Περί... sugar daddies: Τον «έφαγε» το Luben τον Κουτσούμπα

 Δεν ξέρω αν είναι σεξιστική ή όχι η ατάκα του Κουτσούμπα στη Βουλή για τους "Sugar daddies", αλλά πάντως είναι βουτηγμένη στην πατριαρχία.

 Συγκεκριμένα, ο ΓΓ του ΚΚΕ είπε ότι στις χώρες που υπάρχουν δίδακτρα στα πανεπιστήμια, οι φοιτήτριες ψάχνουν «sugar daddies» για να μπορέσουν να τα πληρώσουν. Καταλαβαίνω το νόημα της δήλωσης για ένα υπαρκτό κοινωνικό πρόβλημα, αλλά υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να υπερασπιστεί κανείς το δικαίωμα στη δωρεάν πρόσβαση στην παιδεία για όλους. Η συγκεκριμένη φρασεολογία που επέλεξε είναι άκρως προβληματική.

Bitcoin ($70,000) και χρυσός ($2.185) σε νέα ιστορικά υψηλά

 Νέες ιστορικές κορυφαίες έπιασαν την Παρασκευή το Bitcoin και ο χρυσός.

 Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο ξεπέρασε για πρώτη φορά το επίπεδο των 70.000 δολαρίων.

O ενθουσιασμός των επενδυτών για το bitcoin έχει διαχυθεί και στα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, ειδικά το ethereum, το οποίο «σκαρφάλωσε» κατά 4,86% στα 3.986,02 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana ανεβαίνει 3,23% στα 149,51 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει άνοδο 0,16% στο 0,73449824 δολάριο.

Οι Ρώσοι επιτίθενται στο Σεβέρσκ: Σφοδρές μάχες στην Μπιλοχορίβκα

 Οι Ρώσοι άνοιξαν ένα ακόμα μέτωπο αυτή τη φορά στο Σεβέρσκ καθώς πραγματοποιούν γενική έφοδο στην πόλη της Μπιλοχορίβκα, στα βόρειοανατολικα.

Η πόλη αυτή είναι γνωστή για τα ορυχεία της και αποτελεί εμπόδιο για την είσοδο των Ρώσων στο Σεβέρσκ.

To Σεβέρσκ και το Τσάσιβ Γιαρ είναι τα μόνα εμπόδια για τις ρωσικές δυνάμεις για να επιτεθούν σε Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ.

Αποκάλυψη για νέο εφιαλτικό σενάριο Macron: Η Γαλλία θα επέμβει στρατιωτικά, εάν οι Ρώσοι πάνε Οδησσό ή Κίεβο

 Το σενάριο αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron λέει ο Fabien Roussel από το γαλλικό Κομουνιστικό Κόμμα - Τα... μαζεύει ο Γάλλος υπουργός Άμυνας

Η πρόσφατη δήλωση του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron ότι δεν αποκλείεται στο μέλλον να αναπτυχθούν χερσαίες δυνάμεις από ευρωπαϊκά κράτη –μέλη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, πυροδότησε τεράστιες αντιδράσεις ακόμα και ανάμεσα στους πιο στενούς του συμμάχους, οι οποίοι έσπευσαν να πάρουν σαφείς αποστάσεις, διαβεβαιώνοντας πως το ΝΑΤΟ δεν εμπλέκεται και ούτε θα εμπλακεί στον πόλεμο Ουκρανίας – Ρωσίας.

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα

 Για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα το επόμενο διάστημα, προειδοποιούν οι ΗΠΑ.

"Η πρεσβεία παρακολουθεί τις αναφορές ότι εξτρεμιστές έχουν επικείμενα σχέδια να στοχεύσουν μεγάλες συγκεντρώσεις στη Μόσχα, συμπεριλαμβανομένων συναυλιών, και οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει να συμβουλεύονται να αποφεύγουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις κατά τις επόμενες 48 ώρες", ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Responsible Statecraft: Ακόμα και τα 60 δις των ΗΠΑ δεν θα αποτρέψουν την κατάρρευση της Ουκρανίας

 Την εκτίμηση πως ακόμα και εάν οι ΗΠΑ αποφασίσουν τελικά να δώσουν τη βοήθεια των 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο, αυτή δεν πρόκειται να αποτρέψει την κατάρρευση της Ουκρανίας διατυπώνει ο αναλυτής Mark Episkopos σε άρθρο του στο Responsible Statecraft.

