ΣΥΡΙΖΑ – Πολιτική Γραμματεία: Τι αποφασίστηκε για εκλογές και υποψήφιους προέδρους

 Καμία διαφοροποίηση σε ημερομηνίες και κριτήρια υποψηφιοτήτων εισηγείται η Πολιτική Γραμματεία - Η Κεντρική Επιτροπή αποφασίζει το ακριβές χρονοδιάγραμμα. Αρκούν οι 30 υπογραφές για πρόεδρος.

Τζάκρη: Να μιλάει ο κ. Ραγκούσης για bullying με ξεπερνά, ξέρει αυτός

 «Μπαγιάτικος σταλινισμός οι προσπάθειες να εμποδιστεί η υποψηφιότητά του Στέφανου Κασσελάκη» είπε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Τζάκρη για Ραγκούση: Συνεχής έκπτωση ή πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι;

 «Ποια είναι η παρουσία κι η προσωπικότητα ενός εκάστου είναι γνωστό τοις πάσι στο μικρό μας τόπο» ισχυρίστηκε η Θεοδώρα Τζάκρη αφήνοντας αιχμές για το «ποιόν» του Γιάννη Ραγκούση από τα χρόνια της συνύπαρξής τους στο ΠαΣοΚ.

Λίβανος: Έρευνα για διασυνδέσεις βουλγαρικής εταιρίας με τους βομβητές που εξερράγησαν

 Έρευνα της κρατικής υπηρεσίας ασφαλείας της Βουλγαρίας και του υπουργείου Εσωτερικών για τον ρόλο βουλγαρικής εταιρίας στις φονικές εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο.

Η Ρωσία αύξησε την παραγωγή ιδιαίτερα δημοφιλών όπλων, είπε ο Πούτιν

 Αγία Πετρούπολη, 19 Σεπτεμβρίου – RIA Novosti. Η Ρωσία, στις συνθήκες της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, έχει πολλαπλασιάσει την παραγωγή ιδιαίτερα δημοφιλών όπλων, είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνεδρίαση της Στρατιωτικής-Βιομηχανικής Επιτροπής για την ανάπτυξη συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών για ειδικούς σκοπούς.

Το Ισραήλ άρχισε να χτυπά τον Λίβανο κατά τη διάρκεια ομιλίας του ηγέτη της Χεζμπολάχ

 ΤΕΛ ΑΒΙΒ, 19 Σεπτεμβρίου – RIA Novosti. Ο ισραηλινός στρατός πλήττει στόχους στον Λίβανο για να υπονομεύσει τις δυνατότητες του σιιτικού κινήματος της Χεζμπολάχ, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του IDF. «Ο Ισραηλινός Στρατός στοχεύει επί του παρόντος στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Αδιανόητο! Τζούντο: Αποκλείστηκε Σέρβος για 5 μήνες επειδή… έκανε τον σταυρό του στον αγώνα με τον Τσελίδη

 Οργή προκαλεί η απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τζούντο να απαγορεύσει στον Σέρβο πρωταθλητή Νεμάνια Μάιντοφ οποιαδήποτε ενασχόληση με το άθλημα για τους επόμενους 5 μήνες επειδή έκανε τον σταυρό του. Στην καριέρα του μετρά 7 μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και άλλα 3 σε παγκόσμια.

Το Ολυμπιακό μετάλλιο του στέρησε στο Παρίσι ο γίγαντας Θοδωρής Τσελίδης, καθώς τον απέκλεισε στη φάση των «16».

Ο 28χρονος Σέρβος τζουντόκα ενημερώθηκε από την Διεθνή Ομοσπονδία ότι τιμωρείται με 5μηνο

Δεν πάει καλά η πράσινη μετάβαση – Το παραδέχονται και οι αρχιτέκτονές της!

