Περί... sugar daddies: Τον «έφαγε» το Luben τον Κουτσούμπα

 Δεν ξέρω αν είναι σεξιστική ή όχι η ατάκα του Κουτσούμπα στη Βουλή για τους "Sugar daddies", αλλά πάντως είναι βουτηγμένη στην πατριαρχία.

 Συγκεκριμένα, ο ΓΓ του ΚΚΕ είπε ότι στις χώρες που υπάρχουν δίδακτρα στα πανεπιστήμια, οι φοιτήτριες ψάχνουν «sugar daddies» για να μπορέσουν να τα πληρώσουν. Καταλαβαίνω το νόημα της δήλωσης για ένα υπαρκτό κοινωνικό πρόβλημα, αλλά υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να υπερασπιστεί κανείς το δικαίωμα στη δωρεάν πρόσβαση στην παιδεία για όλους. Η συγκεκριμένη φρασεολογία που επέλεξε είναι άκρως προβληματική.

Φυσικά, υπάρχουν άρθρα σε διεθνή ΜΜΕ (τύπου Vice) με ανάλογες αναφορές, αλλά αυτό δεν "αθώωνει" τον κ. Κουτσούμπα.

Γιατί, ο γγ του ΚΚΕ λυπάται τα κορίτσια που ψάχνουν πλούσιο άνδρα για να σπουδάσουν, αλλά παρέλειψε να μας πει πώς τα βγάζουν πέρα οι αρσενικού γένους φοιτητές. Λογικά "στο μυαλό του" αυτοί δουλεύουν στην οικοδομή και βγάζουν ένα "τίμιο" μεροκάματο. Οπότε είναι ΟΚ. Τα κορίτσια, όμως, ψάχνουν γκόμενο για να συντηρηθούν. Τι άλλο να κάνουν;

Δυστυχώς, μετά την ομοφοβική προσέγγιση στο νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο, ο γγ του ΚΚΕ υποπίπτει σε ένα ακόμα ατόπημα. Μάλλον δεν είναι τυχαίο.

Και είναι πια προφανές ότι τον έχει επηρεάσει αρνητικά η δημοσιότητα μέσω του Luben. Την ψώνισε ως... ατακαδόρος θείος που κάθεται με τη νεολαία. Δυστυχώς, ενώ αρχικά οι ατάκες του χρησιμοποιούνταν για να σατιρίζονται άλλοι, πλέον αυτογελοιοποιείται και του γυρίζουν μπούμερανγκ.

Ακολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr

Επανέρχεται» ο Κουτσούμπας: Η απάντησή του για τους «sugar daddies»

11:47 - 08 Μαρ 2024 | Πολιτική
«Επανέρχεται» ο Κουτσούμπας: Η απάντησή του για τους «sugar daddies»

Απάντηση στις αντιδράσεις των κομμάτων επιχείρησε να δώσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σχετικά με τον «χαμό» που δημιούργησαν οι δηλώσεις του για τις φοιτήτριες και τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Έτσι λοιπόν, ο ίδιος εμφανίστηκε την Παρασκευή (8/3) στο βήμα της Βουλής κρατώντας στα χέρια του φωτογραφίες διαφημίσεων από...sugar daddies. 

 «Γιατί ορισμένοι εμφανίζονται σοκαρισμένοι;», διερωτήθηκε αρχικά ο κ. Κουτσούμπας εξηγώντας: «Γιατί αυτό που ενοχλεί δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά η καταγγελία και η αποκάλυψή της. Δεν ενοχλήστε που όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας, αλλά ενοχλήστε όταν βγαίνουν στην επιφάνεια».

Και στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Γιατί δεν καταγγέλλετε το ότι κυκλώματα και ολόκληρες εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με αυτόν τον τρόπο φοιτήτριες και φοιτητές για να πληρώνουν τα υψηλά δίδακτρα στις σχολές τους στις χώρες τις αναπτυγμένες της Ευρώπης;», είπε καταθέτοντας διαφημίσεις που αποδείκνυουν, κατά τον ίδιο, τα λεγόμενα του στα πρακτικά. 

«Αυτούς τους αλητήριους εμπόρους λευκής σαρκός καταγγείλαμε και όχι τις γυναίκες θύματα της εκμετάλλευσης. Αντί να καταγγείλετε όλους αυτούς, καταγγέλλετε το ΚΚΕ. Εμείς μπορούμε να απευθυνόμαστε στις νέες κοπέλες, να τις κοιτάμε στα μάτια και να τις καλούμε στους αγώνες. Πάψτε να υπερασπίζεστε τη σαπίλα, τη διαφθορά, τον εκφυλισμό, την οικονομική εξάρτηση των γυναικών, την εκμετάλλευση», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης

Σεξιστικό, χυδαίο και προσβλητικό χαρακτήρισε το σχόλιο του γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα περί «sugar daddies», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Πρόκειται για μία κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο δήλωση», σχολίασε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Ρωμανός.

«Επιμένετε δηλαδή; Είστε απαράδεκτος», αντέδρασε η Νάντια Γιαννακόπουλου απο τα έδρανα.

«Με θλίψη τον άκουσα να επιμένει. Η μόνη μου παρηγοριά είναι ότι η Αλέκα Παπαρήγα δεν θα έλεγε ποτέ κάτι τέτοιο», δήλωσε από τα κυβερνητικά έδρανα η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα  Μακρή.

Ακολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...