«Τι μπορεί να επιτύχει ένα πακέτο βοήθειας 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπό το φως της ζοφερής πραγματικότητας;
Αν και δεν θα αποτρέψει τη συνεχιζόμενη απειλή κατάρρευσης, πιθανότατα θα δώσει στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μια ευκαιρία μάχης τους

Διέκοψε την ομιλία Biden πατέρας ενός πεζοναύτη που σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν

 Κατά τη διάρκεια ομιλίας του προέδρου των ΗΠΑ Biden στην πολιτεία της Georgia, ο πατέρας ενός πεζοναύτη που σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν διέκοψε την ομιλία του φωνάζοντας: «Θυμηθείτε το Abbey Gate! Αμερικανοί πεζοναύτες!».

Οι αστυνομικοί έβγαλαν τον άνδρα από την αίθουσα και τον έθεσαν υπό κράτηση.

Σφοδρότατη επίθεση Zakharova σε Μητσοτάκη: Μην προδίδεις την Ελληνική Αντίσταση - Για μία τέτοια Ευρώπη θα είμαστε πάντα εχθροί

 Με Μίκη Θεοδωράκη η απάντηση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στις έντονα αντιρωσικές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη 

 Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova για τις αντιρωσικές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού από την Οδησσό.
Η ρωσική ηγεσία είναι έντονα ενοχλημένη με τις δηλώσεις και τις...προειδοποιήσεις του κ. Μητσοτάκη προς τη Ρωσία.

Μαρινάκης – Κασσελάκης φτιάχνουν μεγάλο και ολοκληρωμένο εκδοτικό βραχίονα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ – Όλο το παρασκήνιο στο ΒΝ

 Προχωράει το σχέδιο δομικής αντιπολίτευσης του Μητσοτάκη με παράλληλη στήριξη του Στέφανου Κασσελάκη από το συγκρότημα Μαρινάκη.

Το ΒΝ σάς είχε αποκαλύψει ότι οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε συμφωνία να υπάρξει στήριξη για το νέον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να κάνει ο Κασσελάκης.
Ένα κόμμα πιο κεντροαριστερό και πιο δημοκρατικό στα πρότυπα του αμερικανικού Δημοκρατικού κόμματος.

ΗΠΑ: Γαμπρός για 5η φορά θα ντυθεί ο 92χρονος Ρούπερτ Μέρντοχ – Αρραβωνιάστηκε την 67χρονη Έλενα Ζούκοβα

 Ο δισεκατομμυριούχος Ρούπερτ Μέρντοχ, ο οποίος σε λίγες ημέρες θα γιορτάσει τα 93α γενέθλιά του, αρραβωνιάστηκε τη σύντροφό του Ελένα Ζούκοβα, 67 ετών, όπως έγινε γνωστό χθες Πέμπτη.

Εκπρόσωπος του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης ανακοίνωσε μάλιστα πως έχουν αρχίσει ήδη οι προετοιμασίες για τον γάμο που θα γίνει τον Ιούνιο στην έπαυλη του Μέρντοχ στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ έχει παντρευτεί τέσσερις φορές και έχει αποκτήσει έξι παιδιά.

Η Κιάρα Φεράνι ως τζόκερ στο εξώφυλλο του ιταλικού περιοδικού L’ Espresso

 Το ιταλικό εβδομαδιαίο περιοδικό L’ Espresso παρουσιάζει, στο τελευταίο του εξώφυλλο, φωτογραφία της γνωστής ινφλουένσερ Κιάρα Φεράνι, με επεξεργασία που την κάνει να μοιάζει με τζόκερ.

“Ένα πολυσύνθετο δίκτυο εταιριών, μια ατέλειωτη σειρά από μερίδια μετοχών. 

Με ιδιαίτερους εταίρους, μάνατζερ υπό έρευνα και εργαζόμενους με χαμηλές απολαβές, η ινφλουένσερ ηγείται μιας αυτοκρατορίας όπου η διαφάνεια δεν αποτελεί συνήθεια”, γράφει το περιοδικό.

ΟΗΕ: Στα πρόθυρα κατάρρευσης βρίσκεται το σύστημα υγείας της Αϊτής

 Το σύστημα υγείας της Αϊτής βρίσκεται «κοντά στην κατάρρευση», προειδοποίησε χθες Πέμπτη το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ, την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ραγδαία κλιμάκωση της βίας των συμμοριών και της κρίσης ασφαλείας.

«Πολλές δομές υγείας έχουν κλείσει ή έχουν αναγκαστεί να μειώσουν δραστικά τις δραστηριότητές τους εξαιτίας ανησυχητικής έλλειψης φαρμάκων και έλλειψης ιατρικού προσωπικού», τόνισε το OCHA, κάνοντας επίσης λόγο για ελλείψεις αίματος, ιατρικού υλικού, κλινών για να προσφερθούν φροντίδες σε τραυματίες από σφαίρες…

Στ. Κασσελάκης: Είναι υποχρέωση της Πολιτείας η θεσμική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία»

«Σήμερα δεν είναι μια ημέρα γιορτής, όσο ζούμε σε μια κοινωνία που η βαναυσότητα της έμφυλης βίας είναι παρούσα και οι ανισότητες κυριαρχούν», υπογραμμίζει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Όσο ο αριθμός βγαίνει μικρότερος στο μέτρημα και η Πολιτεία δεν αναλαμβάνει ουσιαστικές πρωτοβουλίες. Δεν αρκεί να πενθούμε και να καταδικάζουμε. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας η θεσμική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία» και οι δράσεις της για ορατότητα, κοινωνική πρόνοια και ουσιαστική αλληλεγγύη», σημειώνει.

«Dragon Ball»: Πέθανε ο δημιουργός της θρυλικής σειράς μάνγκα Ακίρα Τοριγιάμια

 Έφυγε από τη ζωή ο Ακίρα Τοριγιάμα, o Ιάπωνας καλλιτέχνης μάνγκα που δημιούργησε τη σειρά Dragon Ball.

O καλλιτέχνης πέθανε στα 68 του χρόνια την 1η Μαρτίου από οξύ υποσκληρίδιο αιμάτωμα.

Το γεγονός επιβεβαιώθηκε από το Bird Studio, την εταιρεία manga που ίδρυσε ο Toriyama το 1983.

«Είναι βαθιά μας λύπη που είχε ακόμα αρκετά έργα στη μέση της δημιουργίας με μεγάλο ενθουσιασμό», έγραψε το στούντιο σε ανακοίνωσή του. «Επίσης, θα είχε πολλά ακόμα πράγματα να πετύχει».

Γιατί είναι σημαντική η Ημέρα της Γυναίκας – Από το «ψωμί και ειρήνη» στο «Inspire Inclusion»

 Για περισσότερο από έναν αιώνα, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο σηματοδοτούν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου και όπως υπενθυμίζει το BBC, οι σπόροι φυτεύτηκαν το 1908, όταν 15.000 γυναίκες παρέλασαν στη Νέα Υόρκη ζητώντας λιγότερες ώρες εργασίας, καλύτερες αμοιβές και δικαίωμα ψήφου. 

 Ένα χρόνο αργότερα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αμερικής κήρυξε την πρώτη Εθνική Ημέρα της Γυναίκας.

Η ιδέα να γίνει μια διεθνής εκδήλωση προήλθε από την Clara Zetkin, κομμουνίστρια ακτιβίστρια και υπέρμαχο των δικαιωμάτων των γυναικών. Το 1910, σε Διεθνές Συνέδριο Εργαζόμενων Γυναικών στην Κοπεγχάγη, η πρότασή της υποστηρίχθηκε ομόφωνα από τις 100 γυναίκες από 17 χώρες που συμμετείχαν στη διάσκεψη.

Πρόεδρος Τσεχίας: Η Ουκρανία μπορεί να παραλάβει 800.000 οβίδες πυροβολικού εντός των επόμενων εβδομάδων

 Ο πρόεδρος της Τσεχίας Πετρ Πάβελ ανακοίνωσε σήμερα (7/3) ότι η Ουκρανία ενδέχεται να παραλάβει «εντός μερικών εβδομάδων» τις 800.000 οβίδες πυροβολικού που αγοράστηκαν από τρίτες χώρες, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Πράγας που χρηματοδοτήθηκε από έναν συνασπισμό 18 χωρών.

«Συγκεντρώσαμε το ποσό για να αγοράσουμε όλα» τα πυρομαχικά, είπε ο Πάβελ στους δημοσιογράφους, χωρίς να διευκρινίσει πόσα είναι αυτά τα χρήματα. «Αν δεν υπάρξουν σημαντικά προβλήματα, τα πυρομαχικά μπορεί να παραδοθούν στην Ουκρανία μέσα σε μερικές εβδομάδες», πρόσθεσε.