 Η αδύναμη ζήτηση για πράσινα προϊόντα περιορίζει τις αναγκαίες επενδύσεις ύψους έως και 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έργα χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε βιομηχανίες με μεγάλες εκπομπές ρύπων, όπως το αλουμίνιο, ο χάλυβας και το τσιμέντο, σύμφωνα με μια πρωτοβουλία που δρομολογήθηκε στην περσινή Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα (COP28).

Πάνω από 450 βιομηχανικά έργα μεγάλης κλίμακας σε παγκόσμιο επίπεδο αναζητούν επενδύσεις εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων για να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ανέφερε ο Επιταχυντής Βιομηχανικής Μετάβασης (ITA) σε ανακοίνωσή του

Η Ουκρανία χάνει γρήγορα τα τελευταία της άρματα μάχης Abrams που προμήθευσαν οι ΗΠΑ

 An image released on September 14 has confirmed claims from Russian sources that another Ukrainian Army M1A1 Abrams tank has been captured by the Russian Armed Forces during ongoing hostilities. 

The tank pictured is an up-armoured model integrating Soviet Kontakt-1 explosive reactive armour and other additional protective measures added domestically. 

The tank appears to have been disabled. The image’s release comes less than a week after two prior images confirmed the losses of two other M1A1 tanks in combat - the first tank near the village of Volchye in the Pokrovsk direction in the disputed Donbas region, and the second in the same region near the settlement of Berdychi.

ICOM: «Εδώ και περίπου 10 χρόνια έχουν πάψει να παράγονται οι ασύρματοι που εξερράγησαν στον Λίβανο»

 Από τις εκρήξεις σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 450, ανάμεσά τους μέλη του κινήματος Χεζμπολάχ

Η ιαπωνική κατασκευάστρια ICOM ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη (19/9) πως «εδώ και περίπου 10 χρόνια» έχει πάψει να παράγει τους ασυρμάτους που πιστεύεται πως εξερράγησαν χθες Τετάρτη στον Λίβανο.

Να σημειωθεί πώς από τις εκρήξεις σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 450, ανάμεσά τους μέλη του κινήματος Χεζμπολάχ, που κατηγόρησε το Ισραήλ πως τους παγίδευσε με εκρηκτικά.

Ρωσική επέλαση και ανακατάληψη περιοχών στο Κουρσκ – Διασπούν την ουκρανική άμυνα και στην Ζαπορίζια!

 Oι Ρώσοι συνεχίζουν τις ανακαταλήψεις περιοχών στο Κουρσκ, μειώνοντας κατά πολύ την υπό ουκρανική κατοχή περιοχή και οδηγώντας της ουκρανικές δυνάμεις προς τα σύνορα.

Την ίδια στιγμή διασπούν και την ουκρανική άμυνα στο Καμενσκόγιε στην Ζαπορίζια, μετά την ξαφνική επίθεση που ξεκίνησαν προ δύο ημερών και η οποία παράγει θετικά αποτελέσματα για τους Ρώσους.


Ισραήλ: Συνελήφθη Ισραηλινός που κατηγορείται ότι στρατολογήθηκε από το Ιράν για να δολοφονήσει τον Νετανιάχου

 «Ένας Ισραηλινός πολίτης συνελήφθη τον περασμένο μήνα επειδή φέρεται να είχε στρατολογηθεί από το Ιράν για να δολοφονήσει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, τον υπουργό Άμυνας ή τον επικεφαλής της Shin Bet» αναφέρει σε άρθρο της η ηλεκτρονική έκδοση των Times of Israel. Όπως γίνεται γνωστό η Shin Bet και η αστυνομία αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση ότι ο ύποπτος μπήκε λαθραία στο Ιράν δύο φορές και έλαβε πληρωμή για να εκτελέσει τις αποστολές. Στον ύποπτο, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, απαγγέλθηκαν σήμερα κατηγορίες.

