Σέρρες: Το «Σπήλαιο της Αλιστράτης» και το «Φαράγγι του Ορφέα» τραβούν όλα τα βλέμματα (pics)

Το «Σπήλαιο της Αλιστράτης» έχει γεωλογική ιστορία που εκτείνεται σε βάθος τριών εκατομμυρίων χρόνων, βρίσκεται στο νομό Σερρών και αποτελείται από ένα χιλιόμετρο απίστευτα όμορφης διαδρομής, ανάμεσα σε σταλακτίτες και σταλαγμίτες, σε βάθος εξήντα μέτρων.

Η θερμοκρασία είναι σταθερή στους δεκαοκτώ βαθμούς χειμώνα - καλοκαίρι, η υγρασία υψηλή, σε αυτήν οφείλεται ο πλούσιος

Δέκα τρόφιμα που είναι απαγορευμένα σε κάποιες χώρες του κόσμου

Οι διατροφικές συνήθειες ποικίλουν από χώρα σε χώρα, όμως δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί ότι υπάρχει μέρος του κόσμου όπου απαγορεύονται οι... τσίχλες! Ακούγεται απίστευτο, όμως είναι αληθινό, καθώς σε ένα μέρος του πλανήτη δεν επιτρέπεται η πώληση και η κατανάλωσή τους. Όμως αυτό είναι ένα από τα παραδείγματα τροφίμων, κάποια εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, που έχουν απαγορευθεί σε κάποιες χώρες του κόσμου.

"Φιλιώ Χαϊδεμένου" | Περιοδεία - Καλοκαίρι 2017

"Φιλιώ Χαϊδεμένου"
 
Αυτά που είδαν τα μάτια της στη μακρόχρονη πορεία της ζωής της 
Μία θεατρική παράσταση με την μοναδική Δέσποινα Μπεμπεδέλη
Τον Ζαχαρία Καρούνη και τέσσερεις εξαίρετους ηθοποιούς
 
Μετά την μεγάλη ανταπόκριση του θεατρικού κοινού και την ευρεία αποδοχή
που γνωρίζει η "Φιλιώ Χαϊδεμένου" το Ίδρυμα Πολιτισμού  «ΙΩΝΙΑ» αποφάσισε να κάνει περιοδεία σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδος. 

«Άλκηστη» του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου | Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

«Άλκηστη» του Ευριπίδη
28 και 29 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
 
ΗΡΑΚΛΗΣ-Μακάρι, Άδμητε, να είχα τη δύναμη να σου φέρω
τη γυναίκα σου απ’τον Άδη, αυτή τη χαρά να στη δώσω.
ΑΔΜΗΤΟΣ-Το ξέρω, θα το’θελες αλλά πώς; Οι νεκροί δεν ξανάρχονται.
Το Εθνικό Θέατρο φέτος το καλοκαίρι θα παρουσιάσει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και συγχρόνως αινιγματικά έργα του Ευριπίδη,

«Οικογενειακή Γιορτή» (Festen) στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου (Κτίριο Τσίλλερ) | Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

«OIKOΓΕΝΕΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ» (FESTEN)
ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ 
 
Αίθουσα Εκδηλώσεων- Κτίριο Τσίλλερ, Εθνικό Θέατρο
Πέμπτη 6 έως Κυριακή 9 Ιουλίου, στις 21.00
 
H «θεατρική γιορτή» που καθήλωσε όλη τη Θεσσαλονίκη κατεβαίνει τον Ιούλιο στην Αθήνα. Το έργο των Τόμας Βίντερμπεργκ, Μόγκενς Ρούκοφ, Μπο Χρ. Χάνσεν «Οικογενειακή Γιορτή» (Festen),

«ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» του Αριστοφάνη στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

«ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ»
του Αριστοφάνη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος
 
Πρεμιέρα: Πέμπτη 6 Ιουλίου στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας
 
Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα ζωντανέψει ένα μεγάλο συμβολικό και πολιτικό πρόσωπο της παγκόσμιας κωμωδίας, τη «Λυσιστράτη», έργο παιγμένο το 411 π.Χ. στα Λήναια, μια από τις γιορτές προς τιμήν του Διονύσου. Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Ναταλία Τσαλίκη θα αναμετρηθούν,

Η Μπιγιονσέ ενώνει τις δυνάμεις της με την UNICEF για τα παιδιά του Μπουρούντι

Η Αμερικανίδα σταρ της ποπ Μπιγιονσέ στηρίζει τη νέα προσπάθεια της Unicef για ασφαλές και καθαρό νερό στα παιδιά του Μπουρούντι, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία του ΟΗΕ για τα παιδιά.

Στόχος του προγράμματος BEYGOOD4BURUNDI είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την κατασκευή πηγαδιών και τη βελτίωση της εκπαίδευσης σε ό,τι αφορά την υγιεινή, αλλά και την προσφορά υποδομών υγιεινής και νερού στα σχολεία του Μπουρούντι, ανακοίνωσαν η Unicef και η Μπιγιονσέ.

«Εγωίστρια & άπληστη»: Η Adele εξοργίζει θαυμαστές & χάνει εκατομμύρια

Μηδενικό εργασιακό ήθος!" Αυτό ήταν ένα από τα πολλά σχόλια που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο μετά την ανακοίνωση της Αdele ότι ακυρώνει τις δύο τελευταίες συναυλίες της στην πατρίδα της, το Λονδίνο εξαιτίας ενός προβλήματος που αντιμετωπίζει στις φωνητικές της χορδές.
H τραγουδίστρια του Someone Like You μπορεί να δεσμεύτηκε ότι θα επιστραφεί το κόστος των εισιτηρίων ωστόσο πολλοί θαυμαστές της την κατηγορούν

Γαλλία: Ο Εμανουέλ Μακρόν σε... πυρηνικό υποβρύχιο

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν πραγματοποίησε την Τετάρτη επίσκεψη στο πυρηνικό υποβρύχιο «Le Τerrible», στο οποίο επιβιβάστηκε από... αέρος.

Το υποβρύχιο έπλεε στον Ατλαντικό Ωκεανό, περίπου 200 μίλια από τις ακτές της Βρετάνης και ο Μακρόν κατέβηκε δεμένος από το ελικόπτερο που τον μετέφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του ο πρόεδρος της Γαλλίας συμμετείχε σε προσημείωση εκτόξευσης πυραύλων.