Το Ισραήλ άρχισε να χτυπά τον Λίβανο κατά τη διάρκεια ομιλίας του ηγέτη της Χεζμπολάχ

 ΤΕΛ ΑΒΙΒ, 19 Σεπτεμβρίου – RIA Novosti. Ο ισραηλινός στρατός πλήττει στόχους στον Λίβανο για να υπονομεύσει τις δυνατότητες του σιιτικού κινήματος της Χεζμπολάχ, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του IDF. «Ο Ισραηλινός Στρατός στοχεύει επί του παρόντος στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο για να υπονομεύσει τις δυνατότητες και τις υποδομές του», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ισραηλινός στρατός - RIA Novosti, 1920, 19/09/2024  

Ο αρχηγός του επιτελείου του IDF Herzi Halevi ενέκρινε τα σχέδια για τη συνέχιση του πολέμου στο βόρειο μέτωπο. Η επίθεση της ισραηλινής αεροπορίας έρχεται την ίδια στιγμή που ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα αναφέρεται στον πρόσφατο ταυτόχρονο βομβαρδισμό χιλιάδων συσκευών επικοινωνίας σε ολόκληρη τη χώρα. Είπε ότι ο Λίβανος είχε υποστεί την πιο άνευ προηγουμένου επίθεση στην ιστορία και τώρα βρίσκεται σε πόλεμο. Ο αρχηγός του κινήματος χαρακτήρισε το περιστατικό τρομοκρατική επίθεση, σύμφωνα με τον ίδιο, το Ισραήλ πέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών του Λιβάνου. Όπως ανέφερε ανταποκριτής του RIA Novosti, ισραηλινά αεροπλάνα πέταξαν πάνω από τη Βηρυτό σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος και οι κάτοικοι της πόλης μπορούσαν να παρατηρήσουν τους ελιγμούς τους.  

Το Ισραήλ, για κακή του τύχη, άνοιξε μια νέα σελίδα στην ιστορία του τρόμου 08:00 Σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου, στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, οι τηλεειδοποιήσεις και τα γουόκι-τόκι εξερράγησαν. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από τρεις χιλιάδες τραυματίστηκαν. Δεν είναι ακόμη γνωστό τι προκάλεσε την ταυτόχρονη έκρηξη χιλιάδων συσκευών. Η Χεζμπολάχ και οι λιβανικές αρχές κατηγόρησαν το Ισραήλ για το περιστατικό. Το Τελ Αβίβ ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε την εμπλοκή του. 

Η σύγκρουση μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ άρχισε να κλιμακώνεται αφού ο ισραηλινός στρατός έπληξε ένα κτίριο κατοικιών στα νότια προάστια της Βηρυτού στις 30 Ιουλίου. 

Η επίθεση κατέστρεψε ολοσχερώς ένα κτίριο κατοικιών, σκοτώνοντας επτά άτομα, συμπεριλαμβανομένου του ανώτερου διοικητή της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...