Κατά το δήμοσίευμα των Times of Israel :

Το Φεστιβάλ «υποδέχθηκε» τους συνδικαλιστές-εκπρόσωπους εργαζομένων που σήκωσαν ανάστημα σε Παλαιστίνη, ΗΠΑ και Γαλλία (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 Στον χώρο του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι συνδικαλιστές Chris Smalls, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων της Amazon (Amazon Labor Union) από τις ΗΠΑ, Olivier Mateu, Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Περιφέρειας Bouches-du-Rone από τη Γαλλία, και Suzan Tayseer Salam, πρόεδρος της Ένωσης Παλαιστινιακών Συνδικάτων της Ιερουσαλήμ.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις αγωνιστές συνδικαλιστές από το εξωτερικό θα συμμετέχουν στην εκδήλωση-συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη, στο Στέκι Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων με τίτλο «Σε έναν κόσμο που φλέγεται, νικητές θα είναι οι λαοί!».

Το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων - Παίρνουμε την σκυτάλη από τη συγκλονιστική πρώτη μέρα

 Μια ατέλειωτη ροή κόσμου καταγράφηκε από την πρώτη κιόλας μέρα του Φεστιβάλ, κάνοντας την καλύτερη αρχή και προμηνύοντας τι θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες.

Η συμμετοχή ήταν συγκλονιστική!

Η καρδιά των νέων επαναστατών, των εργαζομένων, όλου του λαού, χτυπάει από χτες στο Πάρκο Τρίτση!

Οι δεκάδες χιλιάδες που από χτες πέρασαν τις πύλες του Φεστιβάλ έστειλαν μήνυμα ανάτασης κι ελπίδας...

Σήμερα η τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας Belharra «Νέαρχος» – Στη Γαλλία ο Ν. Δένδιας

 Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μεταβαίνει σήμερα Πέμπτη, στη Γαλλία, για την τελετή καθέλκυσης της Φρεγάτας FDI HN «Νέαρχος».

Όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του, «μεταβαίνω την Πέμπτη 19/9/2024 στη Γαλλία, προκειμένου να παραστώ στην τελετή καθέλκυσης της δεύτερης Φρεγάτας FDI HN, “Νέαρχος”. Ένας ακόμη σημαντικός σταθμός για το Πολεμικό Ναυτικό και τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας».

Όλγα Κεφαλογιάννη: Τι απαντάει για τα 86.000 ευρώ διακόσμησης του γραφείου της

 Να καταλαγιάσει  τις αντιδράσεις που προκάλεσε η γνωστοποίηση ότι ξοδεύτηκε δημόσιο χρήμα για την διακόσμηση του υπουργικού της γραφείου επιχείρησε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη. 

Η κυρία Κεφαλογιάννη παρήγγειλε χαλιά αξίας 17.980 ευρώ από την επιχειρηματία Δέσποινα Μοιραράκη ενώ συνολικά οι αλλαγές στο γραφείο της υπουργού έχουν κοστίσει στο Δημόσιο τουλάχιστον 86.557,03 ευρώ.

Μέσω ανακοίνωσης που εκδόθηκε από το Υπουργείο, υποστηρίζει σχετικά με την αγορά των χαλιών ότι η «ανανέωση» ήταν επιβεβλημένη, καθώς υποδέχεται «πρόσωπα από όλο τον κόσμο».

Καταρρέει η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, βαρίδι η Γερμανία - Στα τάρταρα οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων

 Ραγδαία πτώση σημειώθηκε στις πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων τον Αύγουστο στην ΕΕ.

Η πτώση αγγίζει το 18,3% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2023 και αποτελεί μια ανησυχητική αρνητική εξέλιξη που έχει επηρεάσει όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες.
Ο μειωμένος όγκος των αυτοκινήτων που πουλήθηκαν τον Αύγουστο 2024, καθώς και η απροθυμία των υποψήφιων αγοραστών αυτοκινήτων να προχωρήσουν στην απόκτηση αυτοκινήτου, θα επιφέρουν αλλαγές και αναδιαρθρώσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες.