Η Ρωσία αύξησε την παραγωγή ιδιαίτερα δημοφιλών όπλων, είπε ο Πούτιν

 Αγία Πετρούπολη, 19 Σεπτεμβρίου – RIA Novosti. Η Ρωσία, στις συνθήκες της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, έχει πολλαπλασιάσει την παραγωγή ιδιαίτερα δημοφιλών όπλων, είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνεδρίαση της Στρατιωτικής-Βιομηχανικής Επιτροπής για την ανάπτυξη συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών για ειδικούς σκοπούς. " Και σήμερα, οι επιχειρήσεις της αμυντικής βιομηχανίας εργάζονται ρυθμικά, με ακρίβεια και κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να εφοδιάσουν τα στρατεύματα που συμμετέχουν σε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση με σύγχρονα όπλα, εξοπλισμό, πυρομαχικά και εξοπλισμό έχει αυξηθεί πολλές φορές και τα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά τους έχουν βελτιωθεί και προσαρμοστεί με βάση τις ιδιαιτερότητες της πολεμικής χρήσης», είπε ο πρόεδρος.

Πρόσθεσε ότι ειδικοί από το αμυντικό-βιομηχανικό συγκρότημα εργάζονται στην πρώτη γραμμή μαζί με τον στρατό, προσφέροντας τις καλύτερες λύσεις για τη βελτίωση του εξοπλισμού. Ο αρχηγός του κράτους σημείωσε ότι το θέμα των συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών είναι εξαιρετικά σημαντικό και η αποτελεσματικότητα της πολλαπλής χρήσης τους στο πεδίο της μάχης επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε επίσης τους διευθυντές και τους υπαλλήλους των επιχειρήσεων παραγωγής UAV για τον εξοπλισμό υψηλής ποιότητας. Τόνισε ότι για τη δημιουργία του χρησιμοποιούνται προηγμένες τεχνολογίες και νέες μηχανολογικές λύσεις. Χάρη σε αυτό, η Ρωσία αποκτά πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης, πρόσθεσε ο Πούτιν. " «Επιπλέον, η σειρά των μη επανδρωμένων συστημάτων επεκτείνεται και δημιουργούνται μη επανδρωμένα σκάφη, ρομποτικές πλατφόρμες για πολλαπλές χρήσεις, επιπλέον, τα περισσότερα από αυτά θα σταλούν σε στρατεύματα που βρίσκονται στη γραμμή επαφής μάχης». πρόσθεσε.

Путин также отметил, что работа по проектированию, испытанию и серийному выпуску беспилотников будет вестись на базе специальных центров — таких площадок до 2030 года планируется создать 48. При этом он заявил, что нужно уже сейчас решать, какие задачи эти аппараты будут выполнять в будущем.
Глава государства подчеркнул, что России нужно полностью закрыть потребности армии, наращивать производство беспилотников и внедрять технологии искусственного интеллекта. Он уточнил, что в 2023-м в Вооруженные силы поставили 140 тысяч беспилотных систем, в этом году их число планируется увеличить в десять раз.
По словам президента, при работе в этой сфере нужна синергия между крупными научными центрами и малым и средним бизнесом. Кроме того, важно помогать организациям "народного" оборонно-промышленного комплекса реализовать свой потенциал, добавил он.
«

"Знаю, что Минобороны и "Народный фронт" многое сделали для того, чтобы раскрыть потенциал народного ОПК. <...> Важно и дальше развивать такое взаимодействие, помогать организациям народного ОПК запускать свои заработки в производство, снимать любые препятствия, которые тормозят поставки беспилотников в войска", — подчеркнул президент.

Он добавил, что необходимо также искать средства огневого и радиоэлектронного поражения БПЛА. По словам главы государства, это позволит сохранить жизни военнослужащих, мирных людей, более надежно защитить военную технику и гражданскую инфраструктуру, а также критически важные объекты.

