Το Φεστιβάλ «υποδέχθηκε» τους συνδικαλιστές-εκπρόσωπους εργαζομένων που σήκωσαν ανάστημα σε Παλαιστίνη, ΗΠΑ και Γαλλία (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 Στον χώρο του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι συνδικαλιστές Chris Smalls, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων της Amazon (Amazon Labor Union) από τις ΗΠΑ, Olivier Mateu, Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Περιφέρειας Bouches-du-Rone από τη Γαλλία, και Suzan Tayseer Salam, πρόεδρος της Ένωσης Παλαιστινιακών Συνδικάτων της Ιερουσαλήμ.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις αγωνιστές συνδικαλιστές από το εξωτερικό θα συμμετέχουν στην εκδήλωση-συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη, στο Στέκι Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων με τίτλο «Σε έναν κόσμο που φλέγεται, νικητές θα είναι οι λαοί!».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν επίσης ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος για την εργατική-συνδικαλιστική δουλειά, και ο Άγγελος Θωμόπουλος, μέλος της Φοιτητικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ και πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ.

Κατά την άφιξή τους στον χώρο του Φεστιβάλ, στην πύλη της Λαϊκής Σκηνής τους υποδέχθηκε εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ ο Γιώργος Γαρεφαλάκης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Καλωσορίζοντάς τους στο 50ό Φεστιβάλ της ΚΝΕ και παρουσιάζοντάς τους και το σύνθημά του «Γράφουμε ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο... Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!», τόνισε τα εξής:

«Σήμερα το Φεστιβάλ μας κλείνει μισό αιώνα ζωής και δράσης. Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις εδώ στην Αθήνα, έχοντας περάσει από εκατοντάδες πόλεις με χιλιάδες λαού και νεολαίας που το επισκέφθηκαν. Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά που βρίσκεστε στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Ανυπομονούμε για την αυριανή εκδήλωση και να μας μεταφέρετε τις εμπειρίες σας από τις χώρους δουλειάς σας και τις χώρες σας. Από το 1ο μέχρι και σήμερα το 50ό Φεστιβάλ, βασικό χαρακτηριστικό του είναι η διεθνιστική αλληλεγγύη. Στεκόμαστε στο πλάι όλων των λαών που παλεύουν για το δίκιο τους και τα δικαιώματά τους».

Ο Γ. Γαρεφαλάκης τους έδωσε και ως δώρο εκ μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου, μία πάνινη τσάντα, στην οποία εμπεριέχονταν μεταφρασμένη στα αγγλικά η μπροσούρα της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και Ψέματα για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο», ο «Οδηγητής» και κάποια άλλα αναμνηστικά από τον χώρο του Φεστιβάλ, ενώ έβγαλαν και μια αναμνηστική φωτογραφία.

Οι συνδικαλιστές κατευθύνθηκαν προς την Κεντρική Σκηνή, όπου θα παρακολουθούσαν το αφιέρωμα στον Κώστα Τριπολίτη, και περιηγήθηκαν στον χώρο του Φεστιβάλ. Ξεχωριστό ήταν το πέρασμα από τη Διεθνούπολη, όπου έβγαλαν και φωτογραφία με φόντο ένα ταμπλό που ανέγραφε το ιστορικό σύνθημα-κάλεσμα «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...