ΕΕ: Χρηματοοικονομική βοήθεια προς τα Τίρανα ύψους 90 εκατ. ευρώ

 Χρηματοοικονομική βοήθεια προς την Αλβανία ύψους 90 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας εκταμίευσε σήμερα η ΕΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αυτή η εκταμίευση είναι η δεύτερη και τελευταία δόση ενός προγράμματος στήριξης 180 εκατομμυρίων ευρώ προς την Αλβανία, που αποτελεί μέρος του πακέτου έκτακτης μακροχρηματοοικονομικής στήριξης, συνολικού ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ για δέκα εταίρους της διεύρυνσης και της γειτονιάς. Στόχος της οικονομικής βοήθειας είναι ο περιορισμός των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19.

Σκλαβενίτης: Επεκτείνει το e-shop του και στην Πάτρα

 Στην ενίσχυση της παρουσίας του στο ηλεκτρονικό εμπόριο περνάει ο Σκλαβενίτης, καθώς από τις αρχές Νοεμβρίου το sklavenitis.gr είναι διαθέσιμο και στην περιοχή της Πάτρας, η οποία αποτελεί τον τρίτο σταθμό, μετά την Αττική και την Λάρισα.

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε 27,8% το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου

 Αύξηση 27,8% σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας τον Σεπτέμβριο φέτος, παρά την ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση της αξίας των εξαγωγών κατά 43,2%.


Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τις εμπορευματικές συναλλαγές:

Επεκτείνεται η στρατιωτική συνεργασία Πακιστάν – Τουρκίας

 Η στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα σε Τουρκία και Πακιστάν επεκτείνεται καθώς σήμερα σε επίσημη τελετή στα ναυπηγεία του Καράτσι, ξεκίνησε η κατασκευή ακόμη μίας τουρκικής κορβέτας τύπου MILGEM για το πακιστανικό πολεμικό ναυτικό.

BMW: 35ωρη εργασία και στην ανατολική Γερμανία

 Η αυτοκινητοβιομηχανία BMW θα μειώσει τις ώρες εργασίας στη μονάδα της στην ανατολική Γερμανία από 38 σε 35 ώρες προκειμένου να είναι ισάριθμες με εκείνες στα εργοστάσια της στη δυτική Γερμανία, σε μια κίνηση που καλωσόρισε το συμβούλιο των εργαζομένων ως επίτευξη της πολυαναμενόμενης ισότητας 30 χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

Electra: Το ηλεκτροκίνητο φέρι που θέλει να ταράξει τα ελληνικά νερά video

 Σύμφωνα με την μυθολογία, η Ηλέκτρα ήταν μία από τις Ωκεανίδες, κόρη του Τιτάνα Ωκεανού και μητέρα της θεάς Ίριδος. Στο όνομα της, η Boundary Layer Technologies, μία startup από την Καλιφόρνια, βρήκε την ιδανική λύση για το ηλεκτροκίνητο φέρι της που σκοπεύει να το ρίξει σύντομα στα νερά και να τα ταράξει. H Electra, σύμφωνα με τους δημιουργούς της είναι ένα «ιπτάμενο» καταμαράν που θα είναι δύο φορές ταχύτερο από τα υπάρχοντα ηλεκτροκίνητα στην αγορά ενώ ταυτόχρονα διανύει και διπλάσια απόσταση.