Ο Πούτιν σημείωσε επίσης ότι οι εργασίες για το σχεδιασμό, τις δοκιμές και τη σειριακή παραγωγή drones θα πραγματοποιηθούν με βάση ειδικά κέντρα - 48 τέτοιες τοποθεσίες σχεδιάζεται να δημιουργηθούν έως το 2030. Ταυτόχρονα, είπε ότι είναι απαραίτητο να αποφασιστεί τώρα ποιες εργασίες θα εκτελούν αυτές οι συσκευές στο μέλλον. Ο αρχηγός του κράτους τόνισε ότι η Ρωσία πρέπει να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του στρατού, να αυξήσει την παραγωγή drones και να εισαγάγει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης. Διευκρίνισε ότι το 2023 προμηθεύτηκαν 140 χιλιάδες μη επανδρωμένα συστήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις, φέτος ο αριθμός τους προβλέπεται να δεκαπλασιαστεί. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, όταν εργάζεται κανείς σε αυτόν τον τομέα, χρειάζεται συνέργεια μεταξύ μεγάλων επιστημονικών κέντρων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επιπλέον, είναι σημαντικό να βοηθηθούν οι οργανώσεις του «λαϊκού» αμυντικού-βιομηχανικού συμπλέγματος να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητές τους, πρόσθεσε. " «Γνωρίζω ότι το Υπουργείο Άμυνας και το Λαϊκό Μέτωπο έχουν κάνει πολλά για να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητες της λαϊκής αμυντικής βιομηχανίας <...> Είναι σημαντικό να αναπτυχθεί περαιτέρω μια τέτοια αλληλεπίδραση, για να βοηθηθούν οι οργανώσεις της λαϊκής αμυντικής βιομηχανίας τα κέρδη στην παραγωγή και για την άρση τυχόν εμποδίων που επιβραδύνουν τον εφοδιασμό των drones στα στρατεύματα», τόνισε ο πρόεδρος. 

Πρόσθεσε ότι είναι επίσης απαραίτητο να αναζητηθούν μέσα πυρκαγιάς και ηλεκτρονικής καταστροφής UAV. Σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους, αυτό θα σώσει τις ζωές του στρατιωτικού προσωπικού και των πολιτών και θα προστατεύσει πιο αξιόπιστα τον στρατιωτικό εξοπλισμό και την πολιτική υποδομή, καθώς και κρίσιμες εγκαταστάσεις.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Πούτιν έφτασε στην αμυντική επιχείρηση του Special Technology Center στην Αγία Πετρούπολη. Εκεί εξέτασε δείγματα drones, και επισκέφτηκε επίσης μια έκθεση δειγμάτων ρομποτικών συστημάτων. Στον Πρόεδρο, ειδικότερα, έδειξαν ιχνηλάτες πλατφόρμες, drones καμικάζι, συστήματα αναγνώρισης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος και ένα δείγμα πυρομαχικών.

Μαζί με τον Πούτιν, στην επιθεώρηση δειγμάτων όπλων συμμετείχαν ο υπουργός Άμυνας Αντρέι Μπελούσοφ, ο πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντένις Μαντούροφ, ο αναπληρωτής επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης Μαξίμ Ορέσκιν και ο βοηθός του Προέδρου Αλεξέι Ντιούμιν. Ένα ειδικό κέντρο τεχνολογίας παράγει drones της οικογένειας Orlan. Από το 2021, η ανάπτυξη μικρών διαστημικών σκαφών όπως το CubeSat και τα ωφέλιμα φορτία στόχων για αυτά βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει δημιουργηθεί το δικό του κέντρο ελέγχου αποστολών. Περισσότεροι από δέκα δορυφόροι προγραμματίζεται να εκτοξευθούν το 2024-2025. Οι πελάτες της επιχείρησης είναι ρωσικές ομοσπονδιακές δυνάμεις και δυνάμεις ασφαλείας και οι εξελίξεις του κέντρου έχουν επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητά τους όχι μόνο κατά τη διάρκεια δοκιμών στα πεδία εκπαίδευσης του Υπουργείου Άμυνας, αλλά και σε πραγματικές συνθήκες μάχης, συμπεριλαμβανομένης της ζώνης της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...