αλλά όχι, είναι πράγματι ο Chapichapo11 και οι συνεργάτες του, που παρατίθενται εκτενώς από το RIA Novosti: castero, ολλανδικά, Pilule rouge, THEMIS.

Διαβάστε επίσης: Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 δεν έχει πλέον διαρροές


Αυτή η πρακτική της δημιουργίας ολόκληρου άρθρου που βασίζεται αποκλειστικά σε ανώνυμα σχόλια σε ένα άρθρο του ξένου Τύπου έχει γίνει κοινή στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια. Η RIA δεν είναι η μόνη που το κάνει. Η Izvestia ή οι αναρίθμητες τοποθεσίες του γαλαξία Prigojine είναι επίσης τακτικοί. στο τέλος, μερικές φορές αναφέρονται σε αυτό τοκ εκπομπές επίκαιρων υποθέσεων στην τηλεόραση.

Μια πρακτική που εμφανίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 2000


Το μοντέλο μπορεί να πολλαπλασιαστεί επ' άπειρον. Χάρη στον "bromide", έναν αναγνώστη της DailyMail που πιστεύει ότι "Οι Ρώσοι είναι οι πραγματικοί ήρωες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου" μάθαμε έτσι, στις 10 Μαΐου 2021, ότι "Οι Βρετανοί έμειναν έκπληκτοι από την παρέλαση της νίκης στη Μόσχα" . «Η Poppy Clarke συμφώνησε», ωστόσο, διευκρίνισε η RIA, ανυπομονώντας να πολλαπλασιάσει τα βλέμματα. Άλλα μαζικά παραδείγματα: "Οι Βρετανοί φοβούνται να παγώσουν αυτόν τον χειμώνα"? «Οι Κινέζοι λατρεύουν τις διακοπές του Πούτιν στην τάιγκα». «Οι Ολλανδοί δεν πιστεύουν τα συμπεράσματα της διεθνούς έρευνας για τη συντριβή του MH17». «Οι Αμερικανοί γέλασαν με την ομιλία του Μπάιντεν». «Οι Γάλλοι φοβούνται τα ρωσικά υπερηχητικά όπλα». "Οι Γερμανοί χαιρετίζουν το μνημείο του Βλαντιμίρ Πούτιν" «Οι Πολωνοί πιστεύουν ότι ο στρατός τους θα έχανε ακόμη και από το Λιχτενστάιν»...


Σας απομένει να διαβάσετε το 57,9% αυτού του άρθρου. Τα παρακάτω είναι μόνο για συνδρομητές.

see more 

επιμέλεια by panos antypas 

panosantypasloutraki@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...